Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι μία παλιά συνταγή πιο ελαφριά από τα σουτζουκάκια, ιδιαίτερα χορταστική και αγαπημένη στα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς.

Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα, σας έχω τη λύση. Ένα πιάτο που δεν είναι τόσο βαρύ όσο τα σουτζουκάκια, αλλά είναι εξίσου θεσπέσιο. Τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα είναι κι αυτά μία παλιά συνταγή, ιδιαίτερα χορταστική και είναι επίσης ένα πιάτο, που θα φάνε εύκολα τα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς. Ας δούμε όμως παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε αρχικά, και στην συνέχεια πώς θα μαγειρέψουμε το φαγητό αυτό.

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά για τον κιμά:

  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κ.σ. νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και αφού ανακατέψουμε καλά με τα χέρια μας όλα τα υλικά, ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας, προσθέτοντας σιγά σιγά τις 5 κουταλιές νερό.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τους κεφτέδες, τόσο όσο να πάρουν χρώμα.
  • Τους βγάζουμε και στο πιάτο που θα του βάλουμε έχουμε βάλει από πριν, απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει καλά τα πολλά λάδια. Αν χρειαστεί, κάνουμε και μία αλλαγή στο χαρτί.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Ρίχνουμε μέσα του κεφτέδες και συνεχίζουμε το βράσιμο, για 20 με 30 λεπτά ακόμα, μέχρι δηλαδή να δέσει η σάλτσα μαζί με το κρέας και φυσικά να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι, με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ακόμη και με μακαρονάδα.

Θα δείτε ότι αυτό το πιάτο θα σας εντυπωσιάσει οικογενειακώς. Είναι πολύ αφράτοι κεφτέδες και με την σάλτσα που μελώνει γύρω τους, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

Vegan μπριζόλες από υποκατάστατα κρέατος με γεύση πραγματικού θα σερβίρονται σε 30 εστιατόρια στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεύματα 30 λεπτών για πολυάσχολες ημέρες

Γεύματα 30 λεπτών: Η προετοιμασία γρήγορων, θρεπτικών γευμάτων δεν χρειάζεται να είναι πρόκληση. Με απλά υλικά και λίγη οργάνωση, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα γεύματα ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό χούμους για μεσογειακά πιάτα;

Hummus :Το σπιτικό χούμους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε μια γεύση από τη Μεσόγειο στο τραπέζι σας. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο, υγιεινό συνοδευτικό που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Κρέμα καλαμπόκι - Μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο

Κρέμα καλαμπόκι: Η κρέμα καλαμποκιού είναι μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση. Το καλαμπόκι προσφέρει μια φυσική γλυκύτητα που δένει τέλεια με την κρεμώδη υφή της σάλτσας.

Μια νόστιμη συνταγή χωρίς ενοχές

Υγιεινή πίτσα: Η πίτσα δεν είναι πλέον εχθρός της διατροφής σας. Δοκιμάστε τη συνταγή, πειραματιστείτε με τα υλικά και απολαύστε νόστιμη πίτσα χωρίς ενοχές.

Ένας θησαυρός υγείας που δεν πρέπει να πετάτε

Σπόροι πεπονιού: Αντί να πετάτε τους σπόρους καρπουζιού, σκεφτείτε να τους καθαρίσετε, να τους ψήσετε ελαφρά και να τους προσθέσετε στη διατροφή σας. Είναι μια απλή, φυσική προσθήκη που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Close Icon