Ασφάλιση Υγείας

Αναστολές Απριλίου: Ανοιχτές και πληττόμενες τι θα ισχύσει

Αναστολές Απριλίου: Ανοιχτές και πληττόμενες τι θα ισχύσει

Αναστολές Απριλίου: Συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης και για τις κλειστές αλλά και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις σε μία προσπάθεια στήριξης αλλά και ενίσχυσης τους από την κυβέρνηση.

Αρμόδιος τύπος από το υπουργείο οικονομικών, αναφέρει ότι , εφόσον δεν έχει βγει κάποιο καινούργιο ΦΕΚ, σχετικό με τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, σημαίνει ότι ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα και θα βγουν αρχές του Απριλίου.

Με βάση λοιπόν, τις παραπάνω δηλώσεις γίνεται ξεκάθαρο ότι στα μέτρα για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Κλειστές επιχειρήσεις

  1. Από το λουκέτο και για όλο το διάστημα που είναι κλειστές, είναι υποχρεωμένες να θέσουν όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής.

Πληττόμενες επιχειρήσεις

  1. Είναι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από 1η -30 Απριλίου , αλλά επειδή ο τζίρος είναι χαμηλός θεωρούνται πληττόμενες και γι αυτό μπορούν να θέσουν όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής.
  2. Οι πληττόμενες μπορούν σε αναστολή να θέτουν, είτε ολόκληρο, είτε μέρος του προσωπικού της. Το προσωπικό που θα επιστρέψει κανονικά δεν δικαιείτε να τεθεί σε αναστολή.
  3. Ακόμα οι πληροφορίες λένε ότι αυτή την φορά δεν θα υπάρξει κάποιο πλαφόν για το πόσα άτομα θα μπορεί μία επιχείρηση να θέσει σε αναστολή, είτε ανήκουν σε αυτές που επαναλειτουργούν τον μήνα Απρίλιο, είτε αφορούν σε αυτές που που έχουν ήδη επαναλειτουργήσει και απλά θεωρούνται πληττόμενες.

Εργαζόμενοι

  • Όσοι εργαζόμενοι τεθούν και τον μήνα Απρίλιο σε αναστολή, θα δικαιούται ειδική αποζημίωση από το κράτος, η οποία ανέρχεται στο ύψος των 534 ευρώ και αντιστοιχεί σε (17,8) ευρώ/ημέρα.
  • Το κράτος, επίσης αναλαμβάνει να καλύψει  όλες τις δημόσιες συνεισφορές , όλων των εργαζομένων που βρίσκονται υπό καθεστώς αναστολής και για όσο διάστημα κάνουν χρήση του μέτρου.
  • Υπενθυμίζουμε ότι οι εισφορές καλύπτονται από το κράτος με βάση τον ονομαστικό μισθό του κάθε εργαζομένου.

Επιχειρήσεις

  • Απαγορεύεται να απολύσουν οποιοδήποτε άτομο, θέσουν σε αναστολή, όλο το χρονικό διάστημα που κάνουν χρήση του μέτρου αλλά και μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησες και για 45 μέρες.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες για όσα θα ισχύσουν στις αναστολές και τα μέτρα ανοιχτών /πληττόμενων επιχειρήσεων για τον  Απρίλιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών λόγω κορωνοϊού

Δικαστήριο στο Παρίσι διέταξε τη Servier να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ

YFSF: Tina Turner και Dua Lipa μάγευσαν εχθές δια Ματθίλδης και Τάνιας στο show

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Τότε γίνονται οι καταβολές

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Ο οργανισμός προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης εξέδωσε ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα που δίνει για τον μήνα Απρίλιο και ποια επιδόματα θα καταβάλλει.

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Τι πληρώνει από 19-23 Απριλίου

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Καταβολές που αγγίζουν το ύψος των 590 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΟΑΕΔ  και τον E- efka.

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.

ΟΠΕΚΑ: Έκτακτη καταβολή επιδομάτων (Δείτε γιατί)

ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε ο οργανισμός ΟΠΕΚΑ, θα καταβάλει τα επιδόματα στους δικαιούχος για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και τον λόγο που αυτά θα καταβληθούν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και όχι την ημερομηνία που καταβάλλονται πάντα.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκίνησε η εξαργύρωση, έρχεται ο β' κύκλος

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρισκεται ήδη η εξαργύρωση των voucher των 200 ευρώ του α' κύκλου, με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών να έχουν ξεκινήσει τις προσφορές. Ενόψει ο β’ κύκλος με νέες κατηγορίες δικαιούχων. Ακουλουθούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται

Δώρο πάσχα : Tο Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα πληρωθεί με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης. Δείτε πως υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί.