Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελιτζάνα συνταγή: Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και κάπαρη 

Μελιτζάνα συνταγή: Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες με πιπεριά και κάπαρη 

Μελιτζάνα συνταγή: Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο. Αυτή η συνταγή προσθέτει πιπεριά και κάπαρη για έξτρα γεύση και αρώματα

Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως κύριο πιάτο. Αυτή η συνταγή προσθέτει πιπεριά και κάπαρη για έξτρα γεύση και αρώματα.


       Υλικά:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κατά προτίμηση φλωρίνης)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη (ξεπλυμένη)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Λάδι για τηγάνισμα

      Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία μελιτζανών: Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράσσουμε στη μέση, στη συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
  2. Σοτάρισμα λαχανικών: Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, ψιλοκομμένη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για για περίπου 5 λεπτά.
  3. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ψημένη μελιτζάνα, το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού και πιπεριάς, την κάπαρη, τη φέτα, τα αυγά, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φρυγανιά μέχρι το μείγμα να μπορεί να πλάθεται.
  4. Πλάσιμο και τηγάνισμα: Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν όμορφο χρώμα.

Σερβίρουμε τους μελιτζανοκεφτέδες ζεστούς, συνοδευόμενους από τζατζίκι ή άλλο ντιπ της αρεσκείας μας. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Τι σημαίνει εξατομικευμένη διατροφή και πώς γίνεται; 

Σαλάτα με σύκα και προσούτο

Ποια είναι τα πιο θρεπτικά τα ψάρια ή τα θαλασσινά; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon