Σεξουαλική Υγεία

Έγκυος και σεξουαλική επαφή: Διατήρηση της σεξουαλικότητας

Έγκυος και σεξουαλική επαφή: Διατήρηση της σεξουαλικότητας

Έγκυος και σεξουαλική επαφή: Το βάρος αυξάνεται, το στήθος μεγαλώνει, η κοιλιά φουσκώνει. Το σώμα της εγκύου αλλάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί και η σεξουαλικότητα της γυναίκας.

Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο σώμα της εγκύου και αποτυπώνουν την καλή διεξαγωγή της εγκυμοσύνης, συχνά προβληματίζουν την εγκυμονούσα για το «πως φαίνεται στα μάτια του συντρόφου της».

Χάνεται η σεξουαλικότητα της εγκύου;

Η γυναίκα, μήνα με τον μήνα, νιώθει να γίνεται λιγότερο θελκτική στον σύντροφο της, καθώς το σώμα της αλλάζει. Όμως, η σύντροφος για τον άντρα γίνεται περισσότερο ερωτική και συναισθηματική, αφού κουβαλάει το παιδί του. Επίσης, ο άντρας γοητεύεται από την εικόνα της συντρόφου του, η οποία περικλείει μια ερωτική αλλά και μια τρυφερή εικόνα.

Με άλλα λόγια το σώμα της γυναίκας αλλάζει, αλλά ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητα της εγκύου δεν χάνονται. Μάλιστα, αυξάνεται η ερωτική της επιθυμία με την αύξηση των ορμονών της. Οπότε αντί για μείωση της σεξουαλικότητας, ισχύει το αντίθετο.

Επίσης η γυναίκα θα εκπέμπει ότι νιώθει. Αν φοβάται ότι δεν είναι πλέον αρεστή, καθώς δεν της αρέσει το σώμα της και δεν εκφράζεται ερωτικά προς τον σύντροφό της, τότε θα νιώθει ότι δεν είναι σεξουαλικά επιθυμητή λόγω της εικόνας της. Αντίστοιχα, ο άντρας ίσως να νιώσει παραμελημένος.

Πως θα διατηρηθεί η σεξουαλικότητα της εγκύου

Η ερωτική επαφή είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να εκφράσει η γυναίκα τα συναισθήματά της και τον ερωτισμό της προς το σύντροφό της. Τόσο τα συναισθήματα όσο και ο ερωτισμός είναι στοιχεία απαραίτητα για να δέσει η σχέση μεταξύ των δύο συντρόφων.  Αυτό είναι καλό για τη σχέση του ζευγαριού πόσο μάλλον της οικογένειας που έρχεται. Επομένως, η γυναίκα δεν πρέπει να χάσει τη σεξουαλικότητα της και το ζευγάρι μπορεί να συνεχίσει την ερωτική επαφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο το όριο ηλικίας για σύλληψη και επιτυχή κύηση

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για επαναλαμβανόμενες αποβολές

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

Μέγεθος πέους: Η ανησυχία των ανδρών αν είναι μικρό. Τι είναι μικρό; Τι είναι μεγάλο; Η έρευνα δείχνει ότι πολλοί άντρες επιθυμούν μεγαλύτερο πέος ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν ότι το μέγεθος του πέους τους είναι μέσο ή όχι. Και, ορισμένοι άνδρες πιστεύουν ότι έχουν ένα μικρό πέος όταν είναι στη μέση κατηγορία  Το μέσο […]

Σε τι συμβάλλει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή

Sex και ούρηση: Είναι απαραίτητη η ούρηση  μετά το σεξ. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο αλλά είναι χρήσιμο!Το κατούρημα μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Οι ουρολοιμώξεις εμφανίζονται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα, συνήθως μέσω της ουρήθρας σας και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη σας. Εάν έχετε […]

Σεξ και περίοδος. Έχει και τα καλά του

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες. Αν και το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, είναι ασφαλές. Επιπλέον, το σεξ όταν είστε εμμηνόρροια μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας έχει μερικά […]

Μήπως η δοτικότητά σου τον "παραλύει";

Κι όμως η υπέρμετρη δοτικότητα συνήθως δεν χαρακτηρίζει τα συναισθήματά μας για το σύντροφό μας αλλά δικές μας ανασφάλειες και δυσκολίες που παίρνουν αυτήν τη μορφή προκειμένου να μην χάσουμε τον άνθρωπό μας ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις πιθανότητες να μείνουμε μόνοι μας.

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική ζωή

Εμμηνόπαυση και σεξ: Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι αλλαγές που υφίστανται οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να τις κάνουν να σταματήσουν την σεξουλική δραστηριότητα. Οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η αϋπνία, οι αλλαγές στη διάθεση είναι μερικά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν τη φάση της γυναίκας που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, επηρεάζουν την […]