Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Από τι προκαλούνται οι διατροφικές διαταραχές;

Ψυχική υγεία: Από τι προκαλούνται οι διατροφικές διαταραχές;

Ψυχική υγεία: Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύ περίπλοκες ασθένειες. Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πλήρως τι τις προκαλεί.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύ περίπλοκες ασθένειες. Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πλήρως τι τις προκαλεί. Εμπλέκονται πολλά πράγματα, όπως η ψυχική υγεία, οι γενετικοί και βιολογικοί παράγοντες και το κοινωνικό περιβάλλον. Οι λόγοι είναι διαφορετικοί για κάθε άτομο.

Διατροφικές διαταραχές

Μερικοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη διατροφικής διαταραχής είναι:

 • προσπαθεί να είναι τέλειος σε έναν ή περισσότερους τομείς
 • χαμηλή αυτοεκτίμηση
 • κακή εικόνα σώματος
 • κοινωνική πίεση να είναι λεπτή
 • προβλήματα αντιμετώπισης και αντιμετώπισης του άγχους
 • εκφοβισμός
 • προκλήσεις στις σχέσεις με φίλους ή/και οικογένεια
 • κατάχρηση ή τραύμα
 • παραμέληση
 • συμμετοχή σε ένα άθλημα ή δραστηριότητα που δίνει μεγάλη έμφαση στο βάρος ή το μέγεθος (μόντελινγκ, μπαλέτο, γυμναστική, πάλη)
 • διαβήτη τύπου 1

Παρόλο που δεν καταλαβαίνουμε όλες τις αιτίες των διατροφικών διαταραχών, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Υπάρχουν θεραπείες που βασίζονται σε στοιχεία που μειώνουν τα συμπτώματα της διατροφικής διαταραχής και οδηγούν στην ανάρρωση από τη διατροφική διαταραχή.

Αυτές οι θεραπείες επικεντρώνονται στους παράγοντες που συμβάλλουν στα διατροφικά προβλήματα και διατηρούν τα συμπτώματα της διατροφικής διαταραχής και όχι στη «ριζική αιτία». Επισκεφτείτε την ενότητα θεραπείας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους θεραπείας για τις διατροφικές διαταραχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ επισημαίνει τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής μας ευημερίας

Οργανώστε μονοήμερη εκδρομή για Rafting

Συμπτώματα ψυχικής υγείας που μας προβληματίζουν - Καλές πρακτικές στην καθημερινότητα

Εγκυμονούσες με αυτισμό εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα για το πότε οι άνθρωποι θέλουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Επίσης, δεδομένου ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η φυσική εγγύτητα αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία κοινών αναμνήσεων, πώς μπορούν οι σύντροφοι που ζουν σε διαφορετικά μέρη να καλλιεργήσουν, επίσης, κοινές αναμνήσεις; Το ερώτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα του τρόπου με τον οποίο η COVID-19 επέτρεψε σε περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται και να σπουδάζουν εξ αποστάσεως.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση χρειάζεται περισσότερη ψυχική υποστήριξη

Υπογονιμότητα: Η υπογονιμότητα, η οποία επηρεάζει περίπου ένα στα επτά ζευγάρια, προκαλεί καταστροφικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τις σχέσεις, τα οικονομικά και την καριέρα.

Πότε το πολύ φαγητό γίνεται υπερβολικά πολύ;

Υπερφαγία διαταραχή:  Τα άτομα με διαταραχή υπερφαγίας μπορεί να αισθάνονται αμήχανα για την υπερκατανάλωση τροφής, αλλά έχουν μια έντονη, καταναγκαστική επιθυμία να συνεχίσουν να τρώνε.

Ο Καρκίνος και η Ψυχική σας Υγεία - Συμβουλές από έναν ειδικό στην ογκολογία και την ψυχιατρική

Το στίγμα είναι πολύ πραγματικό, αλλά θα πρέπει να κανονικοποιήσουμε ότι αυτό είναι κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι και στη συνέχεια να το πρεσβεύουμε για τον εαυτό μας. Δεν θα αποθάρρυνα κανέναν να αναζητήσει φροντίδα ψυχικής υγείας όπου μπορεί.