Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα πίτσα: Πεντανόστιμη τάρτα πίτσας με ντοματίνια και χαλούμι

Τάρτα πίτσα: Πεντανόστιμη τάρτα πίτσας με ντοματίνια και χαλούμι

Τάρτα πίτσα: Το «Φρέσκο Χαλούμι» είναι ένα προϊόν που παράγεται από τυρόπηγμα που προέρχεται από την πήξη του γάλακτος με πυτιά. Ψήνεται και του δίδεται το χαρακτηριστικό του σχήμα. 

Το «Φρέσκο Χαλούμι» είναι ένα προϊόν που παράγεται από τυρόπηγμα που προέρχεται από την πήξη του γάλακτος με πυτιά. Ψήνεται και του δίδεται το χαρακτηριστικό του σχήμα.  Το χαλούμι παρασκευάζεται και διατίθεται σε δύο τύπους στο φρέσκο και ώριμο.


Συστατικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας (αποψυγμένο αν έχει παγώσει)
  • 250 γρ τυρί χαλούμι κομμένο σε φέτες
  • 250 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
  • Βαλσάμικο γλάσο  προαιρετικά

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C (400°F). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ετοιμάζετε τη σφολιάτα: Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να εξομαλυνθούν τυχόν τσακίσεις. Μεταφέρετε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί, πιέζοντάς το απαλά προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να χαράξετε ελαφρά ένα περίγραμμα γύρω από τις άκρες, περίπου 1 cm από την άκρη, προσέχοντας να μην κόψετε μέχρι το τέλος.
  3. Προψήστε τη ζύμη: Τρυπήστε το κέντρο της ζύμης με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  4. Ετοιμάζουμε τις επικαλύψεις: Όσο ψήνεται η ζύμη, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χαλούμι σε φέτες και μαγειρέψτε για περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Συναρμολογούμε την τάρτα: Αφού έχει προψηθεί η ζύμη, την βγάζουμε από το φούρνο. Σε ένα μπολ, ρίξτε τα κομμένα ντοματίνια με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε τα καρυκευμένα ντοματίνια ομοιόμορφα πάνω από τη σφολιάτα, εντός του χαραγμένου περιγράμματος. Αραδιάζουμε από πάνω τις τηγανισμένες φέτες χαλούμι.
  6. Ψήστε την τάρτα: Επιστρέψτε την τάρτα στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί και η ζύμη να φουσκώσει πλήρως και να ροδίσει.
  7. Σερβίρετε: Μόλις ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με γλάσο βαλσάμικο αν θέλουμε. Κόψτε και απολαύστε τη νόστιμη τάρτα πίτσα σας!

Αυτή η πίτσα τάρτας με ντοματίνια και χαλούμι είναι τέλεια ως ορεκτικό, ελαφρύ μεσημεριανό ή πεντανόστιμο σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

6 λαχανικά που πρέπει να μαγειρεύονται για ασφάλεια και υγιεινή διατροφή

Πώς να διαχειριστείτε τις βραδινές λιγούρες;

Πώς η διατροφή μπορεί να βιηθήσει με την οστεοπόρωση;

Σαρδέλες φούρνου, με κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης συνταγή 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon