Επιστημονικά Νέα

Προδιαβήτης ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση των νέων 12 έως 19 ετών με προδιαβήτη

Προδιαβήτης ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση των νέων 12 έως 19 ετών με προδιαβήτη

Προδιαβήτης ΗΠΑ: Ο προδιαβήτης συμβαίνει όταν τα επίπεδα γλυκόζης (σάκχαρο) στο αίμα του παιδιού σας είναι υψηλότερα από το κανονικό, αλλά όχι αρκετά υψηλά ώστε να έχουν διαβήτη τύπου 2.

Μεταξύ των νέων των ΗΠΑ ηλικίας 12 έως 19 ετών, ο επιπολασμός του προδιαβήτη αυξήθηκε σημαντικά από το 1999 έως το 2018, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 28 Μαρτίου στο JAMA Pediatrics. Ο Junting Liu, από το Capital Institute of Pediatrics στο Πεκίνο, και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από 10 κύκλους της Εθνικής Έρευνας Εξέτασης Υγείας και Διατροφής από το 1999-2000 έως το 2017-2018, συνδυάζοντας κάθε δύο διαδοχικούς κύκλους, για να εξετάσουν τις τάσεις στον προδιαβήτη μεταξύ της ηλικίας 12 έως 19 ετών. Η ανάλυση περιελάμβανε 6.598 άτομα (3.412 άνδρες).

Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική αύξηση στον επιπολασμό του προδιαβήτη στους νέους των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα:

  • από 11,6% το 1999 έως το 2002
  • σε 28,2% το 2015 έως το 2018.

 

Αυτή η τάση παρατηρήθηκε σε όλες τις υποομάδες του πληθυσμού. Οι διαφορές στον επιπολασμό του προδιαβήτη παρέμειναν σταθερές. Σε αναλύσεις υποομάδας κατηγορίας φύλου και δείκτη μάζας σώματος, αυτές οι διαφορές ήταν πιο έντονες. Για παράδειγμα, ο επιπολασμός του προδιαβήτη αυξήθηκε από το 1999-2002 στο 2015-2018 μεταξύ των ανδρών και των γυναικών νέων, από 15,8 σε 36,4% και από 7,1 σε 19,6%, αντίστοιχα. Την ίδια περίοδο, μεταξύ των νέων με λιποβαρή ή φυσιολογικό βάρος, υπέρβαροι και παχυσαρκία, ο επιπολασμός αυξήθηκε από 9,41 σε 24,3%, από 15,3 σε 27,5% και από 18,2 σε 40,4%, αντίστοιχα. “Σε αυτή τη μελέτη έρευνας, ο επιπολασμός του προδιαβήτη αυξήθηκε σημαντικά μεταξύ των νέων των ΗΠΑ από το 1999 έως το 2018”, αναφέρουν οι συγγραφείς.

Τι συμβαίνει με τον προδιαβήτη;

Ο προδιαβήτης συμβαίνει όταν τα επίπεδα γλυκόζης (σάκχαρο) στο αίμα του παιδιού σας είναι υψηλότερα από το κανονικό, αλλά όχι αρκετά υψηλά ώστε να έχουν διαβήτη τύπου 2. Σκεφτείτε το ως ένα προειδοποιητικό σημάδι πριν από τη διάγνωση διαβήτη τύπου 2. Εάν το παιδί σας έχει προδιαβήτη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εμφανίσει διαβήτη τύπου 2. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι παιδιά έχουν διαβήτη τύπου 1 (μερικές φορές ονομάζεται νεανικός διαβήτης). Ωστόσο, τα παιδιά μπορούν επίσης να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Η ύπαρξη προδιαβήτη θέτει το παιδί σας σε κίνδυνο να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές αυτοφροντίδας για άτομα με διαβήτη

Το μεταβολικό σύνδρομο αυξάνει την πιθανότητα για θάνατο σε ασθενείς με CoViD

Το άτμισμα συνδέεται με τον προδιαβήτη

Προσδιορίστηκαν οι υποτύποι του προδιαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.