ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ρομπότ Sophia: Η συμβολή της ρομποτικής βιομηχανίας στην πανδημία [pic, vid]

Ρομπότ  Sophia: Η συμβολή της ρομποτικής βιομηχανίας στην πανδημία [pic, vid]

Η Hanson Robotics, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, είπε ότι 4 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Sophia, θα ξεκινήσουν την κατασκευή εργοστασίων το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως ακριβώς οι ερευνητές προβλέπουν ότι η πανδημία θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη βιομηχανία ρομποτικής. Από τότε που αποκαλύφθηκε το 2016, η Sophia -ένα ανθρωποειδές ρομπότ- έχει γίνει viral. Τώρα η εταιρεία πίσω της έχει ένα νέο όραμα: για μαζική παραγωγή ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους.

“Κοινωνικά ρομπότ σαν εμένα μπορούν να φροντίσουν τους άρρωστους ή ηλικιωμένους”, λέει η Sophia καθώς πραγματοποιεί περιοδεία στο εργαστήριό της στο Χονγκ Κονγκ. “Μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία, στη θεραπεία και στην παροχή κοινωνικής διέγερσης, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις”.

Η Hanson πιστεύει ότι οι ρομποτικές λύσεις για την πανδημία δεν περιορίζονται στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πελάτες σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο και οι αεροπορικές εταιρείες επίσης. “Η  Sophia και τα ρομπότ Hanson είναι μοναδικά με το να μοιάζουν τόσο ανθρώπινα“, πρόσθεσε. “Αυτό μπορεί να είναι τόσο χρήσιμο σε αυτούς τους καιρούς όπου οι άνθρωποι είναι τρομερά μοναχικοί και κοινωνικά απομονωμένοι”. Η εταιρεία ανέφερε ότι σκοπεύει να πωλήσει “χιλιάδες” ρομπότ το 2021, μεγάλα και μικρά, χωρίς να παρέχει συγκεκριμένο αριθμό.

Η Hanson λανσάρει ένα ρομπότ φέτος που ονομάζεται Grace (Γκρέις), το οποίο αναπτύχθηκε για τον τομέα υγείας. Προϊόντα από άλλους μεγάλους παράγοντες του κλάδου βοηθούν και στην καταπολέμηση της πανδημίας. Το ρομποτικό ρομπότ της SoftBank αναπτύχθηκε για να εντοπίσει ανθρώπους που δεν φορούσαν μάσκες. Στην Κίνα, η εταιρεία ρομποτικής CloudSers βοήθησε στη δημιουργία ενός νοσοκομείου πεδίου ρομπότ κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού στο Wuhan. Η χρήση ρομπότ ήταν σε άνοδο πριν την πανδημία. Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρομποτικής, οι παγκόσμιες πωλήσεις ρομπότ επαγγελματικής υπηρεσίας είχαν ήδη αυξηθεί 32% σε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2018 και του 2019.

Ρομπότ AI για μαζική παραγωγή για την ευρύτερη αγορά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ρομποτική τεχνολογία: Η συμβολή της στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης

Κάνοντας σεξ με ένα ρομπότ

Κορωνοϊός τεχνολογία: πλατφόρμα δοκιμών ρομποτικής αυξάνει τα τεστ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

Μια νέα εξήγηση πίσω από τη θετική επίδραση μια διατροφής μεσογειακού τύπου στη ρύθμιση της φλεγμονής ανέδειξε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου