Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί

Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για διασκέδαση, παρέχοντας μια απολαυστική ισορροπία γεύσεων και υφών που θα κάνει τους καλεσμένους σας να αναζητήσουν περισσότερα.


Αν ψάχνετε για ένα απλό αλλά κομψό ορεκτικό, αυτή η συνταγή Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί είναι μια τέλεια επιλογή. Ο συνδυασμός γλυκών σταφυλιών, κρεμώδους κατσικίσιου τυριού και τραγανού ψωμιού δημιουργεί μια απολαυστική μπουκιά που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά:

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα ή πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 120 ml κατσικίσιο τυρί, μαλακωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν, φρυγανισμένα
  • Ελαιόλαδο για ράντισμα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Προετοιμάστε το Crostini: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί. Περιχύνετε ελαφρά κάθε φέτα με ελαιόλαδο. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ετοιμάζετε τα σταφύλια: Όσο ψήνεται το ψωμί, βάζετε τα κομμένα σταφύλια σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίξτε απαλά για να επικαλυφθεί.
  • Συναρμολογήστε τα κροστίνι: Μόλις τα κροστίνι κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε, απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση μαλακωμένο κατσικίσιο τυρί σε κάθε φέτα. Ρίξτε μερικά μισά σταφύλια, πιέζοντάς τα απαλά στο τυρί για να τα βοηθήσετε να κολλήσουν.
  • Προσθέστε τις τελικές πινελιές: Περιχύστε κάθε κροστίνι με μέλι και μετά πασπαλίστε με φρέσκα φύλλα θυμαριού και φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς. Το μέλι προσθέτει μια γλυκιά αντίθεση στο πικάντικο κατσικίσιο τυρί, ενώ το θυμάρι και οι ξηροί καρποί προσφέρουν μια γήινη γεύση και ικανοποιητική τραγανή γεύση.
  • Σερβίρετε: Αραδιάζετε τα κροστίνι σε πιατέλα και απολαμβάνουμε αμέσως. Αυτά τα Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί σερβίρονται καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και να συναρμολογηθούν λίγο πριν το σερβίρισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για διασκέδαση, παρέχοντας μια απολαυστική ισορροπία γεύσεων και υφών που θα κάνει τους καλεσμένους σας να αναζητήσουν περισσότερα. Η γλύκα των σταφυλιών συνδυάζεται υπέροχα με το πικάντικο κατσικίσιο τυρί, κάνοντας αυτό το πιάτο επιτυχία σε κάθε συγκέντρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια δροσερή σαλάτα με άρωμα Ανατολής

Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και κάπαρη 

Σαλάτα με σύκα και προσούτο

Πεντανόστιμη τάρτα πίτσας με ντοματίνια και χαλούμι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon