ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο επίμονος ξηρός βήχας

Πως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο επίμονος ξηρός βήχας

Τα κλιματιστικά ξηραίνουν τον αέρα που αναπνέουμε πολλές ώρες την ημέρα, ενώ η ζέστη και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού. Επίσης, πολλοί άνθρωποι κρυολογούν μέσα στο καλοκαίρι, ακριβώς επειδή δεν προσέχουν στην χρήση του κλιματιστικού και του ανεμιστήρα, ειδικά όταν έρχονται από εξωτερικό χώρο και είναι ιδρωμένοι. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί επίσης να προκαλέσει χρόνιο ξηρό βήχα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε και άλλα συμπτώματα, όπως καούρα, κάψιμο στον λαιμό, ή αύξηση του σάλιου.

Τι μπορείτε να κάνετε για τον επίμονο ξηρό βήχα:

Μείνετε ενυδατωμένοι

Μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη προκαλεί οπισθορρινική καταρροή. Οι επιπλέον εκκρίσεις κατεβαίνουν προς το πίσω μέρος του λαιμού σας, το ερεθίζουν και μερικές φορές προκαλεί βήχα. Αν πίνετε υγρά θα αραιώσει η βλέννα και θα έχετε μειωμένο ερεθισμό στον λαιμό.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για εσωτερικούς χώρους

Η διαρκής χρήση του κλιματιστικού ξηραίνει την ατμόσφαιρα σε κλειστούς χώρους και αυτό προκαλεί βήχα σε όλους τους ανθρώπους. Αν μπορείτε, προμηθευτείτε έναν υγραντήρα για να εξουδετερώσετε την επίπτωση του κλιματιστικού στον αέρα του δωματίου.

Προσοχή σε άλλες ερεθιστικές ουσίες στον αέρα

Αρώματα και αρωματικά σπρέι μπορεί να μοιάζουν ακίνδυνα, αλλά σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να προκαλέσουν χρόνιο ερεθισμό των παραρρινίων κόλπων, που τους κάνει να παράγουν επιπλέον βλέννα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε χρόνιο βήχα. Το χειρότερο ερεθιστικό στον αέρα είναι, φυσικά, ο καπνός.

Σχεδόν όλοι οι καπνιστές αναπτύσσουν τελικά τον “βήχα του καπνιστή”. Και το χειρότερο είναι πως το ίδιο μπορεί να πάθουν και όσοι βρίσκονται πολλές ώρες στον ίδιο χώρο μαζί τους, εξαιτίας του καπνού από το τσιγάρo.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού και οι τρόποι προστασίας

Διάσημος επιδημιολόγος του Columbia: "Δύσκολη η επιστροφή μας στην κανονικότητα"

Πως τα προβιοτικά βελτιώνουν την καθημερινότητά μας

Όταν τα προβιοτικά εφαρμόζονται τοπικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας εμποδίζουν τα δερματικά κύτταρα από το να αντιληφθούν τα κακά βακτήρια και τα παράσιτα που ενεργοποιούν ανοσολογική απόκριση.

Δυσάρεστα συμπτώματα στη στοματική κοιλότητα σε ασθενείς covid-19

Ένα συναφές ενδεχόμενο είναι ότι η πιθανή υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος («καταιγίδα κυτταροκινών»), που συμβαίνει σε μερικούς ασθενείς με κορωνοϊό, μπορεί να εκδηλωθεί και στο στόμα.

Κόλπα για να φτιάξετε εύκολα ρομαντική ατμόσφαιρα

Σεξουαλική υγεία: Ιδέες για ρομαντικές συνευρέσεις στο σπίτι. Για όλες τις φορές που η σύντροφός σας σας έχει χαρίσει αμέτρητες αναμνήσεις αγάπης ή έχει γεμίσει την καρδιά σας με ανέφικτες χαρές, είναι καιρός να ανταποδώσετε στο σύντροφο σας με γλυκές πράξεις. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις σε μέρη ή να περιμένεις στην ουρά για ένα ρομαντικό […]

Η επίδραση της μουσικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη. Ο κορωνοϊός έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η μουσική κατά τη διάρκεια του τοκετού.  Από τους προϊστορικούς χρόνους οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σε μαγικές τελετές και τελετές για να εκφράσουν και να τρομάξουν τους φόβους τους. Από μια πιο πρόσφατη προοπτική, […]

Η Μέρκελ "κλειδώνει" τα χιονοδρομικά σε όλη την Ευρώπη

Χιονοδρομικά Ευρώπη: Έκκληση για να μην ανοίξουν κάνει η Γερμανία. Στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού στις αρχές του έτους, πολλοί Γερμανοί μολύνθηκαν στο Αυστριακό θέρετρο σκι Ischgl. Η Γερμανία επιθυμεί από τις Αλπικές χώρες να διατηρήσουν κλειστά τα θέρετρα σκι για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας, ωστόσο η επίτευξη συμφωνίας με τη γειτονική Αυστρία […]

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).