Επιχειρηματικά

Novartis: Συμφωνία με Pfizer-BioNTech για εμφιάλωση του εμβολίου mRNA

Novartis: Συμφωνία με Pfizer-BioNTech για εμφιάλωση του εμβολίου mRNA

Novartis: Η Novartis υπογράφει νέα αρχική συμφωνία με την BioNTech για την υποστήριξη της διαδικασίας εμφιάλωσης και συσκευασίας του εμβολίου mRNA κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech.

Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην υπογραφή μιας αρχικής συμφωνίας αξιοποίησης των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, διευρύνοντας την υποστήριξη της διαδικασίας εμφιάλωσης και συσκευασίας του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech. Η Novartis θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις άσηπτης παραγωγής που διαθέτει στo Technical Operations της στη Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, για να εμφιαλώσει τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις το 2022.

Βάσει των όρων της νέας αρχικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να πάρει την mRNA δραστική ουσία από την BioNTech, με σκοπό να την εισάγει σε φιαλίδια υπό άσηπτες συνθήκες και να την αποστείλει εκ νέου στην BioNTech προκειμένου να διατεθεί. Με την επιφύλαξη υπογραφής μιας τελικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Stein σε εκείνες στη Λουμπλιάνα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι εγκαταστάσεις στη Λιουμπλιάνα περιλαμβάνουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης υπό άσηπτες συνθήκες για την παραγωγή και προμήθεια ευρέος φάσματος άσηπτων προϊόντων για τη Sandoz, θυγατρική της Novartis.

  • Αυτή η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια μιας πρώτης σύμβασης που υπεγράφη νωρίτερα φέτος. Η Novartis ξεκίνησε τον Ιούνιο τη διαδικασία εμφιάλωσης για λογαριασμό της BioNTech, στις εγκαταστάσεις της στο Stein της Ελβετίας, αφού οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και συσκευασίας έλαβαν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).
  • Η Novartis εξακολουθεί να προσφέρει τις παγκοσμίου τάξης δυνατότητές της σε άλλες εταιρείες και να αναλαμβάνει δραστηριότητες παραγωγής χρησιμοποιώντας πληθώρα τεχνολογιών όπως η παραγωγή mRNA και άλλες. Θα προχωρήσουμε σε δημοσίευση περαιτέρω λεπτομερειών όταν συναφθούν οι πιο συγκεκριμένες συμφωνίες.

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech, βασίζεται στην αποκλειστική τεχνολογία mRNA της BioNTech και αναπτύχθηκε από κοινού από την BioNTech και τη Pfizer. Η BioNTech είναι κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και κάτοχος των αδειών κυκλοφορίας για επείγουσα χρήση ή ισοδυνάμων αδειών στις ΗΠΑ (από κοινού με τη Pfizer) και άλλες χώρες. Προγραμματίζεται η υποβολή αιτήσεων για έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στις χώρες όπου χορηγήθηκαν αρχικά οι άδειες κυκλοφορίας για επείγουσα χρήση ή οι ισοδύναμες άδειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Novartis συνεπής στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2020

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Novartis: Στηρίζουμε την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού

Κορυφαίες διακρίσεις της Novartis στα Prix Galien Greece 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.