Πολιτική Υγείας

Λινού καρκινοπαθείς: Η ανακουφιστική φροντίδα είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης

Λινού καρκινοπαθείς: Η ανακουφιστική φροντίδα είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης

Λινού καρκινοπαθείς: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εξήγησε τι εννοούσε στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ 7 ετών σε σχέση με τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, δίνοντας έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα ως πράξη αξιοπρέπειας και αγάπης.

Η κα Αθηνά Λινού κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις που είχε κάνει προ επταετίας, όπου μεταξύ άλλων είχε πει πως: «Στο τελικό στάδιο (σ.σ. του καρκίνου) θα έπρεπε να είχαμε παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους». Στην ανακουφιστική φροντίδα ασθενών με καρκίνο λοιπόν επικεντρώθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αθηνά Λινού, αναφέροντας σε ανάρτησή της πως «αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης».

Συγκεκριμένα, η κ. Λινού αναφέρει:

«Επειδή κάποιοι λένε ότι έχω την ίδια αντιμετώπιση στα θέματα καρκίνου με τον κ. Πνευματικό, δείτε μόνοι σας εδώ όλη τη συνέντευξη που έκανα ως γιατρός πριν 7 χρόνια. Πολλοί από μας έχουμε ζήσει τη δύσκολη απόφαση του πώς να υποστηρίξουμε τον άνθρωπό μας στα τελευταία του. Αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης. Γι᾽ αυτό άλλωστε είπα τότε ότι πρέπει να παρέχουμε περισσότερη υποστήριξη και για τον ασθενή και για τους συγγενείς του. Σε όλη μου την καριέρα, η αντιμετώπισή μου στα θέματα υγείας βασίζονται στην αξία του ανθρώπου ως προσώπου».

Πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την επίμαχη συνέντευξη της κυρίας Λινού σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζεται ο καρκίνος στην Ελλάδα:

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα σχετικά με τις απόψεις της κυρίας Λινού ετέθη αφότου ο κ. Σπύρος Πνευματικός έκανε κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις αναφορικά με το υψηλό κόστος της νοσηλείας και θεραπείας των ασθενών τελικού σταδίου. Έπειτα από αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα λόγια του αυτά, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποσύρθηκε από τον προεκλογικό αγώνα. Δήλωσε την παράιτησή του στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί βουλευτής πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσηλεία: Ημερίδα “Ανακουφιστική φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι”

Πλεύρης: Το ΕΣΥ άντεξε την πανδημία & την υποχρηματοδότηση - Διαρκείς μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση

Η παρηγορητική φροντίδα δεν βελτιώνει την ψυχολογική δυσφορία, διαπιστώνει μελέτη

Η εικονική πραγματικότητα δίνει έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε σήμερα νέο νομοσχέδιο για διακίνηση φαρμάκων και Ενιαία Λίστα Χειρουργείων

Ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες  διατάξεις.

Να δοθεί τέλος στον διαχρονικό διαχωρισμό των παιδιών Ρομά στα σχολεία

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το Κοινοβούλιο «εκφράζει τη λύπη του για τον συνεχιζόμενο διαχωρισμό των παιδιών Ρομά σε ειδικά σχολεία, καθώς και στο πλαίσιο των βασικών εκπαιδευτικών συστημάτων».

Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε αγώνα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της υγείας»

Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας ήταν κεντρικός ομιλητής στο 22ο Συνέδριο HealthWorld, με τίτλο «Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μουσική και μητρότητα: Καινοτομία ΠΟΥ στον τομέα της υγείας μέσω των τεχνών

Μουσική και μητρότητα: Μονοήμερη συνάντηση του ΠΟΥ αφιερωμένη στον ρόλο των τεχνών στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία περιλαμβάνει μια πιλοτική μελέτη πολλών χωρών με τίτλο «Μουσική & μητρότητα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νέο Κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ στο Ελληνικό

Το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την «Αμυμώνη», τον «Ερμή», τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.