Επιχειρηματικά

Το Lucentis biosim αγοράζει η Sandoz

Το Lucentis biosim αγοράζει η Sandoz

Η Coherus πουλά το Lucentis biosim στη Sandoz για 170 εκατομμύρια δολάρια για να επικεντρωθεί στην ογκολογία.

Το Lucentis biosimilar Cimerli είναι το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις για την Coherus BioSciences, αντιπροσωπεύοντας το 54% των εσόδων της το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ωστόσο, η φαρμακοβιομηχανία Redwood City της Καλιφόρνια το πούλησε στη Sandoz για 170 εκατομμύρια δολάρια, για να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ογκολογία, όπως ανακοίνωσε η ετειρεία  Coherus τη Δευτέρα.  Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια εκτιμώμενου αποθέματος, το οποίο η Coherus θα παραδώσει στη Sandoz.

Σε τηλεδιάσκεψη, ο διευθύνων σύμβουλος της Coherus Denny Lanfear είπε ότι η κίνηση θα μειώσει το χρέος και τις πληρωμές τόκων της εταιρείας και θα αυξήσει τις πηγές μετρητών της.«Το σημαντικότερο είναι ότι εστιάζει τις εμπορικές μας προσπάθειες και τις προσπάθειές μας στο μάρκετινγκ, κυρίως στην ογκολογία, όπου προβλέπουμε συνεχή ανάπτυξη», είπε ο Lanfear.

Η Coherus θα μεταφέρει την αίτηση άδειας χρήσης βιολογικών προϊόντων της Cimerli και την υποστηρικτική εμπορική υποδομή, η οποία περιλαμβάνει τις ομάδες πωλήσεων και αποζημίωσης οφθαλμολογίας.

«Η προσθήκη του Cimerli ενισχύει τη δέσμευσή μας στα βιοομοειδή και αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς τον στόχο μας για πρωτοποριακή πρόσβαση των ασθενών σε πιο οικονομικά και απαραίτητα φάρμακα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Keren Haruvi, πρόεδρος της Sandoz στη Βόρεια Αμερική.

  • Το Cimerli εγκρίθηκε από τον FDA τον Αύγουστο του 2022 ως το μοναδικό εναλλάξιμο βιο-ομοειδές με το λανσάρισμα της Roche’s Lucentis και Coherus. Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν διπλάσιες από αυτές του προηγούμενου τριμήνου και ξεπέρασαν την εκτίμηση της εταιρείας κατά 25%.
  • Η Coherus ανέφερε έσοδα 75 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, με καθαρή ζημία 40 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένη από 87 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022.
  • Η Coherus δεν έχει ακόμη αναφέρει αποτελέσματα ολόκληρου του έτους 2024.

 

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλαμε να επιτύχουμε φέτος είναι να φέρουμε τον ισολογισμό μας σε ευθυγράμμιση με τη δομή των εσόδων μας», δήλωσε ο Lanfear, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συναλλαγή θα μειώσει την έκθεση σε προθεσμιακά δάνεια κατά 70% και τις ετήσιες πληρωμές επιτοκίων κατά 25 δολάρια εκατομμύριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sandoz: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για νέο εργοστασιο παραγωγής

Νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για την πρόσβαση των ασθενών από την Sandoz

Η Sandoz επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας με την Ares Genetics

Βελτιωμένα είναι τα ετήσια αποτελέσματα της Novartis το 2022

Συμφωνία Novartis με Pfizer-BioNTech για εμφιάλωση του εμβολίου mRNA

Novartis: Στηρίζουμε την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Το Ερρίκος Ντυνάν και ο ασφαλιστικός όμιλος της Interamerican ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία στρατηγική συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους ασφαλισμένους ασθενείς.  

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.