Συνταγές

Γαρίδες Σαγανάκι: Απογειώστε το με την προσθήκη φέτας

Γαρίδες Σαγανάκι: Απογειώστε το με την προσθήκη φέτας

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Γαρίδες Σαγανάκι: Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κ. γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος)
  • 150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη, χωρίς τρίμματα
  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο

  • 1 φλ. καφέ ούζο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε, κρατώντας τα κεφάλια και τις αλατίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1′-2′ από κάθε πλευρά).
  3. Μετά τις σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να εξατμιστεί Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε.

  1. Σε άλλο μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει διάφανο ρίχνετε τις ντομάτες και τον μαραθόσπορο, χωρίς να χαμηλώσετε τη φωτιά.
  2. Αλατίζετε και ψήνετε γυρίζοντας συχνά για 6′ περίπου, μέχρι να ζαρώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους, φτιάχνοντας μια σάλτσα πηχτή, χωρίς να λιώσουν εντελώς.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 2′-3′, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύετε συχνά, ώστε να μη διαλυθούν τα κομμάτια της.
  5. Αφού είναι έτοιμα, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα θαλασσινά σε οικονομικά πιάτα

Ποια θαλασσινά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και ποια όχι;

Τέλειες και υγιεινές συνταγές με θαλασσινά

Νηστίσιμη συνταγή “γαρίδες με πλιγούρι”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.