ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αργεντινή- Λευκορωσία: Ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο [pic,vid]

Αργεντινή- Λευκορωσία: Ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο [pic,vid]

Αργεντινή- Λευκορωσία: Ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο  Sputnik V, αποτελώντας τις πρώτες χώρες εκτός Ρωσίας που κυκλοφόρησαν το εμβόλιο.  

Η πρώτη παρτίδα αφίχθη στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Λευκορωσίας, σύμφωνα με κοινή δήλωση του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο χρηματοδότησε την ανάπτυξη του εμβολίου. “Ένα νέο στάδιο ξεκινά σήμερα στη Λευκορωσία με μαζικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19. Το ιατρικό προσωπικό, οι καθηγητές και όσοι έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους λόγω της δουλειάς τους θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός θα είναι απολύτως εθελοντικός”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Λευκορωσίας Ντμίτρι Πίνεβιτς σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο του και οι Ρωσικές αρχές υγείας.

 

Παρόμοια εκστρατεία ξεκίνησε στη Νότια Αμερική, καθώς Αργεντινοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας άρχισαν να λαμβάνουν το εμβόλιο και αξιωματούχοι επέμειναν ότι ήταν ασφαλές. Ο Αλμπέρτο Φερνάντεζ την αποκάλεσε τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Η Ρωσία έχει επικριθεί ευρέως ότι έδωσε την εγχώρια ανεπτυγμένη κανονιστική έγκριση του Sputnik V τον Αύγουστο, αφού το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί μόνο σε λίγες δεκάδες άτομα. Μια προηγμένη μελέτη μεταξύ δεκάδων χιλιάδων ξεκίνησε λίγο μετά την έγκριση του εμβολίου από τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι Ρωσικές υγειονομικές Αρχές αναφέρουν ότι η μελέτη έχει πλέον καλύψει περισσότερα από 30.000 άτομα, με στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι ο ιός ήταν 91% αποτελεσματικός. Αυτές είναι ακόμη πολύ λιγότερες περιπτώσεις από αυτές που έχουν συσσωρεύσει οι δυτικοί κατασκευαστές φαρμάκων κατά τη διάρκεια των τελικών εξετάσεων για να αναλύσουν πόσο καλά λειτούργησαν οι υποψήφιοι τους, και σημαντικές δημογραφικές και άλλες λεπτομέρειες από την έρευνα δεν έχουν δημοσιευθεί. Η Λευκορωσία έχει αναφέρει περίπου 190.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και περίπου 1.400 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Αργεντινή: Η μαζική προσπάθεια εμβολιασμού κατά του COVID ξεκινά με το ρωσικό εμβόλιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ρωσία θα παράγει 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik-V μέχρι τον Ιούνιο του ‘21

Η Αργεντινή ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Ο Πούτιν αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

Μια νέα εξήγηση πίσω από τη θετική επίδραση μια διατροφής μεσογειακού τύπου στη ρύθμιση της φλεγμονής ανέδειξε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Η συμβολή του ανοσοποιητικού συστήματος στην σχιζοφρένεια

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Tο αίμα, διατηρεί οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και επικίνδυνες φλεγμονές ,τουλάχιστον όταν όλα λειτουργούν κανονικά ,Η έρευνα επισημαίνει τη συμμετοχή του ανοσοποιητικού συστήματος στον εγκέφαλο συμβ;allei σε ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια.