Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί

Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για διασκέδαση, παρέχοντας μια απολαυστική ισορροπία γεύσεων και υφών που θα κάνει τους καλεσμένους σας να αναζητήσουν περισσότερα.

Αν ψάχνετε για ένα απλό αλλά κομψό ορεκτικό, αυτή η συνταγή Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί είναι μια τέλεια επιλογή. Ο συνδυασμός γλυκών σταφυλιών, κρεμώδους κατσικίσιου τυριού και τραγανού ψωμιού δημιουργεί μια απολαυστική μπουκιά που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.


Συστατικά:

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα ή πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 120 ml κατσικίσιο τυρί, μαλακωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν, φρυγανισμένα
  • Ελαιόλαδο για ράντισμα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Προετοιμάστε το Crostini: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί. Περιχύνετε ελαφρά κάθε φέτα με ελαιόλαδο. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ετοιμάζετε τα σταφύλια: Όσο ψήνεται το ψωμί, βάζετε τα κομμένα σταφύλια σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίξτε απαλά για να επικαλυφθεί.
  • Συναρμολογήστε τα κροστίνι: Μόλις τα κροστίνι κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε, απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση μαλακωμένο κατσικίσιο τυρί σε κάθε φέτα. Ρίξτε μερικά μισά σταφύλια, πιέζοντάς τα απαλά στο τυρί για να τα βοηθήσετε να κολλήσουν.
  • Προσθέστε τις τελικές πινελιές: Περιχύστε κάθε κροστίνι με μέλι και μετά πασπαλίστε με φρέσκα φύλλα θυμαριού και φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς. Το μέλι προσθέτει μια γλυκιά αντίθεση στο πικάντικο κατσικίσιο τυρί, ενώ το θυμάρι και οι ξηροί καρποί προσφέρουν μια γήινη γεύση και ικανοποιητική τραγανή γεύση.
  • Σερβίρετε: Αραδιάζετε τα κροστίνι σε πιατέλα και απολαμβάνουμε αμέσως. Αυτά τα Crostini με σταφύλι και κατσικίσιο τυρί σερβίρονται καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και να συναρμολογηθούν λίγο πριν το σερβίρισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για διασκέδαση, παρέχοντας μια απολαυστική ισορροπία γεύσεων και υφών που θα κάνει τους καλεσμένους σας να αναζητήσουν περισσότερα. Η γλύκα των σταφυλιών συνδυάζεται υπέροχα με το πικάντικο κατσικίσιο τυρί, κάνοντας αυτό το πιάτο επιτυχία σε κάθε συγκέντρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια δροσερή σαλάτα με άρωμα Ανατολής

Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και κάπαρη 

Σαλάτα με σύκα και προσούτο

Πεντανόστιμη τάρτα πίτσας με ντοματίνια και χαλούμι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon