Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Spaghetti Amatriciana: Απολαύστε αυτή την υπέροχη συνταγή με ένα ποτήρι ιταλικό κόκκινο κρασί για μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Καλή όρεξη!

Τα Spaghetti Amatriciana είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που προέρχεται από την πόλη Amatrice στην περιοχή του Λάτσιο. Γνωστή για τις απλές αλλά δυνατές γεύσεις της, αυτή η συνταγή συνδυάζει ποιοτικά υλικά για να δημιουργήσει ένα ανακουφιστικό και νόστιμο γεύμα ζυμαρικών.


Συστατικά

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 150 γραμμάρια γουανσιάλε (παστό χοιρινό μάγουλο) ή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ ντομάτες San Marzano σε κονσέρβα, θρυμματισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
  • 50 g τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

  • Κόβουμε τη γκουανσιάλε ή την πανσέτα σε μικρούς κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Θρυμματίζουμε τις κονσέρβες ντομάτες αν δεν είναι ήδη θρυμματισμένες.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το guanciale κομμένο σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό, περίπου 5-7 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το guanciale με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας το τετηγμένο λίπος στο τηγάνι.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες θρυμματισμένες και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  • Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.
  • Προσθέστε το μαγειρεμένο guanciale ξανά στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  • Ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για ζυμαρικά για να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή.
  • Σερβίρετε αμέσως, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί Pecorino Romano.

Απολαύστε τα Spaghetti Amatriciana με ένα ποτήρι ιταλικό κόκκινο κρασί για μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Pasta salad: Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και dressing σουσαμιού

Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά

Λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών - μια καλοκαιρινή απόλαυση

Ένας πολυτελής συνδυασμός για ένα ιδιαίτερο μεσημεριανό γεύμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon