Σεξουαλική Υγεία

Αιδιοδυνία: Μια πάθηση όχι και τόσο γνωστή

Αιδιοδυνία: Μια πάθηση όχι και τόσο γνωστή

Αιδιοδυνία: Μια πάθηση όχι και τόσο γνωστή. Η Charlotte, ένας από τους τέσσερις πρωταγωνιστές της σειράς Sex in the city, αποκάλυψε στις φίλες της σε ένα από τα κεφάλαια της διάσημης σειράς ότι ο γυναικολόγος της είχε διαγνώσει  vulvodynia, δηλαδή ότι ο κόλπος της ήταν καταθλιπτικός.

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην τηλεόραση που αναφέρθηκε αυτή η διαταραχή που προκάλεσε το γέλιο των φίλων της, αλλά ότι στην πραγματική ζωή μπορεί να είναι πολύ απενεργοποιημένη για τις γυναίκες.Η αιδοιοδυνία είναι μια χρόνια δυσφορία ή πόνος στην περιοχή γύρω από το άνοιγμα του κόλπου (αιδοίο) και διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες , αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παραμείνει για χρόνια. Η ακριβής αιτία της δεν είναι γνωστή και περιστασιακά δεν έχει αναγνωρίσιμες αντικειμενικές αιτίες, οπότε για κάποιο διάστημα θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να είναι μια ψυχολογική διαταραχή που σχετίζεται με άγχος.

Ο πόνος, το κάψιμο ή ο ερεθισμός που σχετίζεται με την αιδοιοδυνία προκαλούν τόσο μεγάλη ταλαιπωρία που μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν την ασθενή να καθίσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εκτός από την ανικανότητα κατά τη στιγμή της διατήρησης κάθε είδους σεξουαλικής σχέσης που παράγει σημαντικές σεξουαλικές δυσλειτουργίες και ακόμη και κολπίτιδα. Μεταξύ των παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνισή του είναι: Τραυματισμός ή ερεθισμός των νεύρων που περιβάλλουν την περιοχή του αιδοίου από επεμβατικές θεραπείες, χρόνια δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες και ρωγμές του πρωκτού και γυναικολογική χειρουργική επέμβαση. Λοιμώξεις: επαναλαμβανόμενη κολπίτιδα ή κυστίτιδα. Αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα: ερεθισμός από χημικές ουσίες. Μηχανικοί ερεθισμών: λόγω επανειλημμένων εκδορών και μικροτραυματισμών που είναι δευτερεύοντα από τα εσώρουχα ή τη χρήση καλσόν, ή λόγω υπερβολικά έντονης αθλητικής δραστηριότητας (περιστροφή , σκαλοπάτι , ιππασία). Ορμονικές αλλαγές. Μυϊκοί σπασμοί, χρόνιες συσπάσεις του ανελκυστήρα και των μυών του πυελικού εδάφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο επηρεάζει το άγχος της μαμάς το έμβρυο

Ο σημαντικός ρόλος του συντρόφου στην επιλόχεια κατάθλιψη

Πως η έγκυος θα διατηρήσει τη σεξουαλικότητα της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.