Ψυχική Υγεία

Χρόνιος πόνος ψυχική υγεία: Ασθενείς με κακώσεις νωτιαίου μυελού σε υψηλότερο κίνδυνο

Χρόνιος πόνος ψυχική υγεία: Ασθενείς με κακώσεις νωτιαίου μυελού σε υψηλότερο κίνδυνο

Χρόνιος πόνος ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι που ζούσαν με κάκωση νωτιαίου μυελού διαγνώστηκαν με μια πάθηση ψυχικής υγείας πιο συχνά από εκείνους που δεν είχαν τραυματιστεί: 59,1% έναντι 30,9%.

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι ενήλικες που ζουν με κακώσεις του νωτιαίου μυελού είχαν σχεδόν 80% αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα, όπως κατάθλιψη και άγχος, σε σύγκριση με άτομα χωρίς τραυματικό τραυματισμό. Αλλά πρότεινε επίσης ότι ο χρόνιος πόνος μπορεί να έχει εξίσου μεγάλη, αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Spinal Cord από μια ομάδα ερευνητών υπό την καθοδήγηση της Ιατρικής του Μίσιγκαν, οι οποίοι ανέλυσαν απαιτήσεις ιδιωτικής ασφάλισης από περισσότερους από 9.000 ενήλικες με τραυματικό τραυματισμό του νωτιαίου μυελού και περισσότερους από 1 εκατομμύριο ενήλικες χωρίς. Αντιπροσώπευαν μια σειρά ψυχολογικών καταστάσεων, από το άγχος και τις διαταραχές της διάθεσης μέχρι την αϋπνία και την άνοια. Οι άνθρωποι που ζούσαν με κάκωση νωτιαίου μυελού διαγνώστηκαν με μια πάθηση ψυχικής υγείας πιο συχνά από εκείνους που δεν είχαν τραυματιστεί: 59,1% έναντι 30,9%.

Τι βρέθηκε στη μελέτη για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού

Ενώ η κατάθλιψη και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία δεν είναι αναπόφευκτες συνέπειες κάθε τραυματικού τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης, τα προηγούμενα ευρήματα απηχούν σταθερά υψηλότερα επίπεδα ψυχολογικής νοσηρότητας σε αυτήν την ομάδα από τον γενικό πληθυσμό χωρίς τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού. Σε αυτή τη μελέτη, ωστόσο, ο χρόνιος συγκεντρωτικός και νευροπαθητικός πόνος μεταξύ των ενηλίκων που ζουν με κάκωση νωτιαίου μυελού βρέθηκε να συσχετίζεται ισχυρά με διαταραχή μετατραυματικού στρες, διαταραχές χρήσης ουσιών και άλλες καταστάσεις ψυχικής υγείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο χρόνιος πόνος είχε ακόμη μεγαλύτερη επιρροή σε αυτές τις καταστάσεις από την έκθεση στον ίδιο τον τραυματισμό. Οι ερευνητές είπαν ότι τα ευρήματα θα πρέπει να ωθήσουν τους γιατρούς να εντοπίσουν καταστάσεις ψυχικής υγείας όταν βλέπουν ασθενείς με κακώσεις του νωτιαίου μυελού και να τους παραπέμπουν σε πάροχους ψυχικής υγείας για θεραπεία.

“Απαιτούνται βελτιωμένες κλινικές προσπάθειες για τη διευκόλυνση του προσυμπτωματικού ελέγχου και της έγκαιρης θεραπείας τόσο για τον χρόνιο πόνο όσο και για την ψυχολογική υγεία σε αυτόν τον πληθυσμό υψηλότερου κινδύνου”, δήλωσε ο Mark Peterson, PhD, επικεφαλής συγγραφέας της εργασίας και αναπληρωτής καθηγητής φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο Ιατρική του Μίσιγκαν. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης και οι περιορισμένες διαθέσιμες υπηρεσίες πιθανότατα θα προκαλούσαν το πρόβλημα να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αδιευκρίνιστο. “Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συνεργαστούν για να πιέσουν για περισσότερη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση έρευνας και ειδικές τροποποιήσεις πολιτικής για να διασφαλιστεί επαρκής και μακροπρόθεσμη ασφαλιστική κάλυψη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία για την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που ζουν με κακώσεις νωτιαίου μυελού”, είπε ο Peterson.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φροντίσω τα πόδια μου όταν έχω χρόνιους πόνους;

Νέα μη εθιστική αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου

Μηχανισμός που ελέγχει τη μετάβαση από τον οξύ στον χρόνιο πόνο

Νέα τεχνική για αποτελεσματική αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανοήστε τις ψυχικές διαταραχές και ενισχύστε την θεραπεία σας

Ψυχική διαταραχή: Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με μια ψυχική διαταραχή, να θυμάστε ότι η αναζήτηση θεραπείας είναι ένα γενναίο και σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Πώς η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει και την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση βελτίωση: Ο κόσμος έχει γίνει τόσο ανταγωνιστικός, η ζωή μας με γρήγορους ρυθμούς δεν μας δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε και να πάρουμε μια ανάσα, και να προσθέσουμε σε αυτό το αμέτρητο άγχος όλο αυτό έχει σωρευτική επίδραση στην υγεία σας.