ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Για να προβλέψουν τη σοβαρότητα της covid-19 στα παιδιά, οι ερευνητές συλλέγουν σάλιο

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Για να προβλέψουν τη σοβαρότητα της covid-19 στα παιδιά, οι ερευνητές συλλέγουν σάλιο

"Εάν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό, το σάλιο μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι σε παιδιά στα οποία η λήψη αίματος είναι δύσκολη και ενοχλητική. Επιπλέον, η έγκαιρη αναγνώριση της σοβαρότητας της COVID-19 μπορεί να βοηθήσει τους κλινικούς γιατρούς να θεσπίσουν έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. "

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Οι ερευνητές μελετούν αν ορισμένοι βιοδείκτες στο σάλιο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη της σοβαρότητας της COVID-19 στα παιδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Ενώ τα περισσότερα παιδιά που έχουν μολυνθεί με COVID-19 έχουν ήπια ασθένεια, ορισμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπλοκές όπως φλεγμονή της καρδιάς ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Η ομάδα επιστημόνων από το Penn State College of Medicine και το Wayne State University συλλέγουν δείγματα σάλιου από 400 ασθενείς με COVID-19 ηλικίας 18 ετών και αναζητούν επείγουσα περίθαλψη σε δύο παιδικά νοσοκομεία, έγραψε η παιδιατρική ομάδα σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στην εικονική Εθνική Συνδιάσκεψη & Έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής 2021. “Η χρήση σάλιου για την πρόβλεψη της σοβαρότητας της λοίμωξης είναι μη επεμβατική και ανώδυνη”, δήλωσε ο Δρ Usha Sethuraman, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Central Michigan.

“Εάν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό, το σάλιο μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι σε παιδιά στα οποία η λήψη αίματος είναι δύσκολη και ενοχλητική. Επιπλέον, η έγκαιρη αναγνώριση της σοβαρότητας της COVID-19 μπορεί να βοηθήσει τους κλινικούς γιατρούς να θεσπίσουν έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. ”

Ο Sethuraman σημείωσε ότι δεν υπάρχουν καθιερωμένοι βιοδείκτες που να προβλέπουν την εξέλιξη της νόσου στα παιδιά που εκτίθενται στην COVID-19. Οι ερευνητές μελετούν συγκεκριμένα κυτοκίνες και microRNA ή βιοδείκτες που πιστεύεται ότι ελέγχουν τη φλεγμονή του σώματος κατά τη μόλυνση.

Μια πρώιμη ανάλυση μεταξύ 150 παιδιών έδειξε αυξημένα επίπεδα δύο κυτοκινών (MIG και CXCL-10) μεταξύ εκείνων με σοβαρή COVID-19 έναντι εκείνων χωρίς σοβαρή πορεία της νόσου COVID-19, καθώς και μεταβαλλόμενα επίπεδα microRNA, τα περισσότερα από τα οποία αναφέρθηκαν να είναι “σημαντικά χαμηλότερα” σε παιδιά με σοβαρή λοίμωξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και Ακτίνων Χ στην ταχύτατη ανίχνευση της covid-19

Γενετικές παραλλαγές και λοίμωξη από covid-19

Γιατί ο διαβήτης είναι στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου έναντι του κοροναϊού

Γιορτές Καρντίνα: Καμπανάκι κινδύνου για τους διαβητικούς μια εκτός ελέγχου διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

6 τρόποι που η θάλασσα ενισχύει την υγεία

Θάλασσα οφέλη υγεία: Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της θάλασσας και της διάθεσης των ανθρώπων, αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην υψηλή περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε μαγνήσιο, που ενισχύει το αίσθημα της χαλάρωσης, ηρεμίας και ευεξίας στους ανθρώπους.

Άσκηση και αυτοάνοσο νόσημα - Πώς να ξεκινήσετε

Αθλητισμός: Για πολλά άτομα με αυτοάνοσες διαταραχές, η μέτρια, χαμηλής έντασης άσκηση και η σωματική δραστηριότητα μπορούν να αποφέρουν τεράστιο όφελος για την ποιότητα της ζωής τους. Ειδικότερα, η άσκηση ενισχύει τη σωματική σας ενέργεια. Η παραγωγή ενδορφινών είναι ένα φυσικό παυσίπονο. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα και συμβάλει επίσης στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους που επίσης συχνά συνοδεύουν τον χρόνιο πόνο.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.

Αρτηριακή υπέρταση: Ένας σιωπηλός «δολοφόνος»

«Ζαλίζομαι», «άνοιξε η μύτη μου», «έχω νευροπίεση». Ή «έχω ανεβεί σκάλες/έχω αθληθεί και μετρώντας την πίεσή μου είδα ότι ήταν υψηλή». Ή «μέτρησα την πίεσή μου και ήταν 150/90, τι να κάνω;» Πολλές από αυτές τις κουβέντες ακούγονται και λέγονται καθημερινά σε σπίτια ή σε ιατρεία και το κοινό σε όλες είναι ότι τα άτομα που τις λένε τις πιστεύουν.

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.