Διατροφή

“Μπλόκο” στα κεράσματα μεταξύ συναδέλφων βάζουν οι ειδικοί

“Μπλόκο” στα κεράσματα μεταξύ συναδέλφων βάζουν οι ειδικοί

 

Οδοντίατροι από τη Βρετανία προτείνουν να σταματήσουν τα γλυκά κεράσματα στο γραφείο, διότι συμβάλλουν στην εκδήλωση πολλαπλών προβλημάτων υγείας. Όπως ανακοίνωσε ο Οδοντιατρικός Τομέας του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών, οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν να κερνάνε γλυκά και κουλούρια τους συναδέλφους τους διότι η τακτική αυτή συμβάλλει στην φτωχή οδοντική υγεία και την παχυσαρκία.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του FDS/RCS δρ Νάιτζελ Χαντ, καθηγητής Ορθοδοντικής και επικεφαλής του Τομέος Κρανιοπροσωπικής Ανάπτυξης στο University College του Λονδίνου (UCL), τα γλυκά κεράσματα είναι υπερβολικά συνηθισμένα στους επαγγελματικούς χώρους, αφού είτε επιστρέφει κάποιος από ένα ταξίδι είτε θέλει να γιορτάσει κάτι ή να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του, συνηθίζει να κερνάει σοκολάτες, κέικ, κουλούρια και άλλα σνακ με ζάχαρη. Η συνήθεια αυτή, όμως, είναι επιζήμια και πρέπει να σταματήσει, τόνισε.

«Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή στις συνήθειές μας, διότι μπορεί το κέρασμα να είναι καλοπροαίρετο, αλλά δεν ωφελεί την υγεία», είπε. «Στους χώρους εργασίας πρέπει να ενθαρρύνεται η υγιεινή διατροφή και να πάψουν οι εργαζόμενοι να τσιμπολογάνε γλυκά, κέικ και μπισκότα». Ο δρ Χαντ και οι συνάδελφοί του παρέχουν τις εξής συμβουλές για να αλλάξουμε συνήθειες:

  1. Να κερνάτε λιχουδιές με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  2. Να μειώσετε τις προσφερόμενες μερίδες
  3. Να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα και να προσφέρετε γλυκό μόνο την ώρα της μεσημβρινής διακοπής
  4. Να τηρείτε «ημερολόγιο ζάχαρης» ώστε να περιορίσετε την ζάχαρη που καταναλώνετε
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτεϊνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Αποκαλυπτική μελέτη για την επίδραση της ζάχαρης στον εγκέφαλό μας

Πρωτείνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Τυπικά, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Επομένως, η αύξηση της κατανάλωσής τους αυξάνει τον κορεσμό και γι’ αυτό βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης, καταναλώνοντας λιγότερους υδατάνθρακες, το σώμα μας μαθαίνει να καίει περισσότερο λίπος ως καύσιμο.

Αποξηραμένα Φρούτα: Λόγοι που πρέπει να τα επιλέγω

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα φρέσκα φρούτα και είναι ιδανικά για μεγάλες εκδρομές και ταξίδια όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο ψυγείο.

Έχω το αίσθημα μίας μόνιμης πείνας

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Όταν είμαστε πεινασμένοι είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουμε αυτόν τον πόθο. Δεν έχει σημασία ότι έχετε τελειώσει το πρωινό, το μεσημεριανό ή ακόμα και το δείπνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα κουμπί συναγερμού ανάβει και το στο στομάχι σας σάς μεταφέρει πίσω στο ψυγείο ή στη γωνία της […]

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Αποξηραμένα φρούτα: Τα φρούτα έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία. Το ίδιο συμβαίνει και με όσα έχουν αποξηραθεί. Πολλά αποξηραμένα φρούτα υπάρχουν που μπορείτε να εισάγετε στη διατροφή σας. Δείτε ποια 6 αξίζει να τρώτε.

Χάστε 5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα

Μήλα θερμίδες: Χάσε έως 5 κιλά τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά μήλα. Δείτε το μενού με τα μήλα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα κιλά σας μέσα σε λίγες μέρες.

Τροφές που επιδεινώνουν τον ουρικό οξύ

Ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας εμφανίζεται ξαφνικά και υποχωρεί βασανιστικά αργά. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιμένει για μέρες ή και βδομάδες και συνεπάγεται σημαντικούς περιορισμούς στην κίνηση.