ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Το πρώτο κρούσμα στην Αμερική

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Το πρώτο κρούσμα στην Αμερική

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Ο μολυσμένος άντρας από το Κολοράντο δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού προκαλώντας τους υπαλλήλους υγείας να βρουν την πιθανή πηγή μόλυνσης και να εντοπίσουν άλλους πολίτες που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Ένας άντρας σε ηλικία 20 ετών από το Κολοράντο είναι ο πρώτος Αμερικανός που είναι γνωστό ότι έχει μολυνθεί με μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού που εμφανίστηκε αυτό το φθινόπωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας ανησυχία ότι ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος θα μπορούσε να εξαπλωθεί ευρέως σε ολόκληρη τη χώρα.

Το εργαστήριο του Κολοράντο επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής είχε τη μεταλλαγμένη μορφή του ιού, γνωστού ως B.1.1.7, και ενημέρωσε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, δήλωσε ο κυβερνήτης του Κολοράντο Jared Polis σε δήλωση την Τρίτη.

Ο μολυσμένος άντρας δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, προκαλώντας τους υπαλλήλους υγείας να βρουν την πιθανή πηγή μόλυνσης και να εντοπίσουν άλλους που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απομόνωση στο Elbert County, που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Ντένβερ και Κολοράντο Σπρινγκς.

“Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για αυτήν τη νέα παραλλαγή Covid, αλλά επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιούν τον κόσμο ότι είναι σημαντικά πιο μεταδοτική”, δήλωσε ο Polis. «Η υγεία και η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την περίπτωση, καθώς και όλους τους δείκτες Covid-19».

Στις 24 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε ότι απαιτεί από επιβάτες που πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο να δείξουν απόδειξη αρνητικής δοκιμής για κορωνοϊό. Περιοχές από το Χονγκ Κονγκ προς τον Καναδά έχουν αναστείλει προσωρινά τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα παραλλαγή ήταν υπεύθυνη για το 62% των μολύνσεων Covid-19 στο Λονδίνο την εβδομάδα που έληξε στις 9 Δεκεμβρίου, από 28% στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Paul Hunter, καθηγητή ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της East Anglia στο Norwich.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε το πράσινο φως για το εμβόλιο της AstraZeneca

Μαγιορκίνης: Ποιοι δεν κινδυνεύουν από τον μεταλλαγμένο ιό

Ο Hardo Fischer αποκλειστικά στο healthweb: Η γονιδιακή θεραπεία εισάγει νέο θεραπευτικό πρότυπο στην Ιατρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

Μια νέα εξήγηση πίσω από τη θετική επίδραση μια διατροφής μεσογειακού τύπου στη ρύθμιση της φλεγμονής ανέδειξε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Η συμβολή του ανοσοποιητικού συστήματος στην σχιζοφρένεια

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Tο αίμα, διατηρεί οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και επικίνδυνες φλεγμονές ,τουλάχιστον όταν όλα λειτουργούν κανονικά ,Η έρευνα επισημαίνει τη συμμετοχή του ανοσοποιητικού συστήματος στον εγκέφαλο συμβ;allei σε ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια.