Ψυχική Υγεία

Σχέσεις ενέργεια: Πράγματα που εξαντλούν την ενέργειά σας στις σχέσεις

Σχέσεις ενέργεια: Πράγματα που εξαντλούν την ενέργειά σας στις σχέσεις

Σχέσεις ενέργεια: Μια σχέση θέλει πολλή προσπάθεια, κατανόηση και συντροφικότητα για να λειτουργήσει.

Μια σχέση θέλει πολλή προσπάθεια, κατανόηση και συντροφικότητα για να λειτουργήσει. Μετά την αρχική φάση των πυροτεχνημάτων, μια σχέση γίνεται ένα μακρύ ταξίδι δύο ανθρώπων που επιλέγουν ο ένας τον άλλο συνεχώς, μέρα με τη μέρα και επενδύουν στην κατανόηση ο ένας του άλλου. Η επικοινωνία αποτελεί ένα από τα δομικά στοιχεία μιας σχέσης – βοηθά στη δημιουργία ενός υγιούς χώρου στη σχέση όπου μπορούμε να αναπτυχθούμε, ατομικά αλλά και μαζί.

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην εστίασή της σε πράγματα που κάνουν τη σχέση καλύτερη. Συχνά καταλήγουμε να εξαντλούμε τη συναισθηματική και ψυχική μας ενέργεια σε πράγματα που δεν αξίζουν πολύ της προσοχής μας. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε συναισθηματικά εξαντλημένοι. Απευθυνόμενος σε αυτό, ο θεραπευτής Sadaf Siddiqi έγραψε, “Η ενέργεια που κατέχετε (και στη συνέχεια εκπέμπετε στον κόσμο) είναι η ουσία της ύπαρξής σας. Προστατέψτε την και γαλουχήστε την.”

  • Απόδειξη ότι έχουμε δίκιο: Μερικές φορές είμαστε πολύ πεισματάρηδες για να δεχτούμε ότι κάνουμε λάθος. Ως εκ τούτου, κυκλοφορούμε προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε στοιχεία για να αποδείξουμε το νόημα και να κάνουμε το άλλο άτομο να καταλάβει ότι δεν κάνουμε λάθος. Το πιο σοφό πράγμα που πρέπει να κάνετε σε τέτοιες καταστάσεις είναι απλώς να αποδεχτείτε το λάθος και να προχωρήσετε.
  • Παρακολούθηση λαθών του παρελθόντος: Τα λάθη είναι φυσικό να γίνονται, αλλά όταν τα κρατάμε και μετράμε ο ένας τα λάθη του άλλου, μας εμποδίζει να δούμε ένα υγιές μέλλον μαζί. Μας παίρνει επίσης πολλά διανοητικά και συναισθηματικά όταν προσπαθούμε να παρακολουθούμε ο ένας τα λάθη του άλλου στο παρελθόν.

  • Παίρνοντας τα πράγματα προσωπικά: Η βασική αιτία της παρεξήγησης σε οποιαδήποτε σχέση είναι η απουσία σωστής επικοινωνίας. Αρχίζουμε να στραγγίζουμε συναισθηματικά και ψυχικά όταν αρχίζουμε να παίρνουμε τα πάντα προσωπικά και να σκεφτόμαστε υπερβολικά σενάρια που δεν υπάρχουν. Αντίθετα, θα πρέπει να ρωτήσουμε ο ένας τον άλλον ευθέως και να βρούμε έναν τρόπο να ξεκαθαρίσουμε.
  • Συμφιλίωση με τους άλλους: Προσπαθούμε συνεχώς να φιλοξενούμε τους άλλους και να απομακρύνουμε τις δικές μας ανάγκες, σε σημείο που δεν νιώθουμε καμία χαρά όταν είμαστε στη σχέση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδρομο Στοκχόλμης: Τι συμβαίνει σε αυτή την κακοποιητική σχέση;

Πώς η κοινωνική δικτύωση επηρεάζει τη σχέση γονιών-παιδιών;

Πώς θα καταφέρετε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας;

Το χρόνιο στρες μπορεί να βλάψει τη γενική υγεία σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή μας;

Social Media: Για να μετριάσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, είναι σημαντικό να καθιερώσετε υγιή όρια και πρακτικές.

Τεχνολογίες παρακολούθησης που δεν εμπιστεύονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μελέτη

"Συνιστάται έντονα η ενσωμάτωση σε βάθος γνώσης της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής ασθένειας και των ευρύτερων πλαισίων της φροντίδας ψυχικής υγείας μέσω του συνσχεδιασμού από τους χρήστες και τους φροντιστές", λέει ο Patrickson. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα αυτά ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες της υγείας, τους σχεδιαστές ψηφιακής υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Γέννηση Μωρού - "Γεγονός κρίσης" για τη σχέση του ζευγαριού - Συχνά συνδέεται με μείωση της ποιότητας της σχέσης

Η μελέτη αυτή περιορίστηκε από ένα αρκετά μικρό δείγμα ετερόφυλων γονέων που συμβιώνουν. Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει την αξία των ιστοριών στη διαμόρφωση των οικογενειακών μεταβάσεων. Για τους θεραπευτές που εργάζονται με νέους γονείς στον απόηχο μιας δύσκολης γέννησης, η ενθάρρυνση των ζευγαριών να αναζητήσουν νόημα στην ιστορία της γέννησης του μωρού τους μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη γονεϊκότητα.