Ασφάλιση Υγείας

Αναστολές Μαίου Ανακοίνωση: Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται

Αναστολές Μαίου Ανακοίνωση: Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται

Αναστολές Μαίου Ανακοίνωση; Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου οικονομικών αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να θέσουν αναστολές και να δικαιούνται επιστρεπτέες προκαταβολές για τον μήνα Μάιο, δείτε παρακάτω.

Το υπουργείο οικονομικών σε δηλώσεις που εξέδωσε αναφέρει τι σκέφτεται τι να ισχύσει στους κανονισμούς σχετικά με τις αναστολές και τις επιστρεπτέες προκαταβολές για τον μήνα  και τα κριτήρια των επιχειρήσεων. Ωστόσο τόνισε ότι είναι απλά σκέψεις και μπορούν να μεταβληθούν ανα  πάσα ώρα και στιγμή.

Επιχειρήσεις που ευνοούνται από τα κριτήρια σύμφωνα με τις σκέψεις του υπουργείου.

Ανεστάλει η λειτουργία τους και δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει, με εντολή δημόσιας αρχής, ούτε τον μήνα Μάιο 2021

Όσες επαναλειτουργούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους, με εντολή δημόσιας αρχής,

Όσες πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους  συνόλου των εργαζομένων τους

Δικαιούτε παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στις περιπτώσεις

Την εφαρμογή του ένατου άρθρου το οποίο ορίζει την «Λειτουργία επιχειρήσεων με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας»

Την υποχρέωση χορήγησης κανονικής άδειας δύο συνεχόμενων εβδομάδων στους μισθωτούς, σε συνδυασμό με την άδεια ειδικού σκοπού.

Συγκεκριμένα:

Αφού γίνει άρση της αναστολής από εντολή δημόσιας αρχής , τότε οι επιχειρήσεις οφείλουν για περιθώριο 35 ημερών να κρατήσουν το προσωπικό τους.

Αν λοιπόν υπάρξει  σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, που να λήγει σε συγκεκριμένο χρόνο χρόνο  τότε η σύμβαση που τέθηκε σε  εργασίας, όταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει γίνεται  παράταση της αναστολής για είναι δύο μήνες.

Η υποχρέωση συνέχισης της σύμβασης που υπολείπεται, όταν η επιχείρηση-εργοδότης επαναλειτουργήσει, δεν υφίσταται όταν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσής της, Δηλαδή σε εργοδότες με εποχικές δουλειές όπως: (θέατρα  χιονοδρομικά κέντρα, φροντιστήρια  ξένων γλωσσών).

Σε περίπτωση   εργαζομένου δεν είναι δυνατή, επειδή η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου είχε συναφθεί για την εξυπηρέτηση αναγκών που πλέον δεν μπορεί να υλοποιήσει ( οδηγοί σχολικών λεωφορείων, η διάθεση ταξιθετριών/ταξιθετώνκ.τλ.).

Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή με εντολή δημόσιας αρχής και για όσο παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση απαγορεύετε να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους με καταγγελία σύμβασης, αλλά μόνο με λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου από όπου παρήλθε το χρονικό πλαίσιο.

Aκολουθει βίντεο:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η «εικονική αίθουσα αναμονής» της Yosi Health για βέλτιστες ιατρικές πρακτικές

Κλοπή και διαρροή στο διαδίκτυο ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Έκκληση για τη διασφάλιση της επάρκειας αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό, αναμένεται να ανοίξει κάπου στα μέσα Ιουνίου και ο αριθμός των δικαιούχων να σπάει το ρεκόρ προηγούμενων χρόνων.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

Εστίαση : Τα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της

Εστίαση : Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.