ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Υ πανδημία: Απίθανο να διέρρευσε ο ιός από το εργαστήριο στην Κίνα

Π.Ο.Υ πανδημία: Απίθανο να διέρρευσε ο ιός από το εργαστήριο στην Κίνα

Π.Ο.Υ πανδημία: Απίθανο να διέρρευσε ο ιός από το εργαστήριο στην Κίνα. Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν τη ρίζα της πανδημίας αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα. Ο Peter Ben Embarek, επικεφαλής της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), είπε ότι ήταν "εξαιρετικά απίθανο" το γεγονός ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο στην πόλη Wuhan.

Ανέφερε ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για να αναγνωριστεί η πηγή του ιού. Η έρευνα θα μπορούσε τώρα να επικεντρωθεί στη Νοτιοανατολική Ασία, είπε ένας ειδικός. Η ομάδα της ΠΟΥ βρίσκεται επί του παρόντος στο τέλος της ερευνητικής τους αποστολής.  Η Wuhan, στην κεντρική επαρχία Hubei της Κίνας, είναι το πρώτο μέρος στον κόσμο που ανιχνεύτηκε ο ιός το 2019. Έκτοτε, πάνω από 106 εκατομμύρια περιστατικά και 2,3 εκατομμύρια θάνατοι έχουν αναφερθεί παγκοσμίως.

Ο Δρ. Embarek είπε σε συνέντευξη τύπου ότι η έρευνα είχε αποκαλύψει νέες πληροφορίες, αλλά δεν είχε αλλάξει δραματικά την εικόνα της επιδημίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ιός είναι πιθανό να προέρχεται από ζώα πριν εξαπλωθεί στους ανθρώπους, αλλά δεν είναι σίγουροι πώς. Πρόσθεσε επίσης ότι οι εργασίες για την αναγνώριση της προέλευσης της Covid-19 υποδεικνύουν μια “φυσική δεξαμενή” στις νυχτερίδες, αλλά ήταν απίθανο να συμβεί αυτό στο Wuhan. Οι ειδικοί είπαν επίσης ότι “δεν υπήρχε καμία ένδειξη” ότι ο ιός κυκλοφορούσε στο Wuhan προτού καταγραφούν εκεί τα πρώτα επίσημα κρούσματα τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Liang Wannian, ειδικός στην Επιτροπή Υγείας της Κίνας, είπε ότι η Covid-19 θα μπορούσε να βρίσκεται σε άλλες περιοχές πριν εντοπιστεί στο Wuhan. Η ομάδα κάλεσε για περαιτέρω έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο μετάδοσης “ψυχρής αλυσίδας”, αναφερόμενη στη μεταφορά και εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων. Η ομάδα κάλεσε για περαιτέρω έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο μετάδοσης “ψυχρής αλυσίδας”, αναφερόμενη στη μεταφορά και εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων. Επιπλέον, ο ειδικός στην Επιτροπή Υγείας της Κίνας, είπε ότι η Covid-19 θα μπορούσε να βρίσκεται σε άλλες περιοχές πριν εντοπιστεί στο Wuhan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Π.Ο.Υ στο εργαστήρι Ιολογίας της Γιουχάν

Οι ομάδες του ΠΟΥ επισκέπτονται την αγορά τροφίμων της Wuhan ερευνόντας την αρχή της πανδημίας

Ρομποτικές λύσεις για την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.