Διατροφή

Διατροφή: Συνταγή μεσογειακού μπακαλιάρου στο φούρνο

Διατροφή: Συνταγή μεσογειακού μπακαλιάρου στο φούρνο

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα υγιεινό μεσογειακό γεύμα με μπακαλιάρο που θα λατρέψετε!

Ο μπακαλιάρος είναι ένα πολύ ήπιο αρωματικό ψάρι, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα δείγμα μεσογειακής γεύσης, επειδή μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα στοιχεία του πιάτου. Αυτό το ψάρι, εγγενές του Ατλαντικού, είναι γεμάτο με βιταμίνη  Β σε συνδυασμό με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Συστατικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Προαιρετικά Υλικά

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Κατευθύνσεις

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
  • Προσθέστε 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί. Συμπληρώστε με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Προσθέστε ¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές, ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση στο ταψί γύρω από τον μπακαλιάρο.
  • Πασπαλίστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.
  • Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 145 F.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον φέτες λεμονιού.

Περιχύστε το ψάρι με φρέσκα λαχανικά και μετά προσθέστε καρυκεύματα

Τώρα που το ψάρι σας απλώνεται, γεμίστε τις ανοιχτές περιοχές ρίχνοντας μέσα τις πράσινες ελιές και το κόκκινο κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε στη συσκευασία και τα μισά ντοματίνια. Βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στο τηγάνι. “Αυτό το πιάτο είναι υπέροχο γιατί είναι εύκολο, υγιεινό και νόστιμο. Γίνεται σε μόλις 20 λεπτά, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά προσιτό πιάτο το βράδυ”. Εδώ είναι το ψήσιμο λαχανικών και πρωτεΐνης όλα σε ένα τηγάνι.Αυτό το ψάρι μπορεί να συνδυαστεί απίστευτα με κους κους ροδιού ή μια δροσερή  σαλάτα ζυμαρικών με πέστο .Όπως κι αν επιλέξετε, σας προτείνουμε να το σερβίρετε ταυτόχρονα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε το κουκουνάρι στη διατροφή σας

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

5 τροφές για να βελτιώσετε τo πεπτικό σας σύστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.