Επιχειρηματικά

Η Sandoz επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας με την Ares Genetics

Η Sandoz επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας με την Ares Genetics

Η Sandoz επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων αιχμής στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στη μικροβιακή αντοχή (AMR)

Η Sandoz ανακοινώνει την επέκταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025 και διεύρυνση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Ares Genetics (Ares), με σκοπό την ανεύρεση ψηφιακών λύσεων αιχμής στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στη μικροβιακή αντοχή (AMR).Η επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης-πλαίσιο με την Ares, θυγατρική της OpGen Inc, αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες αναγνωρίζουν την καθοριστική σημασία των δεδομένων επιτήρησης για τη βελτίωση της συνταγογράφησης και χρήσης αντιβιοτικών, κεντρικής συνιστώσας της παγκόσμιας στρατηγικής απόκρισης στην AMR.

Ο Richard Saynor, CEO της Sandoz είπε: «Τα αντιβιοτικά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ιατρικής. Η AMR, που σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις ευθύνεται για σχεδόν 1,3 εκατ. θανάτους ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί μια πρωτοφανή απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Ο στόχος μας στη Sandoz, δεδομένου του ρόλου μας ως κορυφαίου παρόχου γενόσημων αντιβιοτικών, είναι να διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της αυξανόμενης απειλής.Η συνεργασία αυτή αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου, επιτρέποντάς μας να εστιάσουμε στον αγώνα ενάντια στην AMR χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες μεγάλων δεδομένων και λύσεων ΑΙ σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά σύνολα δεδομένων. Συνδυάζοντας τις γνώσεις μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε όχι μόνο να αξιοποιήσουμε τα διαγνωστικά δεδομένα και δεδομένα επιτήρησης για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν καλύτερες διαγνώσεις, αλλά και να διευρύνουμε τις επιλογές αντιμετώπισης της AMR στο μέλλον, μέσω εστιασμένης επαναστόχευσης των βασικών αντιβιοτικών. Ο απώτερος σκοπός μας είναι εξίσου απλός και ρηξικέλευθος: να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε το σωστό φάρμακο, στον σωστό ασθενή, τη σωστή στιγμή.»

Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης της συνεργασίας, η Ares ανέπτυξε μια ψηφιακή πλατφόρμα αντιμολυσματικών παραγόντων, που συνδυάζει καθιερωμένες πρακτικές μικροβιολογικού ελέγχου με προηγμένες μεθόδους βιοπληροφορικής και ΑΙ για την υποστήριξη του εντοπισμού των αποτελεσματικών αντιμικροβιακών ενώσεων ή συνδυασμών ενώσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων παθογόνων, που στη συνέχεια μπορεί να αξιοποιήσει η Sandoz για τη λήψη εμπορικών αποφάσεων.Στην επερχόμενη φάση συνεργασίας, και οι δύο εταιρίες αποσκοπούν να εστιάσουν περισσότερο στην επιτήρηση της ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών ουσιών μέσω της δημιουργίας γονιδιωματικής επιτήρησης για ανθεκτικά παθογόνα, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες NGS και βιοπληροφορικής της Ares.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμφωνία Novartis με Pfizer-BioNTech για εμφιάλωση του εμβολίου mRNA

Novartis: Στηρίζουμε την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού

Novartis: Συμβάλλει στη έρευνα για τον κοροναϊό.Σταθερές τιμές στα αντιβιοτικά

Η κυβέρνηση της Βρετανικής Κολούμπια επεκτείνει τα βιοϊσοδύναμα φάρμακα

Novartis AG:ξεκίνησε την παρασκευή του Zarxio

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.

Εκδηλώσεις «Μαζί μια αγκαλιά» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας,  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η  Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Επισημάνσεις Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων που πραγματοποιείται στις 5-8 Μαΐου στην Αθήνα

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature, βρίσκονται υπό ανάπτυξη 8 νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, που θα χορηγούνται από τη μύτη και θα αναπτύσσουν βλεννογονική ανοσία, σταματώντας άμεσα τη μετάδοση του ιού.