Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε μια γευστική κι εύκολη καρμπονάρα

Διατροφή: Φτιάξτε μια γευστική κι εύκολη καρμπονάρα

Διατροφή: Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ωμά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται ουσιαστικά ρίχνοντας ζεστά ζυμαρικά. Το σκόρδο είναι προαιρετικό.

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ωμά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται ουσιαστικά ρίχνοντας ζεστά ζυμαρικά. Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Συνήθως δεν περιλαμβάνεται στα ζυμαρικά καρμπονάρα, αλλά έχει υπέροχη γεύση, οπότε το έχουμε συμπεριλάβει. Παρεμπιπτόντως, το “guanciale”, ή το χοιρινό jowl, χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε αυτό το πιάτο, οπότε αν μπορείτε να το πάρετε, χρησιμοποιήστε το οπωσδήποτε.

Εύκολη καρμπονάρα

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κιλό πανσέτα ή χοντρό κομμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • 3 με 4 ολόκληρα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 κιλό σπαγγέτι (ή μπουκατίνι ή φετουτσίνι)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Μέθοδος παρασκευής:

Ζεσταίνουμε το νερό των ζυμαρικών. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερού.)
Σοτάρουμε την πανσέτα ή το μπέικον και το σκόρδο. Όσο το νερό βράζει, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον ή την πανσέτα και μαγειρέψτε σιγά σιγά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την πανσέτα και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά και το μισό τυρί. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε περίπου το μισό τυρί.
Μόλις το νερό πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ξηρά ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με πανσέτα ή μπέικον. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente (ακόμα λίγο σφιχτά, όχι μαλακά), χρησιμοποιούμε λαβίδες για να τα μετακινήσουμε στο μπολ με το μπέικον και το σκόρδο. Το αφήνουμε να στάζει υγρό. Κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο μπολ γρήγορα, καθώς θέλουμε τα ζυμαρικά να είναι ζεστά. Είναι η θερμότητα των ζυμαρικών που θα ζεστάνει αρκετά τα αυγά για να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα πάντα για να συνδυαστούν, αφήνοντας τα ζυμαρικά να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μην πήξουν τα αυγά όταν τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα των χτυπημένων αυγών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν για άλλη μια φορά. Προσθέτουμε αλάτι για γεύση. Προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών πίσω στα ζυμαρικά για να μην στεγνώσουν.
Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι οφέλη μπορεί να έχουν οι τσίχλες;

Νέοι κανόνες για τη μείωση του αλατιού και της ζάχαρης από τα σχολικά γεύματα

Πώς ο κιρκάδιος μεταβολισμός επηρεάζει την υγιή γήρανση

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.