Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε μια γευστική κι εύκολη καρμπονάρα

Διατροφή: Φτιάξτε μια γευστική κι εύκολη καρμπονάρα

Διατροφή: Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ωμά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται ουσιαστικά ρίχνοντας ζεστά ζυμαρικά. Το σκόρδο είναι προαιρετικό.

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ωμά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται ουσιαστικά ρίχνοντας ζεστά ζυμαρικά. Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Συνήθως δεν περιλαμβάνεται στα ζυμαρικά καρμπονάρα, αλλά έχει υπέροχη γεύση, οπότε το έχουμε συμπεριλάβει. Παρεμπιπτόντως, το “guanciale”, ή το χοιρινό jowl, χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε αυτό το πιάτο, οπότε αν μπορείτε να το πάρετε, χρησιμοποιήστε το οπωσδήποτε.


Εύκολη καρμπονάρα

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κιλό πανσέτα ή χοντρό κομμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • 3 με 4 ολόκληρα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 κιλό σπαγγέτι (ή μπουκατίνι ή φετουτσίνι)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Μέθοδος παρασκευής:

Ζεσταίνουμε το νερό των ζυμαρικών. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερού.)
Σοτάρουμε την πανσέτα ή το μπέικον και το σκόρδο. Όσο το νερό βράζει, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον ή την πανσέτα και μαγειρέψτε σιγά σιγά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την πανσέτα και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά και το μισό τυρί. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε περίπου το μισό τυρί.
Μόλις το νερό πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ξηρά ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με πανσέτα ή μπέικον. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente (ακόμα λίγο σφιχτά, όχι μαλακά), χρησιμοποιούμε λαβίδες για να τα μετακινήσουμε στο μπολ με το μπέικον και το σκόρδο. Το αφήνουμε να στάζει υγρό. Κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο μπολ γρήγορα, καθώς θέλουμε τα ζυμαρικά να είναι ζεστά. Είναι η θερμότητα των ζυμαρικών που θα ζεστάνει αρκετά τα αυγά για να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα πάντα για να συνδυαστούν, αφήνοντας τα ζυμαρικά να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μην πήξουν τα αυγά όταν τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα των χτυπημένων αυγών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν για άλλη μια φορά. Προσθέτουμε αλάτι για γεύση. Προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών πίσω στα ζυμαρικά για να μην στεγνώσουν.
Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι οφέλη μπορεί να έχουν οι τσίχλες;

Νέοι κανόνες για τη μείωση του αλατιού και της ζάχαρης από τα σχολικά γεύματα

Πώς ο κιρκάδιος μεταβολισμός επηρεάζει την υγιή γήρανση

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα 3 καλύτερα ροφήματα Detox Water για απώλεια βάρους

Detox Water: Το Detox Water μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την απώλεια βάρους και την ενυδάτωση. Να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Μπορεί το τσάι να παραμείνει πόσιμο όλη την ημέρα;

Τσάι :Η θερμοκρασία και η αποθήκευση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το τσάι που αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες μπορεί να μην είναι ασφαλές, ενώ το τσάι στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Ποιο ψωμί να επιλέξετε;

Ψωμί: Το ψωμί είναι ένα από τα πιο βασικά και αγαπημένα τρόφιμα στη διατροφή μας, αλλά η επιλογή του σωστού ψωμιού μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το πιο νόστιμο αρωματικό ψωμί

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες,

Μια εύκολη και διασκεδαστική συνταγή για τα παιδιά

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε μαζί τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχετε φτιάξει ποτέ! Το πιο σημαντικό, τα παιδιά θα θυμούνται τη διασκεδαστική εμπειρία και θα ζητούν να το κάνουν ξανά και ξανά.

Close Icon