Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Hangxiety: Τι είναι και 6 συμβουλές για να το ξεφορτωθείτε 

Hangxiety: Τι είναι και 6 συμβουλές για να το ξεφορτωθείτε 

Hangxiety: Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που βιώνουν πολλά άτομα που επιδίδονται στο αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τις φυσικές συνήθειες ύπνου του σώματος και να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να συμβάλει σε συναισθήματα άγχους και δυσφορίας.

Το Hangxiety είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αίσθημα άγχους ή δυσφορίας που εμφανίζεται συχνά μετά από μια νύχτα βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ ή ενώ βιώνετε ένα hangover. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που βιώνουν πολλά άτομα που επιδίδονται στο αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τις φυσικές συνήθειες ύπνου του σώματος και να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να συμβάλει σε συναισθήματα άγχους και δυσφορίας.

Εάν είστε κάποιος που βιώνει συχνά άγχος μετά από μια νύχτα που πίνει, ακολουθούν έξι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε αυτά τα συναισθήματα και να απαλλαγείτε από το άγχος:

  1. Μείνετε ενυδατωμένοι: Η κατανάλωση άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τα συναισθήματα άγχους. Προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.
  2. Ξεκουραστείτε: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει τα συναισθήματα άγχους, γι’ αυτό προσπαθήστε να κοιμάστε καλά μετά το ποτό για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει και να μειώσετε τα αισθήματα του άγχους.
  3. Φάτε ένα ισορροπημένο γεύμα: Η κατανάλωση ενός θρεπτικού γεύματος πριν το ποτό και μετά το ξύπνημα μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και να ανακουφίσει κάποια από την ενόχληση που σχετίζεται με το άγχος.
  4. Εξασκήστε την ενσυνειδητότητα: Η ενασχόληση με δραστηριότητες ενσυνειδητότητας, όπως ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή διαλογισμός, μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να μειώσετε τα συναισθήματα άγχους.
  5. Άσκηση: Η σωματική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικοί ενισχυτές της διάθεσης που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των συναισθημάτων του άγχους. Δοκιμάστε να κάνετε μια βόλτα, να κάνετε γιόγκα ή να ασχοληθείτε με την αγαπημένη σας μορφή άσκησης για να ανακουφίσετε το άγχος.
  6. Αναζητήστε υποστήριξη: Εάν αντιμετωπίζετε συχνό άγχος μετά το ποτό, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσετε υποστήριξη από έναν θεραπευτή ή σύμβουλο που μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε πιο υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης και να αντιμετωπίσετε τυχόν υποκείμενα ζητήματα που συμβάλλουν στο άγχος σας.

Συνολικά, το άγχος είναι μια κοινή εμπειρία για πολλά άτομα που πίνουν αλκοόλ, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ανακουφίσετε αυτά τα συναισθήματα και να βελτιώσετε τη συνολική σας ευεξία. Με το να παραμένετε ενυδατωμένοι, να ξεκουράζεστε αρκετά, να τρώτε καλά, να ασκείτε προσοχή, να ασκείτε και να αναζητάτε υποστήριξη όταν χρειάζεται, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος και να μειώσετε τον αντίκτυπό του στη ζωή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έχει σημασία τι τρώτε ή πίνετε πριν κοιμηθείτε;

Πρέπει το δέρμα μας να ενυδατώνεται περισσότερο;

Ανεπάρκεια ενζύμου G6PD: Μάθετε τι απαγορεύεται 

Πώς να ενισχύσετε την ενέργειά σας εάν έχετε υπνική άπνοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πολλοί θεωρούν εσφαλμένα ότι νοσούν από ψυχικές ασθένειες;

Ψυχικές ασθένειες: Οι έννοιες της ψυχικής ασθένειας έχουν διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια - ένα φαινόμενο που ονομάζεται "εννοιολογικός ερπυσμός" - και οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς το εύρος των εννοιών τους για την ψυχική ασθένεια.

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ψυχική υγεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σε ένα έτος εκλογών, η πλειοψηφία (54%) των Αμερικανών δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για το πώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την απειλή της κλιματικής αλλαγής και περίπου το ένα πέμπτο (21%) δήλωσε ότι ήταν «πολύ ανήσυχο» για την απάντηση της κυβέρνησης .

Ποια η σχέση της προσωπικότητας με την εμφάνιση διατροφικών διαταραχών;

Προσωπικότητα: Ο νευρωτισμός βρέθηκε να είναι ένας διαγνωστικός δείκτης τόσο για την ανορεξία όσο και για τη βουλιμία, ενώ η παρορμητικότητα είχε συγκεκριμένους δεσμούς με τη βουλιμία.

Close Icon