Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Ρυζόγαλο: Φτιάχνοντας ρυζόγαλο το πιο νοσταλγικό γλυκό εύκολα στο σπίτι

Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση

Το ρυζόγαλο είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο επιδόρπιο που έχει ενθουσιάσει πολλούς για γενιές. Αυτή η κρεμώδης, γλυκιά απόλαυση είναι τέλεια ως απλό επιδόρπιο ή ως ξεχωριστή απόλαυση. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο ρυζόγαλο στο σπίτι.


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι (μακρόκοκκο ή κοντόκοκκο)
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών (προαιρετικά, για επιπλέον κρεμώδη υφή)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή σουλτανίνα (προαιρετικά, για πρόσθετη υφή)
  • Φρέσκα φρούτα ή επιπλέον κανέλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε το ρύζι: Ξεπλύνετε το ρύζι με κρύο νερό για να αφαιρέσετε το περιττό άμυλο. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέστε το ρύζι και μια πρέζα αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.

Ετοιμάζουμε τη βάση της πουτίγκας: Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει αλλά όχι να βράζει.

Συνδυάστε ρύζι και γάλα: Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι στο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρεμώδες το ρύζι, περίπου 15-20 λεπτά.

Προσθέστε αρώματα: Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και την αλεσμένη κανέλα. Εάν χρησιμοποιείτε σταφίδες ή σουλτανίνες, προσθέστε τις τώρα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά για να φουσκώσουν.

Προαιρετική προσθήκη κρόκου αυγού: Για πιο πλούσια υφή, χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ και τους σβήνετε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα πουτίγκας. Ανακατεύουμε μέσα στην πουτίγκα τους κρόκους και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πήξουν.

Σερβίρουμε: Ρίχνουμε την πουτίγκα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε. Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο.

Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή για ρυζόγαλο ως ανακουφιστικό επιδόρπιο ή μια γλυκιά απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon