Ρεπορτάζ Υγείας

Αθηνά Λινού: Θα αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες

Αθηνά Λινού: Θα αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες

Αθηνά Λινού: Η κυρία Λινού ανέφερε ότι εκτιμά πως στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται η κορύφωση της γρίπης.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε στην ΕΡΤ. Η καθηγήτρια τόνισε ότι με «2-3 ιούς σε έξαρση και χωρίς μέτρα προστασίας, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στα 200.000 κρούσματα την ημέρα».

Έξαρση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Η κυρία Λινού ανέφερε ότι εκτιμά πως στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται η κορύφωση της γρίπης, ανάλογα όμως με το πότε θα εντοπιστεί η νέα υποπαραλλαγή «Κράκεν» στην Ελλάδα, για την οποία οι ειδικοί τονίζουν πως θεωρούν δεδομένο πως θα εμφανιστεί από τις ΗΠΑ και στη χώρα μας.

Μιλώντας για την παραλλαγή XBB.1.5 του κορωνοϊού, σημείωσε πως «είναι απλά μια παραλλαγή της Όμικρον, οπότε τα μέτρα δεν χρειάζεται να διαφοροποιηθούν», σημειώνοντας ωστόσο πως η «Κράκεν» εμφανίζει κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς τη μεταδοτικότητα, εκτιμώντας πως θα προκαλέσει περισσότερα κρούσματα.

Η Αθηνά Λινού σε ερώτηση για το αν είναι υπέρ της άποψης να μείνουν κλειστά τα σχολεία, διαφώνησε, σημειώνοντας πως «αυτή η εμπειρία ανέδειξε πιο έντονα τις ανισότητες μεταξύ των μαθητών. Υπήρχαν παιδιά με λάπτοπ στο σπίτι και ίσως έναν γονέα να τα βοηθάει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Άλλα παιδιά, όμως, δεν είχαν καν πρόσβαση στο Διαδίκτυο».

Τέλος, η καθηγήτρια επισήμανε ότι «η Ελλάδα ουδέποτε είχε επαρκή αριθμό κλινών ή και ΜΕΘ, εκτός από τα τρία μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid: Τα 12 συμπτώματα του νέου στελέχους των λοιμώξεων XBB.1.5

Ερευνητές των ΗΠΑ αναλύουν τα δεδομένα του Εθνικού Μητρώου για την περιγεννητική COVID

Οι γυναίκες που βιώνουν βία από συντρόφους έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό HIV

"Μοιραστείτε τα δεδομένα" προτρέπει ο ΠΟΥ την Κίνα στις συνομιλίες για το κύμα Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.

Το σωματικό λίπος συνδέεται με την επιβάρυνση της νόσου στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα

Αυτή η μελέτη δεν είχε ομάδα ελέγχου ασθενών με αξονική σπονδυλαρθρίτιδα axSpA που δεν έλαβαν βιολογικά φάρμακα. Δεν περιλάμβανε επίσης διατροφικές συνήθειες και συννοσηρότητες όπως υπέρταση ή διαβήτη. Επιπλέον, η ανάλυση βιοεμπέδησης επιλέχθηκε ως η μέθοδος για την αξιολόγηση της σύστασης του σώματος αντί της απορρόφησης ακτίνων Χ διπλής ενέργειας.

Πώς λειτουργεί το κολλαγόνο στην ιατρική θεραπεία

Καθώς το κολλαγόνο βρίσκεται σε πολλά μέρη του σώματος, θα μπορούσε επίσης να υπάρχει δυνατότητα για τη θεραπεία άλλων ασθενειών. Αυτή η επισκευή ή η αναγέννηση του ιστού με βάση το κολλαγόνο φαίνεται να είναι κατανοητή στην επούλωση πληγών, την αντικατάσταση οστών, την οδοντιατρική και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, για παράδειγμα.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.