Tεχνολογία

Η.Β. Al: Επιφέρει μεγάλες βελτιώσεις στη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου στη χώρα

Η.Β. Al: Επιφέρει μεγάλες βελτιώσεις στη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου στη χώρα

"Κάθε λεπτό που εξοικονομείται κατά την αρχική νοσοκομειακή αξιολόγηση των ατόμων με συμπτώματα που μοιάζουν με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να βελτιώσει δραματικά τις πιθανότητες του ασθενούς να βγει από το νοσοκομείο με καλή υγεία", δήλωσε.

Η.Β. Al: Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναρρώνουν σε σημείο που να μπορούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Ανάλυση σε πρώιμο στάδιο σε περισσότερους από 111.000 ασθενείς με υποψία εγκεφαλικού επεισοδίου, η φροντίδα των οποίων περιελάμβανε τη χρήση της τεχνολογίας, διαπίστωσε ότι αυτή μείωσε τον χρόνο μεταξύ της επίσκεψης σε γιατρό και της έναρξης της θεραπείας κατά πάνω από 60 λεπτά, οδηγώντας σε βελτιωμένα αποτελέσματα. Το ποσοστό των ατόμων που ήταν σε θέση να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες αυξήθηκε από 16 σε 48%, σύμφωνα με την ανάλυση της πλατφόρμας απεικόνισης Brainomix e-Stroke.

Η τεχνολογία, η οποία αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία λύσεων ιατρικής τεχνολογίας Brainomix, χρησιμοποιείται σε 11 δίκτυα αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων στο κρατικά χρηματοδοτούμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διάγνωση εγκεφαλικών επεισοδίων και τον προσδιορισμό της καλύτερης θεραπείας. Η πλατφόρμα βοηθά τους γιατρούς στην ερμηνεία των εγκεφαλικών τομογραφιών και τους επιτρέπει να μοιράζονται τις εικόνες με ειδικούς σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές εξ αποστάσεως. “Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει το NHS μας – παρέχοντας ταχύτερες, ακριβέστερες διαγνώσεις και διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς μπορούν να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται”, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Steve Barclay. “Το Brainomix είναι ένα απίστευτο παράδειγμα για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να εξοικονομήσει σωτήρια λεπτά από μία από τις πιο ευαίσθητες διαγνώσεις στην ιατρική”.

Η ασθενής Carol Wilson, βοηθός διδασκαλίας, δήλωσε ότι η άμεση διάγνωση και θεραπεία που έλαβε ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας σήμαινε ότι καθόταν και έστελνε μηνύματα στην οικογένειά της αργότερα την ίδια ημέρα. Η γιαγιά, η οποία έκτοτε επέστρεψε στην εργασία της, δήλωσε ότι “επέστρεψε στο σπίτι της και μπορούσε να περπατήσει δύο ημέρες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο”. Πάνω από 85.000 άνθρωποι παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Ο Διευθυντής Μετασχηματισμού του NHS England Dr. Timothy Ferris δήλωσε ότι η θεραπεία “αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει η τεχνητή νοημοσύνη για να υποστηρίξει το εξειδικευμένο προσωπικό στην παροχή φροντίδας που αλλάζει τη ζωή”. “Κάθε λεπτό που εξοικονομείται κατά την αρχική νοσοκομειακή αξιολόγηση των ατόμων με συμπτώματα που μοιάζουν με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να βελτιώσει δραματικά τις πιθανότητες του ασθενούς να βγει από το νοσοκομείο με καλή υγεία”, δήλωσε. Η Brainomix ξεκίνησε ως spin-out του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 2010. Η πλατφόρμα της για το ηλεκτρονικό εγκεφαλικό επεισόδιο χρησιμοποιείται σήμερα σε περισσότερα από 330 νοσοκομεία σε περισσότερες από 30 χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλει στην βελτίωση της όρασης;

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Η μηχανική μάθηση προβλέπει την επιτυχία των χειρουργείων

Πως η τεχνητή νοημοσύνση βελτιώνει την επικοινωνία των παράλυτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.