ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών

Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών

Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Οι χιονοθύελλες, οι διακοπές και η γενική απειρία στο χειρισμό μιας πανδημικής απάντησης ευθύνονται για την “καθυστέρηση” στον αριθμό των Αμερικανών που έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εκτιμήσει προηγουμένως ότι 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα λάμβαναν την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNtech μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, καθώς το 2020, ένα έτος το οποίο ορίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, ολοκληρώνεται την Παρασκευή, η κυβέρνηση φαίνεται να απέχει πολύ από το στόχο αυτό. Η διαδικασία εμβολιασμού ξεκίνησε στις 14 Δεκ, με τους επαγγελματίες της υγείας στην πρώτη γραμμή. Ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν όπως αναφέρθηκε από την Perna και την Slaoui έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Από το πρωί της Πέμπτης, η υπηρεσία ανέφερε ότι περισσότερες από 12,4 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna δύο δόσεων έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η CDC αναφέρει μόλις 2,7 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί. Ανέφερε, ωστόσο, ότι εργάζεται με απαρχαιωμένα δεδομένα. Ο Perna είπε ότι εργάζεται επίσης για μια καθυστέρηση 72 έως 96 ωρών στην αναφορά των στοιχείων για τα εμβόλια, η οποία λέει ότι θα προσαρμοστεί με το πέρασμα του χρόνου. Ανεξάρτητα από τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν, Perna και ο Slaoui λένε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάστηκαν από τον κορωνοϊό είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι θα ήθελαν.

Περισσότεροι από 340.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την πανδημία, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Στελέχη του κλάδου υγείας προειδοποιούν ότι ο Ιανουάριος ενδέχεται να είναι ο πιο θανατηφόρος μήνας από την έναρξη της πανδημίας, καθιστώντας την επιτυχημένη διανομή εμβολίων ακόμα πιο κρίσιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κορωνοϊός "χτύπησε" το Hollywood - Διακοπή γυρισμάτων επ' αόριστον

Η πρώτη περίπτωση μετάλλαξης στην Αμερική από άγνωστη πηγή

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε Αργεντινή και Λευκορωσία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άσθμα : Μικρή ενόχληση ή πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητα σας

Άσθμα : Το άσθμα δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά τα συμπτώματά του μπορούν να ελεγχθούν. Επειδή το άσθμα συχνά αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να παρακολουθείτε τα σημεία και τα συμπτώματά σας και να προσαρμόσετε τη θεραπεία σας όπως απαιτείται.

Πνευμονία : Δείτε τα συμπτώματα που προκαλεί

Η πνευμονία είναι οίδημα (φλεγμονή) του ιστού στον έναν ή και στους δύο πνεύμονες. Συνήθως προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ιό, όπως ο κορονοϊός (COVID-19).

Καρδιακές αρρυθμίες : Μάθετε γιατί φτερουγίζει η καρδιά σας

Καρδιακές αρρυθμίες :Οι καρδιακές αρρυθμίες (uh-RITH-me-uhs) μπορεί να αισθάνονται σαν μια καρδιά που φτερουγίζει ή τρέχει και μπορεί να είναι ακίνδυνη. Ωστόσο, ορισμένες καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να προκαλέσουν ενοχλητικά-μερικές φορές ακόμη και απειλητικά για τη ζωή-σημεία και συμπτώματα.

Αστρική προβολή : Το μέσο για να επικοινωνήσετε με την κοσμική νοημοσύνη

Οι έρευνες δείχνουν ότι μεταξύ 8 και 20 τοις εκατό των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι είχαν κάτι σαν εξωσωματική εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωή τους-αίσθηση της συνείδησης, του πνεύματος ή του «αστρικού σώματος» που έφευγε από το φυσικό σώμα.