Ψυχική Υγεία

Μελέτη Κορωνοϊός: Άνοδος στις νοσηλείες που σχετίζονται με τη διατροφική διαταραχή σε εφήβους εν μέσω πανδημίας

Μελέτη Κορωνοϊός: Άνοδος στις νοσηλείες που σχετίζονται με τη διατροφική διαταραχή σε εφήβους εν μέσω πανδημίας

Ο Otto είπε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους για διατροφικές διαταραχές και να παρακολουθούν τους ασθενείς για σημεία και συμπτώματα

Μελέτη Κορωνοϊός: Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την επιδείνωση της ψυχικής υγείας στους εφήβους με την πανδημία. Περιήγηση σε θέματα ψυχικής υγείας στα παιδιά εν μέσω της πανδημίας. Ο ψυχοθεραπευτής Dr. Robi Ludwig μοιράζεται συμβουλές για εφήβους που αγωνίζονται με την κατάθλιψη στο «The Story».  Οι γιατροί που ανέφεραν σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού εισαγωγής στο νοσοκομείο για εφήβους με διατροφικές διαταραχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν μόνο εκείνους με σοβαρές περιπτώσεις. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε σε μια προ-δημοσίευση της Παιδιατρικής, είδε 125 νοσηλείες μεταξύ ασθενών ηλικίας 10-23 ετών στο Michigan Medicine κατά τους πρώτους 12 μήνες της πανδημίας. Κατά μέσο όρο, το νοσοκομείο βλέπει περίπου 56 τον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κάθε μήνα με τις περισσότερες καταγραφές μεταξύ εννέα και 12 μηνών στην πανδημία.

“Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν πόσο βαθιά έχει επηρεάσει η πανδημία τους νέους, οι οποίοι βίωσαν το σχολικό κλείσιμο, ακύρωσαν εξωσχολικές δραστηριότητες και υπέστησαν κοινωνική απομόνωση”, είπε η Alana Otto, MD, MPH, ιατρός εφήβων ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan Health CS Mott Children Hospital, και επικεφαλής συγγραφέας.

“Για εφήβους με διατροφικές διαταραχές και εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο για διατροφικές διαταραχές, αυτές οι σημαντικές διαταραχές μπορεί να έχουν επιδείνωση ή να προκαλέσουν συμπτώματα.”

Ο Otto, ο οποίος προειδοποίησε επίσης για τα δεδομένα “δεν συλλαμβάνει ολόκληρη την εικόνα” και “θα μπορούσε να είναι πραγματικά συντηρητικές οι εκτιμήσεις”, πρόσθεσε ότι η αίσθηση της απώλειας ελέγχου θα μπορούσε επίσης να διαδραμάτισε ρόλο.

“Για πολλούς εφήβους, όταν όλοι αισθάνονται εκτός ελέγχου, το μόνο πράγμα που μπορούν να ελέγξουν είναι η διατροφή τους”, είπε.

Ένας άλλος παράγοντας θα μπορούσε να ήταν η καθυστερημένη φροντίδα για ασθενείς που βιώνουν ασθένειες που δεν είναι COVID-19, καθώς πολλές υπηρεσίες υγείας ήταν περιορισμένες κατά τη διάρκεια του κλειδώματος.

Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την επιδείνωση της ψυχικής υγείας των εφήβων με την πανδημία, με ορισμένα νοσοκομεία να αναφέρουν αύξηση των προσπαθειών αυτοκτονίας εφήβων και άλλων κρίσεων υγείας.

Η αύξηση της ζήτησης για ψυχιατρικές υπηρεσίες βλέπει κάποιους άνευ προηγουμένου χρόνους αναμονής, συμβάλλοντας περαιτέρω στην κρίση.

“Αν και τα ευρήματά μας αντικατοπτρίζουν την εμπειρία ενός μεμονωμένου ιδρύματος, συμβαδίζουν με τις αναδυόμενες αναφορές σχετικά με τη δυνατότητα της πανδημίας να έχει βαθιές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των εφήβων σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Otto. Ο Otto είπε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους για διατροφικές διαταραχές και να παρακολουθούν τους ασθενείς για σημεία και συμπτώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επεισοδιακή υπερφαγία: που οδηγεί αυτή η διαταραχή

Η πανδημία έφερε διπλάσιες διατροφικές διαταρχές σε παιδιά και εφήβους από πριν

Έρευνα: Έφηβοι φλερτάρουν με διατροφικές διαταραχές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.

Ο Φρόιντ όρισε τον δευτερογενή ναρκισσισμό ως απόσυρση της λίμπιντο ή των συναισθημάτων αγάπης από τα αντικείμενα (άλλους ανθρώπους)

Στον δευτερογενή ναρκισσισμό, η απομόνωση μπορεί να είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των μεγαλοπρεπών φαντασιώσεων που καθησυχάζουν τον εαυτό, καθώς και για την εστίαση στην αγάπη προς τον εαυτό. Μπορεί να μην θέλουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους που βασίζονται στην πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα μπορεί να γίνεται αντιληπτή σαν επίθεση.

Ο φυσικός ενεργός τρόπος ζωής συσχετίστηκε με 62% χαμηλότερο κίνδυνο διάγνωσης διαταραχών άγχους μεταξύ ανδρών και γυναικών

Αξιοσημείωτο, οι συγγραφείς της μελέτης ανέφεραν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχής άγχους μεταξύ των γρηγορότερων γυναικών σκιέρ, έναντι των πιο αργών σκιέρ, φαινόμενο που δεν παρατηρήθηκε στους άνδρες.

Μια ματιά στον κόσμο της φοβίας

Φοβία: Ο φόβος που βιώνεται είναι σχεδόν πάντα δυσανάλογος με τον πραγματικό κίνδυνο που θέτει το αντικείμενο ή το γεγονός και τα άτομα με συγκεκριμένες φοβίες γενικά γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να φοβούνται. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποφύγουν την αντίδρασή τους.

Όταν ζούμε διαρκώς με τον φόβο ότι πάσχουμε από κάποια σοβαρή ασθένεια

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μεγαλώνοντας αυτό το παιδί, να δημιουργεί υποχονδρίαση έτσι ώστε να λαμβάνει την προσοχή, την φροντίδα, την αγάπη (έστω και κατ' αυτό τον τρόπο) από τους συγγενείς, τους φίλους ή τους συντρόφους.

Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν χρειάζεται να είσαι με κάποιον για να είσαι καλά.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να πληγωθείς για να αναγκαστείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να πέσεις χαμηλά για να μάθεις να τον βάζεις ψηλά. Εξάλλου, όπως λέει και ο σοφός λαός, μόνος γεννιέσαι και μόνος πεθαίνεις. Αν δεν νιώθεις πλήρης χωρίς σύντροφο, δεν θα νιώσεις ποτέ πλήρης ούτε με σύντροφο κι αν θες να κάνεις μια πραγματικά καλή σχέση με κάποιον που αξίζει, η μόνη σου ελπίδα είναι να είσαι καλά και μόνη σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση επιτυχίας από αυτή!