Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Αυστραλία: Σημαντική έρευνα για τις προκλήσεις Ανακουφιστικής Φροντίδας

Αυστραλία: Σημαντική έρευνα για τις προκλήσεις Ανακουφιστικής Φροντίδας

Αυστραλία: Είναι σημαντικό να ακούμε από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών υγείας και εθελοντών – εκείνους που υποστηρίζουν ή θέλουν να δουν καλύτερη υποστήριξη για άτομα με ασθένεια που περιορίζει τη ζωή και τους αγαπημένους τους.

Μια έρευνα ορόσημο ξεκίνησε στην αρχή της Εθνικής Εβδομάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας που επιδιώκει να εντοπίσει τις προκλήσεις, τα εμπόδια και τις επιτυχίες στην παροχή ή την πρόσβαση στην παρηγορητική φροντίδα σε μια σειρά από περιβάλλοντα υγείας. «Είναι σημαντικό να ακούμε από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών υγείας και εθελοντών – εκείνους που υποστηρίζουν ή θέλουν να δουν καλύτερη υποστήριξη για άτομα με ασθένεια που περιορίζει τη ζωή και τους αγαπημένους τους», λέει η Camilla Rowland, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Palliative Care. Αυστραλία (PCA).

“Οι ερωτήσεις απευθύνονται σε όσους εργάζονται στον τομέα της εξειδικευμένης παρηγορητικής φροντίδας, της φροντίδας ηλικιωμένων, της πρωτοβάθμιας υγείας και των συναφών τομέων υγείας. Οι κλινικοί ιατροί, οι διευθυντές υπηρεσιών και πρακτικών και οι εθελοντές ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος. Δεδομένου του βασικού ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι γενικοί γιατροί όσον αφορά την παρηγορητική φροντίδα, επιθυμούμε ιδιαίτερα να κάνουν αυτή τη σύντομη έρευνα, ώστε η πρωτοβάθμια υγεία να αναπτυχθεί και να ενισχύσει τις υπηρεσίες που παρέχουν στις τοπικές κοινότητες”.

Η ολοκλήρωση της διαδικτυακής έρευνας διαρκεί μόνο 10 λεπτά και είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της υπεράσπισης, της ανάπτυξης πολιτικών και της ευαισθητοποίησης της PCA για λογαριασμό των ασθενών και των αγαπημένων τους, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. «Γνωρίζουμε ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι συναφείς επαγγελματίες υγείας, οι διευθυντές και οι εθελοντές που ζητάμε να ολοκληρώσουν αυτήν την έρευνα είναι πολύ απασχολημένοι, αλλά πραγματικά ελπίζω να το δουν αυτό ως μια ευκαιρία να μοιραστούν αυτά που γνωρίζουν, ώστε η PCA και τα μέλη μας να μπορούν συνηγορούν εκ μέρους τους στα συστήματα υγείας σε κάθε επίπεδο.

«Δεν έχουμε πραγματοποιήσει μια έρευνα όπως αυτή εδώ και πολύ καιρό, οπότε ελπίζω οι άνθρωποι να τη δουν ως ευκαιρία να εκφραστούν – είναι ενδυναμωτική και μας επιτρέπει να πάρουμε μια πραγματική προοπτική στη δουλειά μας με την κυβέρνηση». Οι ερωτήσεις της έρευνας αφορούν:

  • Πιέσεις εργατικού δυναμικού
  • Ζήτηση για υπηρεσίες παρηγορητικής φροντίδας
  • Τα Εθνικά Πρότυπα Ανακουφιστικής Φροντίδας
  • Φροντίδα μετά το ωράριο
  • Ευημερία στην εργασία
  • Εθελοντικός υποβοηθούμενος θάνατος
  • Παρηγορητική φροντίδα στην πρωτοβάθμια φροντίδα και φροντίδα ηλικιωμένων κτλ.

«Πάνω από τριακόσιοι άνθρωποι πεθαίνουν σε όλη την Αυστραλία καθημερινά, περίπου το 53% αυτών των ανθρώπων θα ωφελούνταν από την παρηγορητική φροντίδα και την ποιότητα ζωής που προσφέρει», λέει η κ. Rowland. «Καθώς ο πληθυσμός μας μεγαλώνει και ζει με ένα αυξανόμενο βάρος χρόνιων ασθενειών, η ζήτηση για παρηγορητική φροντίδα αυξάνεται. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση, διαφορετικά τη φροντίδα και την άνεση που θέλουμε για τους γονείς, τα αδέρφια, τα παιδιά και τους εαυτούς μας δεν θα είναι εκεί. Αυτή η έρευνα είναι ένα κρίσιμο βήμα για να διασφαλίσουμε ότι η παρηγορητική φροντίδα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεχιζόμενων και μελλοντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 συνήθεις ερωτήσεις για την Ανακουφιστική Φροντίδα

Οι προκλήσεις της διαχείρισης του πόνου στη Λατινική Αμερική

Θ. Καρποδίνη ΕΟΠΥΥ: Διασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε ογκολογικά φάρμακα

Τα οφέλη των κατοικιδίων για την ψυχική μας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Οφείλουμε στη μνήμη των περισσότερων από 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον COVID, και στις αυξανόμενες απειλές για τις μελλοντικές γενιές, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε έναν ασφαλέστερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Close Icon