Ψυχική Υγεία

Διατροφική Διαταραχή: Γνωρίστε τις επιλογές θεραπείας

Διατροφική Διαταραχή: Γνωρίστε τις επιλογές θεραπείας

Διατροφική Διαταραχή: Εάν έχετε μια διατροφική διαταραχή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις επιλογές θεραπείας, λένε οι ειδικοί της Mayo Clinic.

Η θεραπεία εξαρτάται από τη συγκεκριμένη διατροφική διαταραχή και τα συμπτώματα και συνήθως περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ψυχοθεραπείας, διατροφικής εκπαίδευσης, ιατρικής παρακολούθησης και μερικές φορές φαρμακευτικής αγωγής. Εάν η τυπική θεραπεία δεν βοηθά ή προκαλεί προβλήματα υγείας, μπορεί να χρειαστείτε νοσηλεία ή άλλου τύπου πρόγραμμα νοσηλείας.

Η θεραπεία περιλαμβάνει επίσης την αντιμετώπιση άλλων δυνητικά σοβαρών ή απειλητικών για τη ζωή προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από μια διατροφική διαταραχή και περιλαμβάνουν ανισορροπίες ηλεκτρολυτών που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των μυών, της καρδιάς και των νεύρων, καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση, πεπτικά προβλήματα και ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ή κατάχρηση ουσιών, χαμηλή οστική πυκνότητα, καχεκτική ανάπτυξη, έλλειψη εμμήνου ρύσεως, προβλήματα υπογονιμότητας και εγκυμοσύνης και οδοντικά προβλήματα από τους συχνούς εμετούς.

Η ψυχολογική θεραπεία είναι το πιο σημαντικό μέρος της θεραπείας για τις διατροφικές διαταραχές και μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως χρόνια, λένε οι ειδικοί της Mayo. Επιδιώκει την ομαλοποίηση των διατροφικών προτύπων και την επίτευξη υγιούς βάρους, καθώς και τη βελτίωση της διάθεσης και των σχέσεων. Στοχεύει επίσης να αντικαταστήσει τις ανθυγιεινές συνήθειες με υγιεινές και να διδάξει στους ασθενείς πώς να παρακολουθούν το φαγητό και τις διαθέσεις και να αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Στόχος είναι να βρεθούν υγιείς τρόποι αντιμετώπισης στρεσογόνων καταστάσεων.

Η θεραπευτική ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή ψυχίατρο, διατροφολόγο, ιατρούς ή οδοντιάτρους για να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τη διατροφική διαταραχή και μέλη της οικογένειας, σημειώνουν οι ειδικοί της Mayo. Συνεργαζόμενοι, θα αναπτύξετε ένα σχέδιο για τη θεραπεία της διατροφικής σας διαταραχής, θα θέσετε στόχους θεραπείας και τι να κάνετε εάν δεν είστε σε θέση να τηρήσετε το σχέδιό σας.

Η θεραπευτική σας ομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κοντινούς πόρους που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας και να εντοπίσετε οικονομικά προσιτές επιλογές θεραπείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eρωτηματολόγιο για πιθανές διαταραχές στην πρόσληψη τροφής

Αδηφαγική διαταραχή: Δεν πρέπει να φάω… και …όμως θέλω !

Σαρώσεις εγκεφάλου δίνουν νέα στοιχεία για την παιδική διαταραχή υπερφαγίας

Το πρόβλημα που αφορά ως επί το πλείστον αντιλήψεις για την εικόνα του σώματος, η διατροφική διαταραχή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά oργάνων

Δωρεά οργάνων: Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά οργάνων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, καθώς διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης οργάνων για μεταμόσχευση.

Εξερευνώντας τα οφέλη μιας ζωηρής φαντασίας

Αγκαλιάζοντας και καλλιεργώντας τις δυνατότητες της φαντασίας μας, ξεκλειδώνουμε απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη, εξερεύνηση και εκπλήρωση σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."