ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών

Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών

Η.Π.Α εμβόλιο: Ανέφικτος ο στόχος για εμβολιασμό 20εκατ. πολιτών μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Οι χιονοθύελλες, οι διακοπές και η γενική απειρία στο χειρισμό μιας πανδημικής απάντησης ευθύνονται για την “καθυστέρηση” στον αριθμό των Αμερικανών που έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εκτιμήσει προηγουμένως ότι 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα λάμβαναν την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNtech μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, καθώς το 2020, ένα έτος το οποίο ορίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, ολοκληρώνεται την Παρασκευή, η κυβέρνηση φαίνεται να απέχει πολύ από το στόχο αυτό. Η διαδικασία εμβολιασμού ξεκίνησε στις 14 Δεκ, με τους επαγγελματίες της υγείας στην πρώτη γραμμή. Ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν όπως αναφέρθηκε από την Perna και την Slaoui έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Από το πρωί της Πέμπτης, η υπηρεσία ανέφερε ότι περισσότερες από 12,4 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna δύο δόσεων έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η CDC αναφέρει μόλις 2,7 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί. Ανέφερε, ωστόσο, ότι εργάζεται με απαρχαιωμένα δεδομένα. Ο Perna είπε ότι εργάζεται επίσης για μια καθυστέρηση 72 έως 96 ωρών στην αναφορά των στοιχείων για τα εμβόλια, η οποία λέει ότι θα προσαρμοστεί με το πέρασμα του χρόνου. Ανεξάρτητα από τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν, Perna και ο Slaoui λένε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάστηκαν από τον κορωνοϊό είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι θα ήθελαν.

Περισσότεροι από 340.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την πανδημία, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Στελέχη του κλάδου υγείας προειδοποιούν ότι ο Ιανουάριος ενδέχεται να είναι ο πιο θανατηφόρος μήνας από την έναρξη της πανδημίας, καθιστώντας την επιτυχημένη διανομή εμβολίων ακόμα πιο κρίσιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κορωνοϊός "χτύπησε" το Hollywood - Διακοπή γυρισμάτων επ' αόριστον

Η πρώτη περίπτωση μετάλλαξης στην Αμερική από άγνωστη πηγή

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε Αργεντινή και Λευκορωσία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε παίρνει έγκριση το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πόσες δόσεις περιμένει η Ελλάδα

Οι Αμερικανοί θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid εντός των επόμενων 24 – 48 ωρών, όπως ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας σήμερα Δευτέρα, αφότου οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο, κάνοντάς το έτσι το τρίτο εμβόλιο Covid που καθίσταται διαθέσιμο στη χώρα.

Η υγεία του εντέρου και η διάθεση είναι γενετικά συνυφασμένες

Ψυχική υγεία: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ κατάθλιψης και έλκους στομάχου, στη μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο για γενετικούς παράγοντες στη νόσο του πεπτικού έλκους.

Πώς να εντάξεις το λιναρόσπορο στη διατροφή σου

Λιναρόσπορος: Τα superfoods και οι σπόροι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν την υγιεινή διατροφή και όχι άδικα, καθώς αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές κατηγορίες τροφίμων για να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.