Σεξουαλική Υγεία

Η τέχνη του φιλιού: Ο πιο άμεσος τρόπος να πεις σ’ αγαπώ

Η τέχνη του φιλιού: Ο πιο άμεσος τρόπος να πεις σ’ αγαπώ

Η τέχνη του φιλιού: Ο πιο άμεσος τρόπος να πεις σ' αγαπώ. Το φιλί είναι μια τέχνη που, αν κυριαρχήσει, μπορεί να μας οδηγήσει στον παράδεισο. Αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Θέλετε να τους γνωρίσετε και να μάθετε περισσότερα για αυτήν την όμορφη χειρονομία. 

Το φιλί είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους να δείξουμε αγάπη στους άλλους. Είναι παντού: να πούμε καλημέρα στη μητέρα μας, ως έναν τρόπο να σπάσουμε τον πάγο όταν σας γνωρίζει κάποιος ή απλά να πείτε «σε αγαπώ » στον σύντροφό σας. Τα φιλιά είναι μέρος όλων των πολιτισμών, αν και με κάποιες διαφορές. Για παράδειγμα, στον αραβικό πολιτισμό δίδονται τρία φιλιά, ακόμη και μεταξύ ανδρών, ως ένδειξη αποτελεσματικότητας και μέγιστου σεβασμού μεταξύ τους.

Στην Ισπανία και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής υπάρχουν δύο, και στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Αγγλία υπάρχει μόνο μία. Σε άλλους πολιτισμούς, όπως η Ιαπωνία , τα φιλιά υποβιβάζονται στην οικεία ζωή. Εκτός από μια πολύ όμορφη χειρονομία, το φιλί φέρνει πολλά οφέλη στην υγεία μας, πέρα ​​από την αγάπη. Αυτή η πράξη έχει μεγάλη άμεση επίπτωση στο σώμα μας, καθώς και έμμεσα. Το φιλί ασκεί επίσης, γιατί ασκούμε περισσότερους από τριάντα μυς του προσώπου μας. Αυτό βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών του προσώπου, στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και, συνεπώς, στη διατήρηση μιας πιο ομαλής, υγιέστερης επιδερμίδας.

Επίσης, όταν φιλάτε, μπορείτε να κάψετε περίπου δύο θερμίδες ανά λεπτό. Όλα είναι πλεονεκτήματα. Ομοίως, όταν το φιλί είναι στο στόμα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται, διότι ενώνοντας τις γλώσσες, εκκρίνεται περισσότερο σάλιο και αυτό το σύστημα λειτουργεί περισσότερο για την καταπολέμηση των βακτηρίων. Φαίνεται ακόμη ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην στοματική υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή το φιλί μοιράζεται ένα μικρόβιο, και εάν το δικό σας δεν είναι ποικίλο ή υγιές, το φιλί κάποιου με αυτό που είναι, μπορεί να βελτιώσει τη δική σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συναισθηματικός εκβιασμός

Τρεις πρακτικές για να τα βγάζετε πέρα με ένα "δύστροπο νου"

Πλατωνικές σχέσεις και πώς να τις φροντίσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.