ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο Σερρών: Διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό και από Θεσσαλονίκη

Νοσοκομείο Σερρών: Διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό και από Θεσσαλονίκη

Αν και σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας η πίεση από περιστατικά κορωνοϊού έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, στις Σέρρες η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ασφυκτική, με διακομιδές ασθενών ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη.

Νοσοκομείο Σερρών: Αν και σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας η πίεση από περιστατικά κορωνοϊού έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, στις Σέρρες η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ασφυκτική, με διακομιδές ασθενών ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέφερε στο GRTimes, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, «οι νοσηλευόμενοι έχουν ανέβει στους 49, από τους 10 που είχαμε πριν από δύο εβδομάδες. Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες, το νοσοκομείο άνοιξε καινούργια πτέρυγα Covid στον τρίτο όροφο, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι τα 9 από τα 10 κρεβάτια είναι καλυμμένα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι. Ο πρώτος καταγράφηκε το Σάββατο και ο δεύτερος σήμερα (5/4) το πρωί, ενώ αναφορικά με τις διακομιδές, σημείωσε ότι γίνονται ακόμη και από Θεσσαλονίκη. «Την περασμένη εβδομάδα διακομίστηκαν δύο ασθενείς, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν κι άλλοι που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον έρχονται όλα τα περιστατικά από τη Δράμα, καθώς στο νοσοκομείο της πόλης η κλινική για Covid περιστατικά έχει κλείσει».

Στα όριά τους οι υγειονομικοί λόγω…υποστελέχωσης

Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο πρόβλημα υποστελέχωσης το οποίο αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. «Αυτή τη στιγμή, οι εφημερίες των κλινικών Covid καλύπτονται από τέσσερις πνευμονολόγους και δύο παθολόγους, ενώ οι υπόλοιποι μετακινούνται από άλλες κλινικές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Το πρόβλημα είναι ακόμη σημαντικό. Κόσμος από τους υγειονομικούς έχει φύγει από το νοσοκομείο και δεν έχει αντικατασταθεί την στιγμή που η πίεση ολοένα και αυξάνεται», κατέληξε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Κρίσιμες συσκέψεις υπό τον Βασίλη Κοντοζαμάνη σήμερα στη βόρεια Ελλάδα

Self test και εμβολιασμοί για επιστροφή στην κανονικότητα

Αυξημένος ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω αερολυμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή χάστε βάρος: Δίαιτα για ζευγάρια

Διατροφή χάστε βάρος: Σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τρόπους για να χάσετε τα περιττά κιλά που έχετε και να την κάνετε μαζί με το ζευγάρι σας, ώστε να μην ζηλεύει ο ένας τι θα τρώει ο άλλος.

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

"Η διατήρηση του ρυθμού της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης, μέσω κρίσιμων μελετών όπως αυτή, παραμένει ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και να την ελέγξουμε".

Το αντιιικό φάρμακο κορωνοϊού δείχνει υπόσχεση σε χάμστερ, και μπαίνει σε δοκιμές σε ανθρώπους

"Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες", λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Ο κορωνοϊός δεν περνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό αλλά σκοτώνει τους νευρώνες με έμμεσο τρόπο

Κορωνοϊός Εγκέφαλος: Η μεγαλύτερη παθολογοανατομική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε νεκρούς της πανδημίας δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν εισέρχεται στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά όμως προκαλεί σοβαρές βλάβες που ίσως εξηγούν τα νευρολογικά συμπτώματα πολλών ασθενών.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Κουρκουμίνη: Ο φυσικός σας σύμμαχος στην προστασία του θυρεοειδούς

Κουρκουμάς Οφέλη Θυρεοειδής: Μάθετε πώς ο κουρκουμάς σας ωφελεί και συμβάλει στη διατήρηση της καλής συνολικής υγείας, προλαμβάνοντας και μειώνοντας τα συμπτώματα των επιπλοκών του θυρεοειδούς.