Επιστημονικά Νέα

Μελέτη Covid: Προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό συσχετίστηκε με λεμφαδενοπάθεια μετά τον εμβολιασμό

Μελέτη Covid: Προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό συσχετίστηκε με λεμφαδενοπάθεια μετά τον εμβολιασμό

Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους, διαπίστωσε ότι η λεμφαδενοπάθεια (πρησμένοι λεμφαδένες) ήταν πιο συχνή σε εκείνους που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον νέο ιό.

Μελέτη Covid: Από την έναρξη του εμβολίου COVID-19, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει για τις πιθανές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, όπως πόνο στο σημείο της ένεσης, πυρετό ή μυϊκούς πόνους, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, μια νέα μελέτη δείχνει ότι ορισμένοι παραλήπτες ενδέχεται να παρουσιάσουν πρησμένους λεμφαδένες μετά τη λήψη του εμβολίου, μια παρενέργεια που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν πιο συχνή μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη λοίμωξη από κορωνοϊό. Ερευνητές σε μια μελέτη που δημοσίευσαν πρόσφατα στον διακομιστή preprint, το medRxiv ανέλυσε περίπου 947 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech. Περίπου 265 από αυτούς τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είχαν ήδη μολυνθεί με τον νέο ιό πριν από τον εμβολιασμό, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης. Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους, διαπίστωσε ότι η λεμφαδενοπάθεια (πρησμένοι λεμφαδένες) ήταν πιο συχνή σε εκείνους που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον νέο ιό.

Περίπου το 4% αυτών που είχαν ήδη καταπολεμήσει την COVID-19 ανέφεραν αυτήν την παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό, σε σύγκριση με το λιγότερο από το 1% αυτών που δεν είχαν προηγουμένως μολυνθεί.

Επιπλέον, άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πυρετός, κόπωση και πόνος στις αρθρώσεις και τους μυς ήταν πιο συχνές μεταξύ εκείνων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί, με το 8% αυτών με προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 να αναφέρουν πυρετό ως παρενέργεια. Εν τω μεταξύ, μόλις το 2% εκείνων που δεν είχαν μολυνθεί ποτέ δήλωσαν ότι είχαν πυρετό.

Ο μυϊκός πόνος και η κόπωση ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη μολυνθεί με τον ιό, στο 30% και 29%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε μυϊκός πόνος στο 15% των αποδεκτών που δεν είχαν προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό, ενώ η κόπωση αναφέρθηκε μεταξύ του 20% των αποδεκτών εμβολίων σε αυτήν την ομάδα.

“Σε μια μελέτη παρατήρησης που βασίστηκε σε έρευνα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν ότι είχαν εμπειρία μετά την πρώτη δόση εμβολίου BNT162b2 / Pfizer παρενεργειών. Προηγούμενη μόλυνση με COVID-19, αλλά όχι Long-COVID, συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο αυτοαναφερόμενων παρενεργειών συμπεριλαμβανομένης της λεμφαδενοπάθειας μετά τον εμβολιασμό », κατέληξαν οι συγγραφείς της μελέτης. “Η διάρκεια από τη μόλυνση με COVID-19 δεν επηρέασε τη σοβαρότητα των παρενεργειών.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η σπάνια παρενέργεια μετά το εμβόλιο covid -19

Η διόγκωση των λεμφαδένων είναι προάγγελος καρκίνου

Το σώμα μας «μιλάει», το ακούτε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Nέα μελέτη των CDC για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων covid που αναπτύχθηκαν με τη μέθοδο mRNA

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς.

Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού ζητούν 18 επιστήμονες από όλον τον κόσμο με ανοιχτή επιστολή

"Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τις φυσικές όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα. Μια σωστή έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής, αντικειμενική, βασισμένη σε δεδομένα, να περιλαμβάνει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη, να υπόκειται σε ανεξάρτητη εποπτεία και να είναι υπεύθυνη να ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο των συγκρούσεων. ενδιαφέροντος."

Η απότομη αύξηση της πίεσης του αίματος με κάθε καρδιακό παλμό αναγκάζει τον εγκέφαλο να πάλλεται

Εγκέφαλος βίντεο: Οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεθόδου παρουσιάζονται σε δύο δημοσιεύσεις στις επιθεωρήσεις Brain Multiphysics και Magnetic Resonance in Medicine. Η κλαστική μαγνητική τομογραφία δίνει εικόνες δύο διαστάσεων, ωστόσο η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, την Κλινική «Όρος Σινάι» και άλλα αμερικανικά ιδρύματα μπόρεσε να συνδυάσει αλλεπάλληλες λήψεις, τραβηγμένες από διαφορετική οπτική γωνία, για να δημιουργήσουν βίντεο τριών διαστάσεων. Ήδη οι ερευνητές χρησιμοποιούν την τεχνική 3D αMRI για τη μελέτη της διάσεισης και της υδροκεφαλίας, ενώ ελπίζουν να την αξιοποιήσουν στο μέλλον για τη μέτρηση της ενδοκρανιακής πίεσης, η οποία για να μετρηθεί απαιτεί σήμερα τη δημιουργία μιας οπής στο κρανίο.

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Διάστημα : Αν και μπορεί να είναι απειλή για την ανθρώπινη ζωή, τα ηφαίστεια μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος για την ύπαρξή μας. Τα υποβρύχια ηφαίστεια δημιουργούν θερμές πηγές που ονομάζονται υδροθερμικοί αεραγωγοί, που ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εκεί που ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ

Μεταδοτικές ασθένειες: Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών για την εξασφάλιση άδειας από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec ξεκίνησε τη δοκιμή στα τέλη Απριλίου με στόχο να μειώσει τον πληθυσμό του Aedes aegypti, ενός είδους κουνουπιού που ενοχοποιείται για κρούσματα δάγκειου και κίτρινου πυρετού τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μαγνητικό πεδίο γης : Οι καρχαρίες το χρησιμοποιούν για την πλοήγηση τους στην θάλασσα

Μαγνητικό πεδίο γης οι καρχαρίες, δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από το σώμα τους - και το μαγνητικό πεδίο της Γης, αφού ορισμένοι καρχαρίες μπορούν να διαβάσουν το πεδίο της Γης σαν χάρτη και να το χρησιμοποιήσουν για να πλοηγηθούν στις ανοιχτές θάλασσες. 

Η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις βλεννομυκητίασης

Πιστεύεται ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις περιπτώσεις βλεννομυκητίασης. Ο διαβήτης μειώνει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, ο κορωνοϊός την επιδεινώνει και, στη συνέχεια, τα στεροειδή που βοηθούν στην καταπολέμηση της Covid-19 ενεργούν σαν να προστίθενται καύσιμα στη φωτιά», λέει ο Δρ Nair.