Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

11 μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

11 μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Έντεκα μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν τη μαγειρική σου και να μειώσουν τις ώρες που περνάς στην κουζίνα –ή έστω να τις κάνουν πιο διασκεδαστικές.

Ρίξε μια-δυο σταγόνες ξύδι στο νερό που βράζεις τα αυγά σου. Θα κάνει το καθάρισμα εκατό φορές πιο εύκολο.

Όταν βγάζουμε μπριζόλα από τη φωτιά, την ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο, την τυλίγουμε με αυτό, και την αφήνουμε εκεί για πέντε λεπτά. Αυτό «κλειδώνει» τα ζουμιά στο εσωτερικό της, κάνοντάς την έξτρα τρυφερή.

Πριν πετάξεις το νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, κράτα ένα σφηνάκι για να το προσθέσεις στην σάλτσα τους. Εν συνεχεία, ρίξε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακάτεψε και άφησέ τα τρία-τέσσερα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά να «δέσουν». Δεν θα το πιστεύεις.

Αποθήκευσε στην κατάψυξη μυρωδικά που δεν θα χρησιμοποιήσεις άμεσα, όπως το θυμάρι ή το δεντρολίβανο, για να μην πετάξεις πάλι τη μισή ποσότητα από αυτή που αγόρασες.

Τα λεμόνια δεν βγάζουν πολύ ζουμί; Βαλ’ τα για 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα πριν τα στύψεις.

Το κόκκινο κρασί είναι η τέλεια μαρινάδα για το κρέας σου, αν δεν έχεις άπειρες ώρες στη διάθεσή σου. Ένα μισαωράκι στο ψυγείο αρκεί.

Εννιά φορές στις δέκα που το φαγητό σου φαίνεται αδιάφορο, απλά χρειάζεται αλάτι. Είναι το κλασικό λάθος όλων των αρχάριων μαγείρων, να τσιγκουνεύονται το αλάτι επειδή φοβούνται μη βγει το φαγητό λύσσα. Στις σχολές μαγειρικής, όμως, θα σου πουν πώς αλατίζουμε σε κάθε στάδιο του μαγειρέματος, και ξανά στο τέλος.

Τέλειο κόλπο για έξτρα μελάτο κρόκο στα αυγά μάτια: Μόλις τα ασπράδια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνεις μερικές σταγόνες νερό στους κρόκους, σκεπάζεις το αντικολλητικό τηγάνι σου με ένα καπάκι, κλείνεις το μάτι, περιμένεις ένα-δυο λεπτά και σερβίρεις.

Αν έχεις πρέσα σκόρδου (αν δεν έχεις πάρε, δεν είναι ακριβές) δεν χρειάζεται να παλεύεις να ξεφλουδίσεις τις σκελίδες –που όλοι ξέρουμε πόσο εφιάλτης μπορεί να είναι. Τα φλούδια μένουν στην άλλη πλευρά καθώς το σκόρδο περνά από τις τρύπες, δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς.

Οι κύβοι με τους ζωμούς λαχανικών, κοτόπουλου, κρέατος δεν είναι μόνο για το νερό που βράζει, γίνονται και τέλειο μπαχαρικό. Δοκίμασε, ας πούμε, να τρίψεις έναν κύβο κοτόπουλο πάνω από το κοτόπουλό σου πριν το βάλεις στον φούρνο. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Πήρες έτοιμα κομμένα λαχανικά, και τα βλέπεις πάλι με θλίψη να παίρνουν την κάτω βόλτα στο ψυγείο σου, έτοιμα να χαλάσουν; Βαλ’ τα σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά –και θα τα σώσεις, και θα φας κάτι πρωτότυπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Είναι τα αυγά το κλειδί για μια υγιή εγκυμοσύνη;

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, και η κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει πλήθος οφελών για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,

Ενισχύουν οι χουρμάδες την γονιμότητα;

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες  είναι ένας καρπός με μεγάλη θρεπτική αξία και έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για διάφορους λόγους, όπως για την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας. Στην ανατολική ιατρική και τη διατροφή,

Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την υγεία

Τι πρέπει να προσέξουν οι αρχάριοι στη διαλειμματική νηστεία

Η διαχείριση της πείνας και η επιλογή υγιεινών τροφών κατά τις περιόδους κατανάλωσης είναι κρίσιμη. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά και πηγές πρωτεΐνης.

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί - Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.

Close Icon