Επιστημονικά Νέα

Ενεργειακή Δαπάνη Μεταβολισμός: Επιστήμονες ρίχνουν φως στο πώς αλλάζει ο μεταβολισμός στη διάρκεια ζωής μας

Ενεργειακή Δαπάνη Μεταβολισμός: Επιστήμονες ρίχνουν φως στο πώς αλλάζει ο μεταβολισμός στη διάρκεια ζωής μας

Ενεργειακή Δαπάνη Μεταβολισμός: Ενώ η χρήση ενέργειας είναι κεντρική για την κατανόηση πολλών πτυχών της ανθρώπινης υγείας και φυσιολογίας, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών διατροφικών απαιτήσεων και των μεταβολικών επενδύσεων σε μυριάδες δραστηριότητες, πολύ λίγα είναι γνωστά για τις συνολικές ενεργειακές δαπάνες στους ανθρώπους, καθώς και το πώς αυτές ποικίλλουν/τροποποιούνται κατά τη διάρκεια της ζωής.

Είναι γνωστό ότι ο μεταβολισμός και η συνολική ενεργειακή δαπάνη αλλάζουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Τώρα μια νέα μελέτη εντοπίζει και τεκμηριώνει μια σειρά από αλλαγές με πρωτοφανείς λεπτομέρειες. Τα δεδομένα – αντλήθηκαν από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και εκτείνονται από τη γέννηση έως το γήρας – ρίχνουν νέο φως στην ανθρώπινη ανάπτυξη και γήρανση και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση στοχευμένων στρατηγικών διατροφής και υγείας καθ΄όλη τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου. Η πολύπλοκη μηχανή που είναι το ανθρώπινο σώμα απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας για να τροφοδοτήσει την καθημερινή σωματική δραστηριότητα και να διατηρήσει τη ζωή. Ωστόσο, ενώ η χρήση ενέργειας είναι κεντρική για την κατανόηση πολλών πτυχών της ανθρώπινης υγείας και φυσιολογίας, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών διατροφικών απαιτήσεων και των μεταβολικών επενδύσεων σε μυριάδες δραστηριότητες, πολύ λίγα είναι γνωστά για τις συνολικές ενεργειακές δαπάνες στους ανθρώπους, καθώς και το πώς αυτές ποικίλλουν/τροποποιούνται κατά τη διάρκεια της ζωής.

Οι περισσότερες έρευνες μεγάλης κλίμακας για τις ανθρώπινες ενεργειακές δαπάνες επικεντρώθηκαν στις βασικές δαπάνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μόνο το ήμισυ περίπου των συνολικών δαπανών. Και, ενώ οι μελέτες διπλής επισήμανσης (DLW) μπορούν να παρέχουν ένα μέτρο της συνολικής ενεργειακής δαπάνης, και αυτές είναι συχνά περιορισμένες σε μέγεθος δείγματος και ποικιλομορφία. Έτσι, ο Herman Pontzer, αναπληρωτής καθηγητής εξελικτικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke, και οι συνεργάτες του συγκέντρωσαν μια εκτεταμένη, ποικίλη βάση δεδομένων για τις συνολικές δαπάνες που μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της διπλής επισήμανσης. Το δείγμα περιελάμβανε περισσότερα από 6.421 άτομα, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 8 ημερών και 95 ετών. Ο Pontzer και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι ο μεταβολισμός και οι συνολικές δαπάνες δεν είναι ίδιες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής, αλλά αλλάζουν σε κρίσιμα σημεία της ανθρώπινης ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα, η ενεργειακή δαπάνη – μεταβολισμός – (προσαρμοσμένη στο βάρος) κατά τη γέννηση είναι παρόμοια με την ενεργειακή δαπάνη των ενηλίκων. Αυξάνεται ραγδαία κατά τη βρεφική και παιδική ηλικία και μειώνεται στην εφηβεία. Μέχρι την ενηλικίωση, οι ενεργειακές δαπάνες παραμένουν σταθερές, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τέλος, μια δεύτερη φάση παρακμής λαμβάνει χώρα περίπου στα 60 χρόνια μέχρι και τον θάνατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η υπερφαγία δεν είναι η κύρια αιτία παχυσαρκίας

Πώς να ενισχύσετε το μεταβολικό ρυθμό σας

Συνηθισμένα λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα για τη θεραπεία της ALS

Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS: Μια νέα μελέτη του Northwestern δείχνει ότι ο εκφυλισμός των κινητικών νευρώνων του εγκεφάλου (τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο που ελέγχουν την κίνηση των άκρων) δεν είναι απλώς ένα υποπροϊόν της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα της σπονδυλικής στήλης.

Η ομάδα αίματος επηρεάζει τελικά τον κορωνοϊό;

Κορωνοϊός ομάδα αίματος: Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη μόλυνση σε σύγκριση με άλλες, με βάση και την ομάδα αίματός τους.

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Περίσφιξη κήλης: Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλεται το χειρουργείο

Κήλη ονομάζεται το μη φυσιολογικό εξόγκωμα που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη) ή της μηροβουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη, μηροκήλη).

1 στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτισμό

ΗΠΑ αυτισμός: Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 8χρονων, 1 στους 44 είχε διαγνωστεί με αυτισμό, σε σύγκριση με 1 στους 54 που ταυτοποιήθηκαν με αυτισμό το 2016.

Διαβήτης τύπου 2-Έρευνα θέλει να εξετάσει τη συμβολή του ανθεκτικού αμύλου στη διαχείριση της γλυκαιμίας

Ανθεκτικό άμυλο διαβήτης: Εάν η υπόθεση αποδειχθεί, θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 με επίκεντρο τη διατροφή και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο.