ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γιουχάν – Κλιμάκιο: Ομάδα ερευνητών της Π.Ο.Υ αναζητά στοιχεία για την πανδημία

Γιουχάν – Κλιμάκιο: Ομάδα ερευνητών της Π.Ο.Υ αναζητά στοιχεία για την πανδημία

Ομάδα ερευνητών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) αφίχθη την Τρίτη σε μονάδα υγείας ζώων στην κεντρική πόλη Γιουχάν της Κίνας, στη συνεχιζόμενη αναζήτησή τους για στοιχεία σχετικά με την προέλευση της πανδημίας του COVID-19.

Η ανεξάρτητη ομάδα έχει ήδη επισκεφθεί βασικά νοσοκομεία, το περιφερειακό κέντρο ελέγχου νόσων και την αγορά θαλασσινών Χουάν της πόλης, η οποία συνδέθηκε με τα πρώτα κρούσματα μιας άγνωστης νόσου τύπου πνευμονίας στα τέλη του 2019.  Το ταξίδι πήγαινε “πολύ καλά, τέλεια”, ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Οικολογικής Υγείας, Peter Daszak, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Τρίτη, απαντώντας σε ερώτημα λίγο πριν την είσοδο στο κέντρο υγείας ζώων.

Το κέντρο της επαρχίας Hubei, το οποίο καταπολεμά τις επιδημικές ασθένειες στα ζώα, θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες για το πώς ο κορωνοϊός στις νυχτερίδες στη νοτιοδυτική Κίνα θα μπορούσε να έχει περάσει στον άνθρωπο, πιθανώς μέσω ενδιάμεσου είδους. Ο Peter Ben Embarek, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις ζωονοσογόνες ασθένειες που προέρχονται από ζώα, ήταν μεταξύ των μελών της ομάδας που ήταν ντυμένα με λευκά κοστούμια από μέσα ατομικής προστασίας που εντοπίστηκαν μέσα στα κτίρια του κέντρου. Ένας εργαζόμενος, επίσης φορώντας προστατευτικά εργαλεία, απολύμανε τον δρόμο έξω μετά την είσοδο της ομάδας.

Τη Δευτέρα, ο ανώτερος έκτακτος αξιωματούχος του Π.Ο.Υ, Mike Ryan, είπε ότι η έρευνα μπορεί να μην βρει όλες τις απαντήσεις στις πηγές του COVID-19, χαρακτηρίζοντας την αποστολή ως “ιστορία ντετέκτιβ” που συνέχισε να εγείρει νέα ερωτήματα. Επέκρινε επίσης όσους έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τα ευρήματα της ομάδας. “Αξίζει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και αξίζει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το έργο της”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O Π.Ο.Υ διερευνά την προέλευση του covid-19

Ο μαζικός έλεγχος της Γιουχάν εντοπίζει ασυμπτωματικούς

Ακόμα και αν ανακαλυφθεί το εμβόλιο δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".