Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Νέα Ζηλανδία: Το 76% των νοσηλευτών ψυχικής υγείας έχουν δεχθεί επίθεση

Νέα Ζηλανδία: Το 76% των νοσηλευτών ψυχικής υγείας έχουν δεχθεί επίθεση

Νέα Ζηλανδία: Καμία νοσοκόμα δεν πρέπει να έρχεται στη δουλειά με την προσδοκία ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επίθεσης εκείνη την ημέρα.

Το εβδομήντα έξι τοις εκατό των νοσηλευτών ψυχικής υγείας έχουν απειληθεί και περισσότερο από το 40 τοις εκατό έχουν δεχτεί επίθεση μέσα σε ένα μόνο χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα που μόλις κυκλοφόρησε. Σε ένα περιστατικό που περιγράφεται από μια νοσοκόμα, επτά μέλη του προσωπικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών – ορισμένοι για σοβαρούς τραυματισμούς – αφού δέχθηκαν επίθεση από έναν ασθενή. Ο Οργανισμός Νοσηλευτών, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα σε 400 νοσηλευτές το 2023, είπε ότι ήταν σύμπτωμα της επιδείνωσης της κατάστασης του κλάδου.

Ο εκπρόσωπος Γκραντ Μπρουκς, νοσηλευτής ψυχικής υγείας με έδρα το Ουέλινγκτον, είπε ότι πολλοί είχαν καεί και σκέφτονται να φύγουν. «Πολλοί νοσηλευτές ψυχικής υγείας φοβούνται για την ασφάλειά τους. Η βία και η επιθετικότητα τόσο προς το προσωπικό όσο και προς τους ασθενείς είναι ολοένα και πιο συχνές, με τις νοσοκόμες να δέχονται επιθέσεις καθημερινά σε όλη την Αοτεαρόα. Αυτό επιδεινώνεται από την υποστελέχωση και την έλλειψη προσβάσιμης ασφάλειας και υποστήριξης. Έχουμε δει τη ζήτηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια».

Μεγάλο μέρος της βίας οφειλόταν σε μέθη, απόσυρση ή ψύχωση που προκαλείται από ναρκωτικά από μεθαμφεταμίνη, είπε. Ασθενείς με πολύ διαφορετικές ανάγκες συγκεντρώνονταν σε «ανεπαρκείς εγκαταστάσεις» στα νοσοκομεία, οδηγώντας σε σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια. Επιπλέον, οι άνθρωποι δεν έπαιρναν τη φροντίδα που χρειάζονταν στην κοινότητα, είπε. Ο διευθύνων σύμβουλος του NZNO, Paul Goulter, ήταν «απογοητευμένος» όταν είδε την έλλειψη χρηματοδότησης να προορίζεται για την υγεία τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον προϋπολογισμό του 2024.

Μόλις αρκεί να κρατήσει τα φώτα αναμμένα. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για ουσιαστική επένδυση για να βοηθηθούν οι Νεοζηλανδοί με ψυχικές ασθένειες ή προβλήματα εθισμού ή οι νοσοκόμες που τους φροντίζουν. «Καμία νοσοκόμα δεν πρέπει να έρχεται στη δουλειά με την προσδοκία ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επίθεσης εκείνη την ημέρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα νοσοκομεία βλέπουν τις δυνατότητες στην εικονική νοσηλευτική, αλλά εξακολουθούν να μαθαίνουν πώς να τις χρησιμοποιούν

Αυστραλία: Σημαντική έρευνα για τις προκλήσεις Ανακουφιστικής Φροντίδας

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία και τα ποσοστά επιπλοκών είναι χαμηλότερα με τις γυναίκες γιατρούς

Τα κίνητρα για τις ταξιδιωτικές νοσηλεύτριες σε προσωρινές αποστολές υπερβαίνουν τη μεγάλη αύξηση της αμοιβής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα προτείνει πιθανούς στόχους για την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση ψυχωσικών διαταραχών

Αυτή η πενταετής μελέτη παρακολουθεί 1.500 παιδιά και νέους που παρουσιάζονται για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξετάζει τη βιολογία, την εκπαίδευση και τη γνωστική τους ικανότητα, κοινωνικούς παράγοντες και πρότυπα χρήσης υπηρεσιών. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η κατανόηση του ποιος κινδυνεύει για ψύχωση και, το πιο σημαντικό, πώς να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος μέσω προηγούμενης παρέμβασης.

Πώς η οδήγηση μππορεί και να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Οδήγηση ψυχική: Η οδήγηση, ενώ συχνά θεωρείται ως μια δραστηριότητα ρουτίνας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας τη διάθεση, τα επίπεδα άγχους και τη συνολική ευεξία.

Οδηγός για μπαμπάδες και για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αισθήματα άγχους

Άγχος εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος χαράς, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικό άγχος και αισθήματα θλίψης, όχι μόνο για τις μητέρες αλλά και για τους πατέρες.

Close Icon