ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο Παρενέργειες: Τι λένε οι ειδικοί για εξόγκωμα στη μασχάλη μετά τον εμβολιασμό

Εμβόλιο Παρενέργειες: Τι λένε οι ειδικοί για εξόγκωμα στη μασχάλη μετά τον εμβολιασμό

Οι λεμφαδένες σας περιέχουν ανοσοκύτταρα και αυτοί που είναι κοντά στην μασχάλη σας διογκώνονται, επειδή είναι οι πλησιέστεροι στο σημείο της ένεσης στο χέρι σας.

Εμβόλιο Παρενέργειες: Κάθε μέρα που περνάει μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα για τον κορωνοϊό, τα μέτρα πρόληψης και τα μέσα εξόντωσής του στην κοινότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να περιοριστεί ο κορωνοϊός σε παγκόσμιο -και φυσικά εθνικό- επίπεδο, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν είναι απαραίτητα σίγουροι για τι να περιμένουν αφότου κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, όπως, για παράδειγμα, ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες. Το CDC είπε ότι οι αναμενόμενες παρενέργειες περιλαμβάνουν:

  • πυρετό
  • ρίγη
  • κόπωση και
  • πόνο στο σημείο της ένεσης

Όλα αυτά είναι η φυσιολογική απόκριση στο σώμα σας που δημιουργεί ανοσία στον κορωνοϊό. Αλλά υπάρχει και μια άλλη παρενέργεια που πρέπει να γνωρίζετε. Μια σπάνια, παρενέργεια, αλλά μια που μπορεί να σας τρομάξει, αν σας συμβεί.

Πώς συνδέεται το εμβόλιο με εξόγκωμα στην μασχάλη του χεριού που το κάνετε

Μία από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν έχουν συζητηθεί τόσο πολύ είναι ότι μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν ένα εξόγκωμα στην μασχάλη του χεριού, στο οποίο κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Εάν σας συμβεί κάτι τέτοιο, μην ανησυχείτε. Πρώτα απ’ όλα είναι κάτι σπάνιο. Δεύτερον, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι αυτή η παρενέργεια δεν είναι καθόλου ανησυχητική.

Σύμφωνα με το CDC, αυτά τα εξογκώματα στην μασχάλη εμφανίζονται συνήθως 2-4 ημέρες μετά τον εμβολιασμό και τείνουν να διαρκούν το πολύ δύο μέρες. Επιπλέον, αυτή η παρενέργεια φαίνεται να είναι πολύ σπάνια. “Οι αναφορές λεμφαδενοπάθειας ήταν ανισορροπημένες. Το 1,1% των ατόμων στην ομάδα εμβολιασμού και το 0,6% στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου ανέφεραν αυτήν την παρενέργεια”, αναφέρει το CDC.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δρ. Purvi Parikh, ανοσολόγος στο Allergy & Asthma Network, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι οι πρησμένοι λεμφαδένες είναι ένας τρόπος που το σώμα τείνει να δείξει ότι δημιουργεί μια ανοσολογική απόκριση. Οι λεμφαδένες σας περιέχουν ανοσοκύτταρα και αυτοί που είναι κοντά στην μασχάλη σας διογκώνονται, επειδή είναι οι πλησιέστεροι στο σημείο της ένεσης στο χέρι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απαντήσεις σε όλα όσα αναρωτιέστε για τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2

Έρευνα: Ενέσιμα εμφυτεύματα και εμβόλιο έναντι του SARS-CoV-2

Οδηγίες για το μαζικό εμβολιασμό που ξεκινά 20 Ιανουαρίου

Οι πρώτες παρενέργειες του εμβολίου Pfizer/BioNTech στη Φινλανδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επίγνωση των συμπτωμάτων των θρόμβων αίματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γλυκαιμικός Δείκτης: Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να περιορίσουν την πείνα τους, να αποφύγουν την υπερκατανάλωση φαγητού και κατ’ επέκταση να αδυνατίσουν. Πράγματι, ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του χρόνιου στρες και τεχνικές αντιμετώπισης

Χρόνιο Στρες: Πίσω από τα περισσότερα ψυχο­σωμα­τικά συμπτώματα κρύβεται συνήθως παρατεταμένο χρόνιο στρες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.