Επιχειρηματικά

Sandoz: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για νέο εργοστασιο παραγωγής

Sandoz: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για νέο εργοστασιο παραγωγής

Η Sandoz υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα.Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 400 εκ. δολάρια.

Η Sandoz, παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα, υπέγραψε την Πέμπτη 9 Μαρτίου Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) για την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Lendava της Σλοβενίας.Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τα 400 εκ. δολάρια, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της εταιρείας να οδηγήσει τη μελλοντική ανάπτυξη του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου βιοομοειδών της. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδύσεις ιδιωτικού τομέα στη Σλοβενία.

Μιλώντας στην σχετική τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Dr Robert Golob, Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για αυτή την επένδυση από έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό επενδυτή, που αποτελεί μια κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη εταιρεία, η οποία είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς εργοδότες στη Σλοβενία. Με τέτοιου είδους επενδύσεις βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μια άκρως παραγωγική, ανταγωνιστική και πράσινη οικονομία».

  • Ο διευθύνων σύμβουλος της Sandoz, Richard Saynor, δήλωσε: «Τα βιοομοειδή φάρμακα αυξάνουν την πρόσβαση σε βιολογικές θεραπείες αιχμής για τους ασθενείς που τις χρειάζονται περισσότερο. Στη Sandoz, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην αύξηση της πρόσβασης σε αυτά τα σημαντικά φάρμακα. Η συγκεκριμένη επένδυση υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας να είμαστε ο βιώσιμος παγκόσμιος ηγέτης στα βιοομοειδή, ενός τομέα που προβλέπεται να αυξάνεται με διψήφιο αριθμό ετησίως την επόμενη δεκαετία».

Ο Glenn Gerecke, Global Head of Sandoz Technical Operations, πρόσθεσε: «Αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό νέο κόσμημα για τη Sandoz, επιτρέποντάς μας να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για τα υπάρχοντα και μελλοντικά βιοομοειδή μας, στο μεσοπρόθεσμο και στο μακροπρόθεσμο μέλλον. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, μας προσφέρει ένα ισχυρό συνδυασμό πολιτικής σταθερότητας, εγγύτητας με τις υπάρχουσες παραγωγικές και εμπορικές μας δραστηριότητες στην Ευρώπη αλλά και ανταγωνιστικό κόστος.»

  • Οι εργασίες για το νέο εργοστάσιο πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος, με την πλήρη λειτουργία να έχει προγραμματιστεί υπό όρους για τα τέλη του 2026.

Η Sandoz, πρόσφατα, ανακοίνωσε ακόμη μία επένδυση 50 εκ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου παραγωγής αντιβιοτικών στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τη συνολική νέα επενδυτική της δέσμευση στο δίκτυο τα τελευταία χρόνια σε 250 εκ. ευρώ. Τα  φάρμακα κατά των λοιμώξεων (κυρίως αντιβιοτικά) αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη δραστηριότητα της Sandoz μετά τα βιομοειδή, ενώ και τα δύο έχουν τις ρίζες τους στη μοναδική 75χρονη ιστορία της εταιρείας στην ανάπτυξη τεχνολογιών για την παραγωγή προϊόντων από ζύμωση.

Η Sandoz είναι πρωτοπόρος και ηγέτης της αγοράς στα βιοομοειδή και η κορυφαία παραγωγός γενόσημων αντιβιοτικών παγκοσμίως. Η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να αναπτύσσει τον ηγετικό της ρόλο σε αυτά τα δύο σημαντικά και αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς φαρμάκων τα οποία δεν προστατεύονται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτιωμένα είναι τα ετήσια αποτελέσματα της Novartis το 2022

Νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για την πρόσβαση των ασθενών από την Sandoz

Η Sandoz επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας με την Ares Genetics

Συμφωνία Novartis με Pfizer-BioNTech για εμφιάλωση του εμβολίου mRNA

Novartis: Στηρίζουμε την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού

Novartis: Συμβάλλει στη έρευνα για τον κοροναϊό.Σταθερές τιμές στα αντιβιοτικά

Τα γενόσημα της Sandoz σφυροκοπούν τα πρωτότυπα της United Therapeutics

Επιχειρηματικό διαζύγιο Alcon – Novartis μετά από 8 χρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του Πνεύμονα

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος 2023:Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα.Διεπιστημονική συνεργασία στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Χάρτας της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής».

Η Bayer Ελλάς συμπλέει με την Ομάδα Αιγαίου προωθώντας την ισότιμη πρόσβαση

Η Bayer Ελλάς συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, υποστήριξε για εντέκατη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου και συμμετείχε στον 29ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που διενεργήθηκε από τις 4 έως και τις 14 Μαΐου 2023.