Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελιτζάνα συνταγή: Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και κάπαρη 

Μελιτζάνα συνταγή: Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και κάπαρη 

Μελιτζάνα συνταγή: Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο. Αυτή η συνταγή προσθέτει πιπεριά και κάπαρη για έξτρα γεύση και αρώματα

Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο. Αυτή η συνταγή προσθέτει πιπεριά και κάπαρη για έξτρα γεύση και αρώματα.

       Υλικά:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κατά προτίμηση φλωρίνης)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη (ξεπλυμένη)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Λάδι για τηγάνισμα

      Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία μελιτζανών: Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράσσουμε στη μέση, στη συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
  2. Σοτάρισμα λαχανικών: Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, ψιλοκομμένη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για για περίπου 5 λεπτά.
  3. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ψημένη μελιτζάνα, το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού και πιπεριάς, την κάπαρη, τη φέτα, τα αυγά, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φρυγανιά μέχρι το μείγμα να μπορεί να πλάθεται.
  4. Πλάσιμο και τηγάνισμα: Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν όμορφο χρώμα.

Σερβίρουμε τους μελιτζανοκεφτέδες ζεστούς, συνοδευόμενους από τζατζίκι ή άλλο ντιπ της αρεσκείας μας. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Τι σημαίνει εξατομικευμένη διατροφή και πώς γίνεται; 

Σαλάτα με σύκα και προσούτο

Ποια είναι τα πιο θρεπτικά τα ψάρια ή τα θαλασσινά; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο τροφικών μολύνσεων

Πλύσιμο τροφίμων: Η εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων είναι κρίσιμη για την αποφυγή ασθενειών που προέρχονται από τρόφιμα, και το σωστό πλύσιμο ορισμένων τροφών είναι βασικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία.

Ποιοτική πρωτεΐνη: Το μυστικό για τη διατήρηση των μυών καθώς μεγαλώνουμε

Ποιοτική πρωτεΐνη: Ένας κρίσιμος παράγοντας στην καταπολέμηση της απώλειας μυών και στην υποστήριξη της υγιούς γήρανσης είναι η διατροφή, ιδίως η ποιότητα της πρωτεΐνης στη διατροφή μας.

Καφές βούτυρο: Το μυστικό για περισσότερη ενέργεια;

Καφές βούτυρο: Το "βούτυρο στον καφέ", γνωστό και ως "bulletproof coffee", είναι μια δημοφιλής τάση που κέρδισε έδαφος τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της συσχέτισής του με δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες

Τι προτείνει η θεωρία για τον συνδυασμό τροφίμων;

Συνδυασμός τροφίμων: Ο συνδυασμός τροφών είναι μια διατροφική θεωρία που προτείνει ότι ορισμένα τρόφιμα συνδυάζονται καλύτερα μεταξύ τους για να βελτιωθεί η πέψη και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό

Πότε είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να φάμε πρωινό;

Πότε είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να φάμε πρωινό; : Η ώρα που επιλέγετε να φάτε πρωινό μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία και την ευημερία σας. Γενικά, το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς παρέχει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός

Close Icon