Επιστημονικά Νέα

Μελέτη Covid: Προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό συσχετίστηκε με λεμφαδενοπάθεια μετά τον εμβολιασμό

Μελέτη Covid: Προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό συσχετίστηκε με λεμφαδενοπάθεια μετά τον εμβολιασμό

Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους, διαπίστωσε ότι η λεμφαδενοπάθεια (πρησμένοι λεμφαδένες) ήταν πιο συχνή σε εκείνους που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον νέο ιό.

Μελέτη Covid: Από την έναρξη του εμβολίου COVID-19, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει για τις πιθανές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, όπως πόνο στο σημείο της ένεσης, πυρετό ή μυϊκούς πόνους, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, μια νέα μελέτη δείχνει ότι ορισμένοι παραλήπτες ενδέχεται να παρουσιάσουν πρησμένους λεμφαδένες μετά τη λήψη του εμβολίου, μια παρενέργεια που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν πιο συχνή μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη λοίμωξη από κορωνοϊό. Ερευνητές σε μια μελέτη που δημοσίευσαν πρόσφατα στον διακομιστή preprint, το medRxiv ανέλυσε περίπου 947 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech. Περίπου 265 από αυτούς τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είχαν ήδη μολυνθεί με τον νέο ιό πριν από τον εμβολιασμό, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης. Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους, διαπίστωσε ότι η λεμφαδενοπάθεια (πρησμένοι λεμφαδένες) ήταν πιο συχνή σε εκείνους που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον νέο ιό.

Περίπου το 4% αυτών που είχαν ήδη καταπολεμήσει την COVID-19 ανέφεραν αυτήν την παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό, σε σύγκριση με το λιγότερο από το 1% αυτών που δεν είχαν προηγουμένως μολυνθεί.

Επιπλέον, άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πυρετός, κόπωση και πόνος στις αρθρώσεις και τους μυς ήταν πιο συχνές μεταξύ εκείνων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί, με το 8% αυτών με προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 να αναφέρουν πυρετό ως παρενέργεια. Εν τω μεταξύ, μόλις το 2% εκείνων που δεν είχαν μολυνθεί ποτέ δήλωσαν ότι είχαν πυρετό.

Ο μυϊκός πόνος και η κόπωση ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη μολυνθεί με τον ιό, στο 30% και 29%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε μυϊκός πόνος στο 15% των αποδεκτών που δεν είχαν προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό, ενώ η κόπωση αναφέρθηκε μεταξύ του 20% των αποδεκτών εμβολίων σε αυτήν την ομάδα.

“Σε μια μελέτη παρατήρησης που βασίστηκε σε έρευνα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν ότι είχαν εμπειρία μετά την πρώτη δόση εμβολίου BNT162b2 / Pfizer παρενεργειών. Προηγούμενη μόλυνση με COVID-19, αλλά όχι Long-COVID, συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο αυτοαναφερόμενων παρενεργειών συμπεριλαμβανομένης της λεμφαδενοπάθειας μετά τον εμβολιασμό », κατέληξαν οι συγγραφείς της μελέτης. “Η διάρκεια από τη μόλυνση με COVID-19 δεν επηρέασε τη σοβαρότητα των παρενεργειών.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η σπάνια παρενέργεια μετά το εμβόλιο covid -19

Η διόγκωση των λεμφαδένων είναι προάγγελος καρκίνου

Το σώμα μας «μιλάει», το ακούτε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Γονική άδεια : Περιορισμένο προνόμιο στους κατοίκους των ΗΠΑ

Γονική άδεια : Η άδεια για λόγους υγείας η απόκτησης παιδιού δίνεται στις ΗΠΑ, αρκετά περιορισμένη και με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες που θα την λάβουν θα βρίσκονται υπό το πρίσμα ορισμένων προυποθέσεων.

Νέα γονιδιακή θεραπεία στη μάχη κατά του καρκίνου in vitro

Καρκίνος: Η θεραπεία είναι ένα μηχανικό μόριο, που ονομάζεται MS21, που προκαλεί την υποβάθμιση του AKT, ενός ενζύμου δηλαδή που είναι υπερβολικά ενεργό σε πολλούς τύπους καρκίνου. Η εν λόγω μελέτη έδειξε στοιχεία ότι η φαρμακολογική αποδόμηση του AKT γονιδίου είναι μια βιώσιμη θεραπεία για καρκίνους με μεταλλάξεις σε ορισμένα γονίδια.

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

Καρδιά Κατάθλιψη: Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη καρδιακή κατάσταση που σχετίζεται με το άγχος και αφορά μια συναισθηματικά προκαλούμενη αποδυνάμωση της αριστερής κοιλίας της καρδιάς λόγω στρες. 

Ο καφές θα μπορούσε να δράσει προληπτικά κατά της αρρυθμίας σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Έρευνα του Πανεπιστημίου UC του San Francisco δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία. Στην πραγματικότητα, κάθε επιπλέον ημερήσιο φλιτζάνι καφέ συσχετίστηκε με 3% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής μαρμαρυγής, πρόωρων κοιλιακών συστολών ή άλλων κοινών καρδιακών παθήσεων, αναφέρουν οι ερευνητές.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παραλλαγών COVID-19

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson "δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2."