Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Oι κοινωνικοί καθοριστικοί παράγοντες της υγείας, ιδιαίτερα το εισόδημα, η εθνικότητα και η γειτονιά, κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στην ενασχόληση με αυτές. Η ψηφιακή θεραπεία παρέχει έναν τρόπο εκδημοκρατισμού της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Η Στρατηγική Ψηφιακής Υγείας και Φροντίδας της Κυβέρνησης της Σκωτίας αναγνωρίζει την ανάγκη βελτίωσης της περίθαλψης και της ευημερίας στη Σκωτία με την καλύτερη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στο σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών.

Η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσει την υγειονομική περίθαλψη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Δυστυχώς, οι μη μεταδοτικές ασθένειες όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2 προκαλούν 8 στους 10 θανάτους παγκοσμίως. Στη Σκωτία, οι μη μεταδοτικές ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο διαβήτης και οι πνευμονικές παθήσεις ευθύνονται για σχεδόν 39.000 θανάτους κάθε χρόνο, περισσότερο από τα δύο τρίτα όλων των θανάτων.

Ο ιδρυτικός Διευθύνων Σύμβουλος της DDM Health, αναφέρει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει οδηγήσει την ανάπτυξη ψηφιακών θεραπειών που εξυπηρετούν μια ποικιλόμορφη και ποικίλη κοινότητα, και παρέχουν τις υπηρεσίες μας σε περισσότερες από 11 μητρικές γλώσσες. Η εξατομικευμένη μας εφαρμογή διαχείρισης χρόνιων παθήσεων υγείας είναι πιστοποιημένη από το NHS και η εφαρμογή με την υψηλότερη βαθμολογία Orcha ποτέ. Η ιδέα για την υπηρεσία προήλθε από μια πραγματική εμπειρία του τι μπορεί να κάνει μια τεχνολογική παρέμβαση. Υποστήριξα τον παππού μου μετά τη διάγνωσή του με διαβήτη τύπου 2. Ως απόφοιτος που σπουδάζω ένα προπτυχιακό μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Υπολογιστών και στην Τεχνητή Νοημοσύνη, χρησιμοποίησα αυτή τη γνώση για να δημιουργήσω έναν ιστότοπο για την υποστήριξη μιας παγκόσμιας κοινότητας για άτομα με διαβήτη. Αυτό οδήγησε σε είκοσι χρόνια εργασίας με μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία λύσεων ψηφιακής υγείας ακριβείας που βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία.

Το DDM Health είναι ένας από τους νικητές της εναρκτήριας πρόκλησης καινοτομίας του Scotland 5G Centre που επικεντρώνεται στη “Διαμόρφωση Ψηφιακής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας”. Συνεργαζόμαστε με την ομάδα S5GConnect στον αγροτικό κόμβο στο Dumfries για να δοκιμάσουμε και να αναπτύξουμε νέες εφαρμογές που χρησιμοποιούν δυνατότητα 5G. Η πρόκληση είναι να υποστηρίξουμε τους ασθενείς σε μια περιοχή με προκλήσεις όσον αφορά τις αποστάσεις από τα νοσοκομεία και τις εγκαταστάσεις υγείας και έναν γηράσκον πληθυσμό. Εξετάζουμε λύσεις σχετικές με την περιοχή στην ψηφιακή συνδεσιμότητα που θα κάνουν τη διαφορά στην κοινότητα.

Η Πρόκληση Καινοτομίας θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε τις ανάγκες των ασθενών και των παρόχων στο Dumfries και το Galloway, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια λύση με τους τοπικούς μας εταίρους. Εξετάζουμε συγκεκριμένα τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για την υποστήριξη των οικογενειών στο σπίτι, μέσω της χρήσης καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών, απομακρυσμένης παρακολούθησης και εφαρμογών που βοηθούν στη δημιουργία θετικής αλλαγής συμπεριφοράς. Η παραδοσιακή υγειονομική περίθαλψη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις και ανάγκες, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία για ψηφιακές λύσεις παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την πολυπλοκότητα των εμπειριών μας εντός εφαρμογής χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχεται από το 5G και την τεχνική τεχνογνωσία που είναι διαθέσιμη στο S5GConnect Hub για να παρέχουμε νέες εμπειρίες στους χρήστες. Ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την κατάστασή τους ανεξάρτητα στο σπίτι. Η προληπτική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενθαρρύνει τη συμπεριφορά και τη διαχείριση φαρμάκων και επίσης να στείλει μηνύματα υποστήριξης, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της μοναξιάς και της απομόνωσης. να ζήσουμε πιο υγιείς και ευτυχισμένες ζωές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι χημειοθεραπείες

Πώς η τεχνολογία μπορεί να γίνει η πηγή του χιούμορ;

Πώς επηρεάζει ο κορωνοϊός τον εγκέφαλο;

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας συμβάλλει στην πρόβλεψη της άνοιας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο εργαλείο αξιολογεί την αφυδάτωση που σχετίζεται με τη διάρροια

Αν και υπάρχουν 5,7 δισεκατομμύρια περιπτώσεις διάρροιας ετησίως μεταξύ ενηλίκων και μεγαλύτερων παιδιών, δεν έχει υπάρξει ένα βολικό, εύχρηστο, τεκμηριωμένο εργαλείο για την αξιολόγηση της αφυδάτωσης σε ασθενείς.

Τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στην εκπαίδευση

Αν και μάλλον απίθανο να συμβεί, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της εκπαίδευσης στην χρήση του GPT σαν μια πηγή πληροφόρησης για κάποια εργασία που θέλουμε να κάνουμε.

Πώς τα κινητά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Smartphone: Eνώ τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν αναμφισβήτητα οφέλη όσον αφορά την επικοινωνία, την παραγωγικότητα και την ευκολία, είναι σημαντικό να προσέχουμε τον πιθανό αντίκτυπό τους στην υγεία.

Al: Βοηθός σε εκστρατείες παραπληροφόρησης - Δημιουργία ψεύτικων αναρτήσεων, σχολίων, ηχητικών και βίντεο

«Με την τεχνητή νοημοσύνη, οι κακόβουλοι παράγοντες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα-στόχο- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γρήγορα και φθηνά πολλά παρόμοια άρθρα τα οποία όμως θα διαφέρουν ως προς το ύφος και τη διατύπωση.

Πρωτοποριακός βιοαισθητήρας αναγνωρίζει το χαλασμένο κρέας

Ενώ ο βιοαισθητήρας παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, για την ευρεία εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις, όπως η επεκτασιμότητα και η αποδοτικότητα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις

Υγεία καρδιάς: Μια λιγότερο τραυματική εναλλακτική στην παραδοσιακή χειρουργική ανοιχτής καρδιάς, είναι οι ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις της καρδιάς έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια