Επιστημονικά Νέα

Προδιαβήτης: Συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής στους νεαρούς ενήλικες

Προδιαβήτης: Συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής στους νεαρούς ενήλικες

Προδιαβήτης: Η υγιεινή διατροφή, η σωματική δραστηριότητα και η απώλεια βάρους, εάν χρειάζεται, είναι όλοι σημαντικοί τρόποι για να αντιστραφεί μια διάγνωση προδιαβήτη.

Νέοι ενήλικες με υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που σηματοδοτούν προδιαβήτη ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν για καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα που θα παρουσιαστεί στο Quality of Care and Outcomes Research της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας Scientific Sessions 2022. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 13-14 Μαΐου 2022, στο Reston της Βιρτζίνια και περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη έρευνα που επικεντρώνεται στην ποιότητα της καρδιαγγειακής ιατρικής περίθαλψης και στα αποτελέσματα των ασθενών στη θεραπεία και πρόληψη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Έχοντας προδιαβήτη σημαίνει ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάποιου είναι υψηλότερα από το κανονικό, με σάκχαρο νηστείας μεταξύ 100 και 125 mg/dL, αν και όχι αρκετά υψηλά για να διαγνωστεί ως διαβήτης τύπου 2.

Ο προδιαβήτης είναι συχνός και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, περίπου 88 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ, ηλικίας 18 ετών και άνω, έχουν προδιαβήτη, που είναι περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων των ΗΠΑ. Σχεδόν 29 εκατομμύρια ενήλικες με προδιαβήτη είναι ηλικίας 18 έως 44 ετών. “Ο προδιαβήτης, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και μπορεί να εξελιχθεί σε διαβήτη τύπου 2, ο οποίος είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρδιαγγειακή νόσο”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Akhil Jain, M.D., ιατρός στο Mercy Catholic Medical Center στο Darby. , Pa.

“Με τα καρδιακά επεισόδια να συμβαίνουν όλο και περισσότερο σε νεαρούς ενήλικες, η μελέτη μας επικεντρώθηκε στον καθορισμό των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με αυτόν τον νεαρό πληθυσμό, έτσι ώστε οι μελλοντικές επιστημονικές κατευθυντήριες γραμμές και οι πολιτικές υγείας να μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων σε σχέση με τον προδιαβήτη. “ Οι ερευνητές εξέτασαν τα αρχεία υγείας των ασθενών στο National Inpatient Sample, το οποίο είναι η μεγαλύτερη δημόσια διαθέσιμη βάση δεδομένων νοσηλειών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν αρχεία από το έτος 2018 για νοσηλεία που σχετίζονται με καρδιακή προσβολή μεταξύ νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 18 έως 44 ετών.

Η ανάλυση διαπίστωσε:

  • Από τους περισσότερους από 7,8 εκατομμύρια νεαρούς ενήλικες που νοσηλεύτηκαν για καρδιακή προσβολή το 2018, περισσότεροι από 31.000, ή το 0,4%, είχαν επίπεδα σακχάρου στο αίμα που συσχετίζονται με τον προδιαβήτη.
  • Μεταξύ εκείνων με προδιαβήτη, η συχνότητα εμφράγματος ήταν 2,15% σε σύγκριση με 0,3% σε νεαρούς ενήλικες με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Οι ενήλικες με προδιαβήτη είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους συνομηλίκους τους χωρίς προδιαβήτη να έχουν υψηλή χοληστερόλη (68,1% έναντι 47,3%, αντίστοιχα) και παχυσαρκία (48,9% έναντι 25,7%, αντίστοιχα).
  • Οι ενήλικες με προδιαβήτη που νοσηλεύτηκαν για καρδιακή προσβολή ήταν πιθανότερο να είναι άνδρες Μαύρης, Ισπανικής ή Ασιατικής φυλής.
  • Οι ενήλικες με προδιαβήτη που νοσηλεύτηκαν για καρδιακή προσβολή είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερα οικογενειακά εισοδήματα, να νοσηλευτούν σε αστικά νοσοκομεία διδασκαλίας ή να νοσηλευτούν στις Μεσοδυτικές και Δυτικές περιοχές των ΗΠΑ, σε σύγκριση με ενήλικες με έμφραγμα που δεν είχαν προδιαβήτη.

“Αφού λάβαμε υπόψη διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν και τροποποιούν, διαπιστώσαμε ότι οι νεαροί ενήλικες με προδιαβήτη είχαν 1,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν για καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους χωρίς προδιαβήτη”, είπε ο Jain. “Παρά το γεγονός ότι είχαν υψηλότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή, οι νεαροί ενήλικες με προδιαβήτη δεν είχαν υψηλότερες περιπτώσεις άλλων σοβαρών ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβαμάτων, όπως καρδιακή ανακοπή ή εγκεφαλικό”. Ενώ ο προδιαβήτης είναι πρόδρομος του διαβήτη τύπου 2 και άλλων σοβαρών επιπλοκών στην υγεία, μπορεί να αντιστραφεί. Πολλά από τα βήματα που λαμβάνονται για την πρόληψη του προδιαβήτη είναι τα ίδια βήματα για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

“Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πληρούν τα κριτήρια για τον προδιαβήτη, αυτό είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για να αναλάβουν δράση. Είναι σημαντικό για τα άτομα με προδιαβήτη να γνωρίζουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι το κλειδί για τη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης και της συνολικής υγείας τους και πιθανώς για την αναστροφή του προδιαβήτη και την πρόληψη του τύπου 2 διαβήτης”, δήλωσε ο Eduardo Sanchez, M.D., M.P.H., FAHA, FAAFP, επικεφαλής ιατρός της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την πρόληψη και ο κλινικός επικεφαλής για την πρωτοβουλία Know Diabetes by Heart της Ένωσης. “Η υγιεινή διατροφή, η σωματική δραστηριότητα και η απώλεια βάρους, εάν χρειάζεται, είναι όλοι σημαντικοί τρόποι για να αντιστρέψετε μια διάγνωση προδιαβήτη. Για τους καπνιστές, η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική. Άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, όπως η μείωση του στρες , μπορεί να φαίνονται μικρά, ωστόσο μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής και μπορούν επίσης να κάνουν τη διαφορά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1 στους 4 ενήλικες με ηπατική διαταραχή και υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου

Ραγδαία αύξηση των νέων 12 έως 19 ετών με προδιαβήτη

Το μεταβολικό σύνδρομο αυξάνει την πιθανότητα για θάνατο σε ασθενείς με CoViD

Προσδιορίστηκαν οι υποτύποι του προδιαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.

Ουσιαστικός ο ρόλος του λίπους στην ανάπτυξη καρκινικού όγκου

Καρκίνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και του MIT αποκαλύπτουν γιατί τα καρκινικά κύτταρα συχνά αναγκάζονται να εισαγάγουν λίπος για να αναπτυχθούν. Το εύρημά τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του όγκου.

Ποιες είναι οι αιτίες της υπομελάγχρωσης;

Υπομελάγχρωση: . Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει το Πάρκινσον

Νόσος του Πάρκινσον: Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιέλου ανέπτυξε μια μέθοδο που εντοπίζει αξιόπιστα τις πρωτεϊνικές αλλαγές στο αίμα που είναι χαρακτηριστικές της νόσου του Πάρκινσον.