Επιχειρηματικά

Sandoz : Νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για την πρόσβαση των ασθενών

Sandoz : Νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για την πρόσβαση των ασθενών

Η Sandoz ανακοινώνει τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία «Act4Biosimilars», με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών και την αύξηση της υιοθέτησης κατά τουλάχιστον 30% σε 30+ χώρες έως το 2030.

Η Διεπιστημονική Συντονιστική Επιτροπή που συστάθηκε για την καθοδήγηση των δράσεων περιλαμβάνει επικεφαλής οργανώσεων ασθενών, επαγγελματίες της υγείας, ειδικούς στα βιοομοειδή φάρμακα και εξέχοντα στελέχη του κλάδου. Το Σχέδιο Δράσης θα παρέχει τον οδικό χάρτη και τα εργαλεία για τη βελτίωση της εγκρισιμότητας (approvability), της προσβασιμότητας (accessibility), του βαθμού αποδοχής (acceptability) και της προσιτότητας (affordability) (4A) των βιοομοειδών.Η Sandoz ξεκίνησε την πρωτοβουλία για να υποστηρίξει την καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την ισότητα και τη βιωσιμότητα.

Η Sandoz, παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μια νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται «Act4Biosimilars», η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση των αδικιών και των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας παγκοσμίως. Η Act4Biosimilars αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε προηγμένα φάρμακα, αυξάνοντας την εγκρισιμότητα (approvability), την προσβασιμότητα (accessibility), τον βαθμό αποδοχής (acceptability) και την προσιτότητα (affordability) (τα 4 A) των βιοομοειδών. Την πρωτοβουλία υποστηρίζει μια διεπιστημονική Συντονιστική Επιτροπή που απαρτίζεται από επικεφαλής οργανώσεων ασθενών, επαγγελματίες της υγείας, ειδικούς στα βιοομοειδή φάρμακα και εξέχοντα στελέχη του κλάδου από όλον τον κόσμο, με αποστολή την αύξηση της υιοθέτησης των βιοομοειδών φαρμάκων σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τουλάχιστον 30% σε 30+ χώρες έως το 2030.Το βιοομοειδές είναι ο διάδοχος ενός βιολογικού φαρμάκου (γνωστό και ως «φάρμακο αναφοράς») για το οποίο το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει λήξει και το δικαίωμα αποκλειστικής διάθεσης έχει χαθεί. Τα βιοομοειδή έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο φάρμακο αναφοράς από πλευράς ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Έτσι, το βιοομοειδές αναμένεται να έχει τα ίδια αποτελέσματα με το φάρμακο αναφοράς σε όλες τις ενδείξεις και τους πληθυσμούς ασθενών για τους οποίους έχει λάβει έγκριση το φάρμακο αναφοράς. Τα βιοομοειδή χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση και την πρόληψη πολλών νόσων που είναι απειλητικές για τη ζωή και προκαλούν σωματική ανικανότητα, όπως ο καρκίνος, η ψωρίαση, η αρθρίτιδα και ο διαβήτης.

«Λόγω της προσιτότητάς τους, τα βιοομοειδή έχουν ανοίξει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους ασθενείς, επιτρέποντας στα βιολογικά φάρμακα να γίνουν ευρύτερα διαθέσιμα σε όσους χρειάζονται αυτές τις προηγμένες θεραπείες που μπορούν να τους αλλάξουν τη ζωή», είπε η Zorana Maravic, CEO της Digestive Cancers Europe. «Ωστόσο, μέχρι να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες ανισότητες της πρόσβασης στα βιοομοειδή, πάρα πολλοί ασθενείς θα συνεχίσουν να χάνουν την ευκαιρία θεραπείας με αξιόπιστα και αποτελεσματικά φάρμακα».

  • Ο ιστότοπος Act4Biosimilars.com περιγράφει τους 12 στόχους που έχουν οριστεί στο πλαίσιο των «4 A» από τη Συντονιστική Επιτροπή για την επιτυχία της αποστολής. Αυτοί περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της δίκαιης τιμολόγησης, τη συμμετοχή των ασθενών στις θεραπευτικές αποφάσεις και τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης των βιοομοειδών.

Ως άμεσο επόμενο βήμα, η Συντονιστική Επιτροπή καταρτίζει ένα Σχέδιο Δράσης για την παροχή των κατάλληλων στρατηγικών, εργαλείων και δραστηριοτήτων στους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουν τα μέσα και την ενθάρρυνση που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν αυτούς τους 12 στόχους στις 30 χώρες και πέρα από αυτές. Το Σχέδιο Δράσης θα υποστηρίζεται από χάρτες δεικτών της εκάστοτε χώρας, προκειμένου να παρακολουθείται και να υπολογίζεται η αλλαγή που συντελείται από τις ομάδες, τις ενώσεις και τους οργανισμούς παγκοσμίως.

«Αν και χώρες όπως η Νορβηγία πρωτοπορούν όσον αφορά στην υιοθέτηση των βιοομοειδών και έχουν καταφέρει επιτυχώς να εξοικονομήσουν σημαντικές δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, υπάρχουν άλλες χώρες που ακόμη εξελίσσονται και φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους», δήλωσε ο Επίτιμος Καθηγητής Tore K Kvien, πρώην Επιμελητής της Ρευματολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Diakonhjemmet για 25 χρόνια. «Η παραπληροφόρηση για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την επιστημονική βάση των βιοομοειδών συνεχίζει να προκαλεί σύγχυση και να παρεμποδίζει την υιοθέτηση. Με το Σχέδιο Δράσης της Act4Biosimilars, θα θέσουμε ως προτεραιότητα τα απαιτούμενα βήματα για την καλύτερη επιμόρφωση, την ενημέρωση και τη δημιουργία δράσεων σε όλες τις χώρες και τις περιοχές».

Η Συντονιστική Επιτροπή θα δημιουργήσει το Σχέδιο Δράσης από κοινού με μια ομάδα ειδικών στα βιοομοειδή και κύριων εμπλεκόμενων φορέων, όπως οργανώσεις ασθενών, επαγγελματίες της υγείας, σωματεία, think tanks, κυβερνητικούς φορείς και επαγγελματικές ενώσεις.

  • Η πρωτοβουλία Act4Biosimilars υποστηρίζεται από τη Sandoz, τον ιδρυτικό της χορηγό, πρωτοπόρο και παγκόσμιο ηγέτη στα βιοομοειδή. Η Sandoz ανέπτυξε και παρουσίασε το πρώτο βιοομοειδές φάρμακο στους ασθενείς πριν 16 χρόνια.

«Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης υφίστανται περισσότερη πίεση από ποτέ, η οποία μπορεί να αποδοθεί στις δαπάνες που σχετίζονται με την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού, τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με χρόνιες νόσους και, εσχάτως, την πανδημία», είπε ο Richard Saynor, CEO της Sandoz. «Τα βιοομοειδή αποτελούν μέρος της λύσης για την υποστήριξη ενός πιο βιώσιμου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για όλους. Νιώθουμε υπερηφάνεια που είμαστε ο ιδρυτικός χορηγός της Act4Biosimilars, η οποία θα καθοδηγήσει τις δράσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις πιο οικονομικές θεραπευτικές επιλογές οι ασθενείς που τις χρειάζονται περισσότερο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Sandoz επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας με την Ares Genetics

Τα γενόσημα της Sandoz σφυροκοπούν τα πρωτότυπα της United Therapeutics

Συμφωνία Novartis με Pfizer-BioNTech για εμφιάλωση του εμβολίου mRNA

Novartis: Στηρίζουμε την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού

Tι προκαλεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο το LSD;

Η σιδηρά κυρία Susanne Kohout στο ” τιμόνι” της Novartis Hellas

Novartis: Συμβάλλει στη έρευνα για τον κοροναϊό.Σταθερές τιμές στα αντιβιοτικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.