Συνταγές

Γαρίδες Σαγανάκι: Απογειώστε το με την προσθήκη φέτας

Γαρίδες Σαγανάκι: Απογειώστε το με την προσθήκη φέτας

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Γαρίδες Σαγανάκι: Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κ. γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος)
  • 150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη, χωρίς τρίμματα
  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο

  • 1 φλ. καφέ ούζο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε, κρατώντας τα κεφάλια και τις αλατίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1′-2′ από κάθε πλευρά).
  3. Μετά τις σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να εξατμιστεί Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε.

  1. Σε άλλο μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει διάφανο ρίχνετε τις ντομάτες και τον μαραθόσπορο, χωρίς να χαμηλώσετε τη φωτιά.
  2. Αλατίζετε και ψήνετε γυρίζοντας συχνά για 6′ περίπου, μέχρι να ζαρώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους, φτιάχνοντας μια σάλτσα πηχτή, χωρίς να λιώσουν εντελώς.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 2′-3′, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύετε συχνά, ώστε να μη διαλυθούν τα κομμάτια της.
  5. Αφού είναι έτοιμα, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα θαλασσινά σε οικονομικά πιάτα

Ποια θαλασσινά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και ποια όχι;

Τέλειες και υγιεινές συνταγές με θαλασσινά

Νηστίσιμη συνταγή “γαρίδες με πλιγούρι”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη.

Tips μαγειρικής

Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα - λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ιδανικό πιάτο για την ημέρα των Θεοφανείων

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Απολαυστικά χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα

Ξαναβάλτε τα μπριζολάκια πάλι στη σάλτσα με ό,τι υγρό έχουν τυχόν αποβάλει, και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ζεσταθούν και να πάρουν όλη τη νοστιμιά της σάλτσας. Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.