Επιστημονικά Νέα

Καρδιά: Αλλάξτε την ζωή σας για να απολαύσετε την υγεία σας στο έπακρο!

Καρδιά: Αλλάξτε την ζωή σας για να απολαύσετε την υγεία σας στο έπακρο!

Καρδιά: Τα τακτικά διαλείμματα από την καθιστική ζωή μπορεί να βελτιώσουν τα μέτρα γλυκόζης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με μια μελέτη.

Σύντομα, τακτικά διαλείμματα από την καθιστική ζωή μπορεί να βελτιώσουν τα μέτρα γλυκόζης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 12 Ιανουαρίου στο Medicine & Science in Sports & Exercise.

Γλυκόζη και καθιστική ζωή

Ο Andrea T. Duran, Ph.D., από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις οξείες επιδράσεις πολλαπλών δόσεων μιας καθιστικής παρέμβασης διακοπής (βάδισμα έντασης φωτός) στους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου. Έντεκα ενήλικες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας συμπλήρωσαν οκτάωρες καταστάσεις σε πέντε ξεχωριστές ημέρες, συμπεριλαμβανομένης μιας αδιάλειπτης καθιστικής κατάστασης (ελέγχου) και τεσσάρων οξειών (πειραματικών) δοκιμών που περιελάμβαναν διαφορετικούς συνδυασμούς συχνότητας/διάρκειας καθιστικού διαλείμματος: κάθε 30 λεπτά για ένα λεπτό. κάθε 30 λεπτά για πέντε λεπτά. κάθε 60 λεπτά για ένα λεπτό. και κάθε 60 λεπτά για πέντε λεπτά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυξητική περιοχή γλυκόζης κάτω από την καμπύλη μειώθηκε σημαντικά μόνο για την παρέμβαση με συνδυασμό συχνότητας/διάρκειας διαλείμματος κάθε 30 λεπτά για πέντε λεπτά. Παρατηρήθηκαν σημαντικές καθαρές μειώσεις στη συστολική αρτηριακή πίεση από την αρχική τιμή για όλες τις δόσεις διακοπής καθιστικής κατάστασης έναντι του ελέγχου. Οι παρεμβάσεις με συνδυασμούς συχνότητας/διάρκειας διαλείμματος κάθε 60 λεπτά για ένα λεπτό και κάθε 30 λεπτά για πέντε λεπτά απέδωσαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στη συστολική αρτηριακή πίεση (−5,2 mm Hg και −4,3 mm Hg, αντίστοιχα).

«Αυτό που γνωρίζουμε τώρα είναι ότι για βέλτιστη υγεία, πρέπει να κινείσαι τακτικά στη δουλειά, εκτός από μια καθημερινή ρουτίνα άσκησης», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε μια δήλωση. «Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται μη πρακτικό, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ακόμη και μικρές ποσότητες περπατήματος που εξαπλώνονται κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων χρόνιων ασθενειών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πλευρεκτομή

Αναστασία Τασούλα: Η δωρεά οργάνων είναι δώρο ζωής

Η αυξημένη κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα της μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου σε άτομα με διαβήτη τύπου 2

Πώς οι συνήθειες του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος

5 Λόγοι που το ρύζι κάνει καλό στην υγεία μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το εγκεφαλικό επεισόδιο να προκληθεί από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Ρύπανση: Η μείωση της ρύπανσης από βιομηχανικές πηγές, τις μεταφορές και άλλους τομείς μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού και άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Tι να κάνετε αν ένα παιδί δαγκωθεί ή γρατσουνιστεί από σκύλο που έχει προσβληθεί από λύσσα;

Σκύλος λύσσα: Τα δαγκώματα και οι γρατσουνιές ζώων αντιπροσωπεύουν μια διαδεδομένη αιτία για επισκέψεις στα επείγοντα σε όλο τον κόσμο, με τα οικιακά κατοικίδια να είναι οι πιο συχνοί ένοχοι.

Ελάχιστα γνωστά συμπτώματα που εμφανίζονται τη νύχτα σε όσους πάσχουν από καρδιακά νοσήματα

Καρδιακή νόσος: Παρόλο που οι περισσότερες καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν, οι θάνατοι και η αναπηρία λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

Επιστήμονες ανέπτυξαν σκεύασμα για την απώλεια βάρους που ξεγελά τους μύες ώστε να νομίζουν ότι εργάζονται σκληρά

Η ίδια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις και το Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις είχε δείξει προηγουμένως σε μια δοκιμή σε ποντίκια ότι το φάρμακό τους αύξησε την αντοχή των ποντικιών, τα οποία μπόρεσαν να τρέξουν για 70 % περισσότερο και 45 % μακρύτερα σε σύγκριση με εκείνα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.