Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση


Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο ρυζόγαλο στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι (μακρόκοκκο ή κοντόκοκκο)
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών (προαιρετικά, για επιπλέον κρεμώδη υφή)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή σουλτανίνα (προαιρετικά, για πρόσθετη υφή)
  • Φρέσκα φρούτα ή επιπλέον κανέλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε το ρύζι: Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό για να αφαιρέσετε το περιττό άμυλο. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέστε το ρύζι και μια πρέζα αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.

Ετοιμάζουμε τη βάση της πουτίγκας: Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει αλλά όχι να βράζει.

Συνδυάστε ρύζι και γάλα: Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι στο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρεμώδες το ρύζι, περίπου 15-20 λεπτά.

Προσθέστε αρώματα: Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και την αλεσμένη κανέλα. Εάν χρησιμοποιείτε σταφίδες ή σουλτανίνες, προσθέστε τις τώρα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά για να φουσκώσουν.

Προαιρετική προσθήκη κρόκου αυγού: Για πιο πλούσια υφή, χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ και τους σβήνετε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα πουτίγκας. Ανακατεύουμε μέσα στην πουτίγκα τους κρόκους και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πήξουν.

Σερβίρουμε: Ρίχνουμε την πουτίγκα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε. Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο.

Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή για ρυζόγαλο ως ανακουφιστικό επιδόρπιο ή μια γλυκιά απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon