Επιστημονικά Νέα

Έξυπνα αγρoκτήματα: Σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης παρακολουθούν την υγεία των αγελάδων

Έξυπνα αγρoκτήματα: Σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης παρακολουθούν την υγεία των αγελάδων

Έξυπνα αγρoκτήματα: Χρησιμοποιούν σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθούν την υγεία των αγελάδων.

Η τεχνολογία υγείας έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, που πλέον ακόμα και οι φάρμες και τα αγροκτήματα μπορούν με έξυπνο τρόπο να παρακολουθούν την υγεία των ζώων που φιλοξενούν. Τα έξυπνα γαλακτοκομικά αγροκτήματα χρησιμοποιούν σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθούν την υγεία των αγελάδων. Είναι ένα από τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα που έχει ξεκινήσει μέσω ενός πυλωτικού προγράμματος που ξεκίνησε στην Αγγλία.

Η τεχνολογία που δοκιμάζεται σε φάρμες του Ηνωμένου Βασιλείου συλλέγει καθημερινά δεδομένα για το βάρος, την κατάσταση του σώματος και την κινητικότητα των αγελάδων, βοηθώντας στον εντοπισμό αυτών που χρειάζονται άμεσα θεραπεία ή βοήθεια. ουσιαστικά πρόκειται για ένα εναέριο σύστημα σάρωσης σε συνδυασμό με τεχνητή νοημοσύνη. αυτό το σύστημα σάρωσης έχει την ικανότητα να αξιολογεί πλέον αυτόματα την κατάσταση της υγείας των αγελάδων δύο φορές την ημέρα ή όσες φορές προγραμματιστεί. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε δεκάδες «έξυπνες» φάρμες γαλακτοπαραγωγής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. ένα συντριπτικό ποσοστό των ιδιοκτητών των αγροκτημάτων που ήταν δεκτικοί σε αυτό το πρόγραμμα και έδωσαν την άδεια να τοποθετηθεί κάτι τέτοιο και στην δική τους φάρμα, μιλούν για ότι καλύτερο έχουν χρησιμοποιήσει έως σήμερα ως εργαλείο παρακολούθησης της υγείας των ζώων τους και συγκεκριμένα των αγελάδων και το προτείνουν ανεπιφύλακτα και σε άλλους.

Αυτός ο σαρωτής που χρησιμοποιείται για την επίβλεψη της υγείας των αγελάδων, έχει τρισδιάστατες κάμερες οι οποίες μαγνητοσκοπούν τις πλάτες των ζώων καθώς φεύγουν από τον αχυρώνα αρμέγματος. Την ίδια στιγμή που βγαίνουν από το συγκεκριμένο σημείο, οι αισθητήρες διαβάζουν τις επιμέρους ετικέτες της ταυτότητάς τους και αποθηκεύουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι συνδεδεμένοι υπολογιστές χρησιμοποιούν στη συνέχεια μηχανική μάθηση για να επεξεργαστούν αμέσως τα δεδομένα που έρχονται σε αυτούς από τον σαρωτή, παρέχοντας κρίσιμα καθημερινά δεδομένα που αφορούν το βάρος, την κατάσταση του σώματος και την κινητικότητα κάθε αγελάδας, λέει ο Wenhao Zhang στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να εξοικονομήσει $360 δισ. στον κλάδο της υγείας τον χρόνο

Νέα τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει πρώιμη οστεοαρθρίτιδα από εικόνες ακτίνων Χ

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης επιφέρει μεγάλες βελτιώσεις στη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

e-Stroke: Τεχνολογία που τροφοδοτείται από AI βελτιώνει τη θεραπεία εγκεφαλικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".