Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα: Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι μία παλιά συνταγή πιο ελαφριά από τα σουτζουκάκια, ιδιαίτερα χορταστική και αγαπημένη στα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς.


Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα, σας έχω τη λύση. Ένα πιάτο που δεν είναι τόσο βαρύ όσο τα σουτζουκάκια, αλλά είναι εξίσου θεσπέσιο. Τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα είναι κι αυτά μία παλιά συνταγή, ιδιαίτερα χορταστική και είναι επίσης ένα πιάτο, που θα φάνε εύκολα τα μικρά παιδιά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά φαγητά, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν πρώτη ύλη για σάντουιτς. Ας δούμε όμως παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστούμε αρχικά, και στην συνέχεια πώς θα μαγειρέψουμε το φαγητό αυτό.

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά για τον κιμά:

  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κ.σ. νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και αφού ανακατέψουμε καλά με τα χέρια μας όλα τα υλικά, ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας, προσθέτοντας σιγά σιγά τις 5 κουταλιές νερό.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τους κεφτέδες, τόσο όσο να πάρουν χρώμα.
  • Τους βγάζουμε και στο πιάτο που θα του βάλουμε έχουμε βάλει από πριν, απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει καλά τα πολλά λάδια. Αν χρειαστεί, κάνουμε και μία αλλαγή στο χαρτί.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Ρίχνουμε μέσα του κεφτέδες και συνεχίζουμε το βράσιμο, για 20 με 30 λεπτά ακόμα, μέχρι δηλαδή να δέσει η σάλτσα μαζί με το κρέας και φυσικά να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι, με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ακόμη και με μακαρονάδα.

Θα δείτε ότι αυτό το πιάτο θα σας εντυπωσιάσει οικογενειακώς. Είναι πολύ αφράτοι κεφτέδες και με την σάλτσα που μελώνει γύρω τους, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

Vegan μπριζόλες από υποκατάστατα κρέατος με γεύση πραγματικού θα σερβίρονται σε 30 εστιατόρια στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon