Επιχειρηματικά

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Πρώτη συμφωνία Novartis & Pfizer-BioNTech για την παραγωγή εμβολίου κατά του Κορωνοϊού

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Πρώτη συμφωνία Novartis & Pfizer-BioNTech για την παραγωγή εμβολίου κατά του Κορωνοϊού

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Υπεγράφη σήμερα η αρχική συμφωνία Novartis - BioNTech για τη χρήση του εργοστασίου παραγωγής της Novartis στο Stein της Ελβετίας.

 Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2021, ότι υπέγραψε την αρχική συμφωνία για την αξιοποίηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και του δυναμικού της προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του Κορωνοϊού, υποστηρίζοντας την παραγωγή του εμβολίου της εταιρείας Pfizer-BioNTech για τον ιό. Η συμφωνία προσβλέπει ώστε η Novartis να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις άσηπτης παραγωγής στο Stein της Ελβετίας. Βάσει των όρων της τελικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να πάρει την mRNA δραστική ουσία από τη BioNTech, με σκοπό να την εισάγει σε φιαλίδια υπό άσηπτες συνθήκες και να τη αποστείλει εκ νέου στη BioNTech, για τη διανομή της σε συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.
Με την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, η εταιρεία Novartis σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021 στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο άσηπτης παραγωγής στο Stein. Η αρχική αποστολή του τελικού προϊόντος αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους. Η ομάδα παραγωγής της Novartis βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με μια σειρά από άλλες εταιρείες που θα αναλάβουν παραγωγικές δραστηριότητες όπως την παραγωγή mRNA, την παραγωγή θεραπευτικών πρωτεϊνών, καθώς και την παραγωγή πρώτων υλών για εμβόλια τόσο για τον Κορωνοϊό όσο και για θεραπευτικά σκευάσματα. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.
Όπως δήλωσε ο Steffen Lang, Επικεφαλής Technical Operations της εταιρείας «η Novartis κινητοποιείται σε πολλά μέτωπα για να υποστηρίξει την παγκόσμια αντιμετώπιση πανδημίας. Ως εταιρεία που επαναπροσδιορίζει την ιατρική πρακτική με καινοτόμες πλατφόρμες θεραπείας, δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές μας ικανότητες για να υποστηρίξουμε την παροχή εμβολίων και θεραπευτικών φαρμάκων κατά του Κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Αναμένουμε αυτή να είναι η πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων συμφωνιών».
Στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τις κοινότητες ανά τον κόσμο που πλήττονται από την πανδημία, η Novartis ανακοίνωσε πως έχει δεσμευτεί να δωρίσει 40 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία συμμετέχει σε πολλές κρίσιμες διεπιστημονικές ερευνητικές πρωτοβουλίες, όπως το COVID-19 Therapeutics Accelerator, που συντονίζεται από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, τον οργανισμό Wellcome και τη Mastercard, καθώς και σε μια συνεργασία για τον Κορωνοϊό που υποστηρίζεται από την Πρωτοβουλία Καινοτόμων Φαρμάκων (Innovative Medicines Initiative – ΙΜΙ).
Όπως επεσήμανε με σημερινό δελτίο τύπου η ίδια η εταιρεία, «για τη διατήρηση της πρόσβασης, το τμήμα Novartis generics και biosimilars, Sandoz, έγινε η πρώτη εταιρεία που δεσμεύτηκε να διατηρήσει σταθερές τιμές για μια πληθώρα βασικών φαρμάκων που μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία του Κορωνοϊού, και σύναψε συνεργασία με την Civica Rx, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, για την υποστήριξη της σταθερής παροχής βασικών γενόσιμων νοσοκομειακών φαρμάκων. Διαθέτουμε 15 φάρμακα που θεραπεύουν τα βασικά συμπτώματα της COVID-19 σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος με μηδενικό κέρδος, έως ότου ένα εμβόλιο ή μια θεραπευτική αγωγή γίνει διαθέσιμη». Επιπλέον, η Novartis Gene Therapies σύναψε συμφωνία παραγωγής με την Massachusetts Eye and Ear και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, για την παραγωγή του νέου γενετικού υποψήφιου εμβολίου κατά του Κορωνοϊού, AAVCOVID8.
Το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer-BioNTech για τον Κορωνοϊό έχει εγκριθεί για χρήση από τις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές περίπου 50 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου έχει χορηγηθεί Άδεια Κυκλοφορίας Υπό Όρους (Conditional Marketing Authorization), και έχει λάβει επίσης άδεια για επείγουσα χρήση, π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, καθώς και στο Χονγκ Κονγκ.  Η Novartis έκανε επίσης λόγο για συνεργασία με την εταιρεία Molecular Partners για την ανάπτυξη δύο θεραπειών DARPin, που έχουν σχεδιαστεί για πιθανή χρήση κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού. Η εταιρεία Molecular Partners υποστηρίζει ξεχωριστά κλινικές έρευνες που σχετίζονται με τον Κορωνοϊό για διάφορα φάρμακα της Novartis. «Στα εργαστήριά μας, ξεκινήσαμε μια συνεργατική, μακροπρόθεσμη προσπάθεια ανακάλυψης φαρμάκων για την ανάπτυξη των πρώτων φαρμάκων που χορηγούνται από το στόμα για την αντιμετώπιση του Covid-19 και άλλων κορονοϊών» δήλωσε η Novartis.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χαρδαλιάς: «Επανέρχονται τα μέτρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS στις κόκκινες περιοχές»

Κορωνοϊός 29/01 - 941 νέα κρούσματα - 22 νεκροί - 260 διασωληνωμένοι

Παυσίπονο πριν το εμβόλιο μπορεί να ακυρώσει τη δράση του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.